Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Care sunt cauzele oboselii cronice?

Autor:

De la stres sau alimentație la infecții digestive, precum cele cu Candida, toate sunt cauze ale oboselii cronice. Despre oboseala cronică și cauzele ei, îți povestește Simona Dragomir.

Vezi toate articolele despre:
candidadietăobosealăsfaturistresvideo

Bun găsit, dragii mei! Oboseala continuă, pe care o simțim adesea, nu-i lucru de neglijat. Starea de moleșeală, de extenuare, ce apare chiar și după ore bune de somn, poate atrage atenția asupra unor probleme de sănătate. Numai descoperind cauza principală a stării de epuizare, putem depăși situația, recăpătându-ne energia.

Știați că una dintre cele mai întâlnite cauze ale oboselii poate fi chiar mâncarea pe care o punem pe masă zi de zi? O dietă echilibrată, compusă din alimente naturale, integrale, joacă un rol esențial în menținerea unui nivel de energie adecvat. Cele mai frecvente probleme de alimentație, care generează oboseală cronică sunt intoleranțele alimentare, sensibilitatea la histamină, cofeina și consumul crescut de zahăr. De asemenea, alimentele cu efect inflamator nu fac decât să agreseze tractul digestiv și să reducă capacitatea organismului de absorbi nutrienții din alimente care furnizează energie. Glutenul și alimentele pe bază de lapte sunt, adesea, implicate în aceste reacții.

Dragii mei, oboseala chinuitoare poate fi pusă și pe seama deficitului de fier și a carenței de B12. De ce avem nevoie de fier? Ei bine, el produce hemoglobină, o proteină care furnizează oxigen celulelor. Când celulele nu primesc suficient oxigen, corpul funcționează mult mai greu, ceea ce poate duce la apariția senzației de epuizare. Pe de altă parte, în cazul unui nivel scăzut de B12, organismul are dificultăți în a produce suficientă energie pentru funcțiile zilnice. Așadar, nu pregetați în a consuma carne de pasăre, pește sălbatic sau ouă! Ele ne ajută să contracarăm această lipsă!

Vă vine să credeți că infecțiile digestive, precum cele cu Candida, paraziții sau dezechilibrul florei intestinale ne pot obosi organismul și pot suprima activitatea sistemului imunitar? La fel se întâmplă și cu infecțiile sistemice, cum sunt boala Lyme sau infecția cu virusul Epstein-Barr. Când oboseala nu pare să dispară cu nici un remediu, bine ar fi să controlăm și glanda tiroidă. Hormonii tiroidieni joacă un rol crucial în reglarea nivelului de energie, a temperaturii corpului și a metabolismului. Cea mai frecventă disfuncție tiroidiană este boala Hashimoto, o boală autoimună, în care sistemul imunitar atacă tiroida, determinând un nivel scăzut de hormoni tiroidieni. Nu întâmplător, procesele metabolice sunt reduse, pacienții simțindu-se obosiți și fără energie.

Nici asocierea stresului cu oboseala nu trebuie sa ne surprindă! În situații de criză, corpul eliberează cortizol și o multitudine de alți hormoni pentru a ne ajuta să depășim stresul. Atunci când aceste situații se repetă sau stresul se menține la un nivel mocnit, eliberarea acestor hormoni afectează glandele suprarenale. Apar astfel, oboseala și extenuarea fizică, psihică și emoțională. De aceea, meditația, yoga, plimbările pe jos ori, pur și simplu, orice cale de a ne relaxa sunt extrem de importante pentru buna funcționare a organismului nostru. Nu trebuie să uităm nici de suplimentele cu plante adaptogene, cum ar fi Rhodiola, ce reglează nivelul hormonilor de stres, sau de suplimentele pe bază de magneziu.

Acumularea de toxine reprezintă o presiune majoră asupra organismului. O cură de detoxifiere ne poate elibera corpul de reziduurile care blochează funcțiile organismului și ne împiedică să fim plin de energie. Dacă oboseala este însoțită de constipație, de kilograme adunate în exces, de probleme ale pielii ori avem migrene inexplicabile, este nevoie urgent de un proces de detoxifiere. ColonHelp de la Zenyth este un excelent detoxifiant și un reglator intestinal 100% natural, pe bază de fibre și plante detoxifiante. Așadar, nu trebuie să uităm niciodată că detoxifierea este primul pas spre sănătate și recăpătarea energiei!

Să ne revedem curând, plini de vioiciune și de bună dispoziție!

Etichete articol:
candidadietăobosealăsfaturistresvideo
Articolul anterior
Cum să-l faci pe micuțul mofturos să mănâce sănătos?
Articolul următor
Igiena corectă și un comportament adecvat pun răcelile pe fugă
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo