Sănătate

Crampele abdominale

Autor:
1 comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
apendicităcolităcrampe abdominalestres

Crampele abdominale sunt un simptom prezent la toate varstele. Apar pe fondul colicilor la sugari, pe fondul parazitozelor intestinale la copiii mai mari, pe fondul stresului si anxietatii la adolescenti, pe fondul gastritei, ulcerului gastric si duodenal la adulti.

Ce sunt crampele abdominale?

Crampele abdominale sunt dureri gastrice sau intestinale care apar de cele mai multe ori fara o cauza evidenta. Crampele abdominale pot fi provocate de diverse patologii digestive, sistemice sau psihice.

Crampele abdominale apar printr-o tulburare a muschiului peretelui din tubul digestiv. Fiind un muschi cu fibre musculare de tip neted, el nu poate fi controlat voluntar si nu are specificitate. Ritmicitatea contractiilor este data de alimentele introduse in tubul digestiv.

Durerile abdominale nonchirurgicale sunt difuze, nesistematizate uneori, alteori sunt conditionate de mese, au intensitate moderata, sunt suportabile.

Exista insa si dureri abdominale chirurgicale, acestea sunt localizate, violente, uneori insuportabile, sunt insotite de febra, puls accelerat, hipotensiune arteriala pana la colaps si au o cauza identificabila. Cea mai frecventa cauza de abdomen chirurgical este apendicita acuta. Daca nu este diagnosticata, infectia se poate extinde, ajungandu-se la peritonita si apoi la septicemie.

Cauzele crampelor abdominale

  1. Motilitatea intestinala accelerata: unele alimente pot sa irite receptorii intestinali si accentueaza miscarile peristaltice;
  2. Enterite si colite;
  3. Medicamentele pot avea ca reactii adverse fenomene digestive;
  4. Parazitoze;
  5. La copiii mici, crampele abdominale sunt asociate infectiilor respiratorii sau urinare;
  6. Obstacole pe calea digestiva in incercarea de a depasi un obstacol (tumori, hernia etc.);
  7. Stresul poate sa fie un factor important in aparitia crampelor abdominale;
  8. Utilizarea neregulata a laxativelor puternice, cauzand eliminari puternice, spasmodice, explozive de scaun. Crampele pot fi prezente mult timp dupa eliminarea scaunului;
  9. Tulburarile hormonale (menstruatia).

Simptomele cele mai frecvente ale disfunctiilor abdominale sunt: crampele, durerile, disconfortul abdominal, diareea, constipatia, balonarile.

Durerea abdominala poate fi cauzata de boli ce afecteaza diverse organe si adesea insotita de crampe abdominale. Abdomenul este o regiune anatomica situata in partea inferioara a trunchiului, ce contine cea mai mare parte a organelor aparatului digestiv si urinar: stomacul, intestinul subtire, intestinul gros, ficatul, vezicula biliara si pancreasul.

Mai rar, durerea poate fi resimtita la nivelul abdomenului, fiind insa provocata de organe situate in apropierea cavitatii abdominale: partea inferioara a plamanilor, rinichii, uterul si ovarele.

Durerea abdominala consecutiva crampelor abdominale poate fi acuta, instalandu-se subit, sau cronica − de lunga durata. De asemenea, ea poate fi minora sau poate indica o afectiune grava a unui organ situat in cavitatea abdominala. Durerea abdominala persistenta trebuie sa fie examinata de un medic. Cand exista spasm muscular, apare durere la nivelul muschiului respectiv.

Cele mai frecvente cauzele ale durerii abdominale sunt: colita cu Clostridium Difficile (colita asociata administrarii de antibiotice); diverticulita (diverticuloza); hernia hiatala sau abdominala; boala Hirschsprung; boala inflamatorie intestinala; gazele intestinale; invaginatia intestinala (o parte a intestinului se repliaza in el insusi); sindromul de colon iritabil; intoleranta la lactoza; ulcerul gastroduodenal; colangita sclerozanta primitiva; colita ulcerativa.

ColonHelp si crampele abdominale

ColonHelp isi gaseste utilitatea in toate aceste afectiuni. Conceput ca un curatitor intestinal si un stimulator al imunitatii, ColonHelp este de un ajutor deosebit in a elimina toxinele din organism.

In afectiunile care au ca simptom durerile abdominale insotite de crampe abdominale, dieta cu fibre vegetale este mai mult decat necesara. De aceea va recomandam ColonHelp. Prin compozitia sa ridicata de fibre, este produsul de care avem nevoie pentru o curatare completa a intestinului. Si nu numai!

In bolile inflamatorii intestinale (sindromul colonului iritabil, boala Crohn), ColonHelp reduce iritatia peretelui intestinal si mentine un tranzit intestinal normal. Acest efect se datoreaza acizilor grasi esentiali omega 3 din semintele de in, care confera produsului ColonHelp rol lubrifiant si reduc inflamatiile intestinale.

 

Etichete articol:
apendicităcolităcrampe abdominalestres
Articolul anterior
Apendicita
Articolul următor
Pancreatita

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: