Sănătate

Ce nu ştii despre protecţia solară

Autor:
19 comentarii
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre: hello sanatate

Majoritatea persoanelor iubesc soarele şi bronzul, însă foarte puţine dintre acestea ştiu adevărul despre protecţia solară. Ți-am pregătit o serie de lucruri surprinzătoare despre protecţia solară. Citește-le şi cu siguranţă pielea ta îți va mulţumi!

Ciocolata poate proteja pielea de soare

Nu trebuie să înţelegi că poţi renunţa la protecţia solară în favoarea unui baton de ciocolată, dar cercetătorii susţin că acest aliment poate avea efecte de protecţie solară. Conform unui studiu recent publicat în Journal of Cosmetic Dermatology, ciocolata neagră, bogată în antioxidanţi, îți poate spori protecţia împotriva razelor ultraviolete. Cercetătorii recomandă consumul bucăţilor mici de ciocolată pe tot parcursul zilei, de preferat ciocolată neagră, cu un conţinut de cacao de minimum 70%, pentru a creşte gradul de protecţie naturală a corpului.

Dacă bei băuturi alcoolice sau de fructe, trebuie să aplici din nou protecţie solară

Un cocktail cu umbreluţă poate slăbi efectul protecţiei solare folosite de tine, ne spune dr. Risi-Leanne Baranja, expert în fabricarea produselor de îngrijire a pielii şi de înfrumuseţare din New York. El ne explică faptul că dacă bem sucuri cu o cantitate semnificativă de zahăr sau alcool putem suferi inflamaţii la nivelul pielii, iar soarele ne poate afecta sistemul imunitar. Prin urmare, este important să adăugăm protecţie suplimentară pentru a combate aceste situaţii.

Nu există produse „rezistente la apă“ pentru întreaga zi

Multe persoane consideră că dacă protecţia solară este rezistentă la apă, atunci o pot păstra fără să o reîmprospăteze pe toată perioada expunerii la soare. Dar Mickey Williams, expert în îngrijirea pielii, ne spune că nu este chiar aşa. „Regula generală pentru orice protecţie solară este să fie reaplicată la fiecare două ore de-a lungul expunerii solare”, afirmă Williams. Dar dacă dorești să intri şi în apă, acest interval se micşorează la 40 de minute. Ferește-te de produsele etichetate ca „rezistente la apă” sau care promit protecţie „întreaga zi“, deoarece acestea sunt declaraţii înşelătoare, iar produsele respective îți pot face mai mult rău decât bine.

Aplică protecţia solară peste tot

Unul dintre cele mai comune locuri unde se iveşte melanomul este între degetele de la picioare, o zonă foarte neglijată, în special de către femei. Dr. Brian Bonanni, dermatolog de renume din New York, ne spune că „protecţia solară ar trebui să fie aplicată pe scalp, urechi, mâini şi picioare“. De asemenea, nu uitaţi de buze. „O protecţie cu zinc micronizat şi titan trebuie să fie aplicată întotdeauna pe buze. În prezent, există formule care nu lasă urme albe pe buze, astel încât femeile nu mai au scuze să nu le folosească“, adaugă dr. Bonanni.

Nu trebuie să lași protecţia solară într-o maşină încinsă

Păstrarea cremei de protecţie solară într-o maşină pe o zi fierbinte de vară poate diminua semnificativ din eficacitatea ei. Tratează-ți crema de protecţie solară la fel ca un medicament şi păstreaz-o departe de căldura extremă. „Cei mai mulţi conservanţi din produsele de protecţie solară sunt proiectaţi şi testaţi într-un interval apropiat de temperatura camerei. Dacă le lăsaţi într-o maşină încinsă, există posibilitatea ca anumite ingrediente active să se degradeze şi astfel să-şi piardă din eficienţă”, ne explică dr. David Bank, preşedintele Societăţii de Chirurgie şi Dermatologie din New York.

Protecţia solară nu poate proteja o zonă vitală a corpului

Singurul loc care este vizibil şi expus razelor de soare, dar nu poate fi protejat atât de uşor este zona ochilor. Potrivit rapoartelor, 5 până la 10 la sută dintre cazurile de cancer de piele apar pe pleoape. În timp ce poţi aplica protecţie solară pentru pleoape, ochii pot fi protejaţi prin intermediul ochelarilor de soare. Razele soarelui pot cauza degenerări ale ochilor şi chiar pot favoriza dezvoltarea cataractei. De exemplu, The American National Standards Institute impune ca toate perechile de ochelari de soare, chiar şi cele mai ieftine şi răspândite, să asigure protecţie de cel puţin 95% UVB şi 60% UVA.

Majoritatea oamenilor nu aplică suficientă cremă de protecţie solară

Mickey Williams ne spune că protecţia solară trebuie aplicată cu generozitate. „Cei mai mulţi oameni aplică doar 25-50% din cantitatea recomandată de cremă. Aproximativ 30 de grame de cremă de protecţie solară este considerată a fi cantitatea necesară pentru a acoperi zonele expuse ale corpului în mod corespunzător”, ne recomandă Williams.

ColonHelp te ajută să ai o piele sănătoasă

ColonHelp, prin compoziţia sa de fibre vegetale și acizi omega 3, are un efect deosebit de benefic asupra sănătăţii pielii tale. Fibrele introduse în formula ColonHelp asigură o detoxifiere eficientă a organismului şi menţin sănătatea şi tinereţea pielii. Fiind o oglindă a ceea ce mâncăm, a substanţelor nocive pe care le ingerăm, pielea reacţionează imediat după ce consumăm alimente care nu ne priesc sau la care facem alergie. Stratul superficial al pielii − epidermul − transformă o parte din deşeuri în substanţe utile. Deşeurile care nu pot fi transformate de către epiderm sunt eliminate în afara corpului. Astfel, celulele care urcă spre suprafaţă mor şi se desprind, acest proces purtând numele de descuamare sau exfoliere. Dacă epidermul funcţionează prost, celulele moarte rămân sub suprafaţa pielii, pielea se îngroaşă, se sclerozează, apar excrescențe, veruci, bătături, pete senile, psoriazis şi scleroză cutanată. Iată de ce ai nevoie de ColonHelp!

ColonHelp îți garantează o piele mai sănătoasă şi mai luminoasă, pentru a putea să te bucuri de un bronz perfect!

Etichete articol: hello sanatate
Articolul anterior
Cum prevenim problemele digestive vara?
Articolul următor
Atenție! Băuturile carbogazoase dau dependență

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

19 comentarii. Leave new

  • Sprayurile mi se par mai usor de folosit..pulverizezi si gata! :))

  • Apropo de cele scrise mai sus..am avut neplacuta ocazie ca intr-un concediu la mare sa mi se ,,branzeasca”crema de plaja cu protectie solara. Am cumparat-o din farmacie cu vreo 3 zile inainte de plecare, am pus-o in bagaj si la folosire..surpriza: ,,branza in tub”. Am fost nevoita sa cumpar o alta crema, bineinteles si de la alta firma.:(

  • @Corina: Este nevoie sa va hidratati pielea dupa expunerea la soare si sa o protejati in timpul expunerii la soare cu ajutorul produselor de sezon.

  • Nu stiu ce mi s-a intamplat anul acesta, dar dupa ce am fost la plaja a inceput sa mi se descuameze pielea…este prima data in viata mea cand patesc asta! Oare sa fie un semn de imunitate scazuta?

  • Solarul este cel mai periculos pentru piele. Iti trebuie o imunitate de fier pentru ca pielea sa nu fie foarte afectata.

  • Eu stiu ca nu sunt periculoase cremele pentru protectie solara, doar ceremele autobronzante, acestea am auzit ca sunt chiar cancerigene.

  • Cu siguranta exista creme pentru protectie solara bio. Noi nu avem astfel de produse insa cu siguranta le gasiti in magazinele plafar sau in magazinele online specializate.

  • Francesca
    3 iulie 2013 16:44

    Felicitari Ioana! Se vede ca te-ai pregatit mult pentru vara, adevarul este ca a fost asa de lunga iarna…ca ai avut suficient timp!

  • Eu stiu totul despre protectia solara!am citit atat de multe incat cred ca am deveit exagerata cu protectia solara, dar si sfaturiele din acest articolo au fost bune!

  • Raluca Arvat
    28 iunie 2013 9:03

    Ce creme recomandati? Sunt pe piata creme cu protectie solara- bio??
    Ms.

  • Eu nu folosesc protectie solara pentru ca am o piele foarte rezistenta si nu am avut arsuri niciodata, dar asa cum a spus si Mirela este foarte important intervalul orar in care te expui la soare.

  • Eu cred ca este foarte important si in ce perioada a zilei te expui la soare si cat timp stai direct sub soare si cat de hidratata esti atat pe interior car si pe exterior…si mai ales depinde foarte mult de gradul de suportabilitate al pielii fiecarei persoane! Normal ca daca te expui exact in intervalul cel mai periculos ( 11.00 – 16.00) si mai si stai foarte mult iti vei arde pielea si mai risti sa faci si o insolatie de toata frumusetea!

  • Pe eticheta produsului meu pentru protectie solara scrie ,,rezistenta la apa” si am crezut toata vara trecuta ca o singura aplicare pe zi este suficienta, dar se pare ca nu!

  • @Iulia: Ferita de razele soarelui, in geanta sau acoperita.

  • @Lorena: Indicat este sa consumati alimente integrale sau suplimente din alimente integrale, care contin un complex de antioxidanti. Aceste substante au cel mai bun efect daca sunt dozate in cantitatile existente in alimentele naturale.

  • Foarte interesant, usor de citit si mai ales util acest articol! Am gasit o multime de lucruri de care nu tinem cont sau la care nu ne-am gandit niciodata ca la ceva rau. De exemplu, nu stiam ca bauturile alcoolice consumate la soare ne pot afecta sistemul imunitar…sa fim seriosi, cati dintre noi nu au facut asta cand au stat in concediu la plaja?! sau ca asa zisele produse ”rezistente la apa” nu sunt decat niste declaratii inselatoare! Ma conving pe zi ce trece ca educatia si cunoasterea, in orice domeniu, te poate ajuta mai mult decat iti poti imagina!
    Imi plac articolele voastre, tineti-o tot asa!

  • Cred ca toate produsele cu antioxidanti sunt bune, nu????

  • O sa incerc sa mananc si eu ciocolata daca ma ajuta sa nu ma ard cand ma expun la soare. Nu sunt o mare iubitoare de ciocolata neagra si de ciocolata in general pentru ca ingrasa, dar mi-a spus o prietena ca exista si ciocolata neagra cu 90% cacao, desi imi este greu sa cred pentru nu imi dau sema cum ar putea sa fie preparata…

  • Si unde as putea sa tin solutia de soare daca merg la plaja? Am inteles ca nu trebuie sa o tin in soare, sa nu bata direct pe ea, dar nici in geanta sau in masina nu este ok?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: