Sănătate

Cum influențează colonul sănătatea celorlalte organe?

Autor:
8 comentarii
Timp citire aprox: 6 minute
Vezi toate articolele despre: hello sanatate

Stiati ca un colon intoxicat poate fi la originea ficatului obosit, durerilor articulare, psoriazisului, eczemelor sau migrenelor? Stiati ca intoxicarea organismului isi pune amprenta nu doar asupra interiorului, ci si asupra exteriorului? V-ati gandit ca pentru pielea iritata, lipsita de elasticitate sau pentru parul casant, fara stralucire vinovat este tot colonul?

colon-toxicIn organismul nostru exista legaturi clare intre organe si parti ale corpului, de aceea o afectiune la nivelul uneia poate sa provoace dureri in alta parte. Din punct de vedere embrionar, foarte multe organe − ficatul, pancreasul, vezica biliara, stomacul, plamanii, vezica urinara, traheea, laringele, faringele − s-au dezvoltat din tubul digestiv primitiv. Toate organele dezvoltate din tubul digestiv primitiv sunt acoperite de o foita intestinala care vine impreuna cu o retea nervoasa. Reiese ca toate organele sunt interconectate din punct de vedere nervos. Stagnarea toxinelor la nivelul colonului afecteaza organul care isi gaseste proiectia pe acea zona.

Acumularea de toxine in colon determina afectiuni la distanta. De aceea, iritarea unei regiuni din colon, din cauza acumularii de toxine, se poate asocia cu simptome in alta parte a corpului. In acest fel se explica legatura dintre colon si ficatul obosit, durerile articulare, psoriazis sau migrene.

Este gresit sa tratam doar aceste simptome, fara a lua in consideratie colonul. Tratarea oboselii, migrenelor, durerilor articulare doar simptomatic nu face altceva decat sa lase cauza in pace. Atata vreme cat colonul ramane netratat, atata timp cat toxinele stagneaza acolo, simptomele − respectiv durerile articulare, migrenele, oboseala − vor persista sau vor reveni.
De aceea, o cura de detoxifiere a colonului poate rezolva oboseala ficatului, poate contribui la calmarea durerilor articulare, la vindecarea psoriazisului si eczemelor, la disparitia migrenelor. Aceeasi cura de detoxifiere poate contribui la recapatarea elasticitatii pielii si stralucirii parului. Iata de ce este importanta mentinerea unui colon sanatos pentru sanatatea intregului organism.

Legatura dintre colon, ochi, urechi

Partea de mijloc a colonului transvers este legata de hipotalamus. Daca aceasta parte a colonului este afectata, absorbtia lichidelor si a substantelor nutritive din alimente este oprita. Cecumul (parte a aparatului digestiv intre ileon si colon) este legat de glanda pituitara, care raspunde de reglarea cantitatii de apa din organism. Stagnarea reziduurilor la nivelul cecumului poate duce la aparitia oboselii, a diareii sau constipatiei. Valva cecumului este zona in care se reflecta legatura dintre colon si ochi. Putin mai sus de valva cecumului se gaseste proiectia urechilor. Iritatia peretilor intestinali in aceasta zona se asociaza cu slabirea auzului, cu durerile de urechi.

Colonul si afectiunile respiratorii

Legatura dintre gripa, astm si colon este stabilita la nivelul colonului ascendent. Acumularea de toxine in aceasta zona poate duce de asemenea la aparitia amigdalitei, faringitei, laringitei. Iata cum starea de sanatate a sistemului respirator depinde de cat de curat este colonul.

Astfel, curele periodice de curatire a colonului sunt indicate in afectiuni ale sistemului digestiv, afectiuni ale pielii, furuncule, acnee, diabet, apendicita, faringita, laringita, amigdalita, bronsita, astm, migrene, nevroza, oboseala, astenie, pentru prevenirea imbatranirii precoce.

Colonul si durerile articulare

V-ati gandit vreodata ca intre intoxicarea colonului si durerile articulare exista o legatura directa? Toxinele acumulate in colon ataca mucoasa intestinala si, in acelasi timp, contribuie la aparitia durerilor articulare, a durerilor reumatice.

Potrivit studiilor, manifestarile articulare − artrite inflamatorii, spondilartrita anchilozanta, sacroileita − apar in 25% dintre cazurile de boli intestinale inflamatorii.

 

In volumul „Dr. Jensen’s Guide to Better Bowel Care“, dr Jensen arata ca un colon intoxicat poate fi cauza durerilor carora nu le gasim cauza. Potrivit dr Jensen, o durere la sold si picior se poate datora unui diverticul colonic. Dr Jensen arata in continuare ca fiecare portiune din colon corespunde printr-un arc reflex unui organ din corpul nostru.
In aceste cazuri, o cura de detoxifiere cu un supliment cu fibre reduce iritatia peretelui intestinal si mentine tranzitul intestinal normal. Puteti folosi cu incredere ColonHelp, un supliment cu fibre din seminte de in si psyllium, care elimina toxinele. In acelasi timp, ColonHelp reduce inflamatiile colonului si are efect lubrifiant, datorita acizilor grasi omega 3 din semintele de in.

Colonul si ficatul obosit

Ficatul transforma toate substantele care patrund in corpul nostru pentru a hrani celulele. El neutralizeaza atat deseurile rezultate din activitatea celulara sau musculara, cat si alcoolul, medicamentele.
In cazul acumularii de toxine in colon, toxinele trec prin peretele intestinal si ajung in sange. Ficatul trebuie sa filtreze acest sange. Activitatea ficatului este oricum tulburata pe fondul alimentatiei dezechilibrate, al lipsei de activitate fizica, iar un exces de toxine din sange nu face decat sa sporeasca oboseala ficatului. Astfel, ficatul se congestioneaza, iar sangele nepurificat ajunge in circulatia generala pe cai colaterale.
Ficatul obosit lasa sa treaca in sange substante netransformate, toxine si bacterii nocive, care intoxica organismul. Pentru a preveni acumularea de toxine in colon si pentru a ajuta ficatul sa curete sangele de deseuri avem nevoie de fibre alimentare. Pentru aceasta va recomandam ColonHelp, un supliment cu fibre din seminte de in si psyllium, care curata colonul si ajuta ficatul sa purifice sangele de toxine.

Colonul si migrenele

Migrenele frecvente pot fi puse in legatura cu acumularea de toxine in colon. De asemenea, un colon murdar poate afecta puterea de concentrare si poate scadea capacitatea de memorare. Ce se intampla de fapt? Acumularea de toxine in colon si eliminarea defectuoasa a acestora inseamna repunerea in circulatie a toxinelor. Pe fondul autointoxicarii, procesele naturale de oxidare din tesuturi se reduc, iar in lipsa oxigenarii adecvate a tesuturilor, energia vitala incepe sa scada. Repunerea in circulatie a toxinelor din colon se asociaza aproape intotdeauna cu oboseala, lipsa de energie, migrene. Aceste migrene sunt asa-numitele migrene de cauza incerta.

In aceste conditii, o cura de detoxifiere cu produsul ColonHelp curata nu doar colonul, ci in acelasi timp poate preveni migrenele.

Colonul si psoriazisul

Colonul este organul de baza in detoxifierea organismului. Atunci cand colonul nu functioneaza corespunzator, organismul cauta alte cai de eliminare a toxinelor. Una dintre aceste cai este pielea. Secretiile cutanate, acneea, eczemele, chiar si psoriazisul sunt incercarea organismului de a elimina in exterior excesul de substante toxice. In acest context, curatirea intestinala poate preveni alergiile, eczemele si psoriazisul.

Din punctul de vedere al medicinei complementare, psoriazisul este caracterizat printr-o disfunctie a ficatului, care poate fi ameliorata printr-o cura de detoxifiere. ColonHelp poate fi solutia in aceste cazuri!

Colonul si pielea

Eliminarea toxinelor este conditionata de functionarea glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, glandele suprarenale). Tiroida dirijeaza eliminarea toxinelor prin piele, sub forma de abcese, furunculi, acnee, eczeme. Astfel, pielea preia o parte din functiile colonului, atunci cand acesta este supraincarcat cu toxine si nu mai face fata. Eliminarea acestor toxine prin piele explica mirosul urat al pielii si al corpului.

Nu doar eczemele, acneea, furuculii sunt semn al intoxicarii colonului, ci si pielea iritata, lipsita de elasticitate. Tenul pamantiu vorbeste despre afectarea ficatului, la care este posibil sa contribuie si colonul. La fel, cearcanele duble pot indica o toxicitate ridicata la nivelul colonului.

De ce avem nevoie de detoxifiere?

Medicina holistica vede colonul ca fiind teava de canalizare a organismului. Daca aceasta teava se infunda cu resturi alimentare, toxinele neeliminate sunt repuse in circulatie in organism. Pentru a preveni repunerea in circulatie a toxinelor folositi un curatitor de colon. In acest scop va recomandam ColonHelp, un curatitor intestinal si detoxifiant 100% natural. ColonHelp stimuleaza detoxifierea organismului si, in acelasi timp, elimina toxinele din colon. In general, curele de detoxifiere a colonului sunt recomandate pentru prevenirea si tratarea constipatiei, pentru prevenirea problemelor de tranzit intestinal. In acelasi timp insa, igienizarea colonului, asa-numita „groapa de gunoi“ a organismului, este un pas important pentru sanatatea altor organe (ficatul, pielea), dar si pentru frumusetea parului, pielii, ochilor.

Etichete articol: hello sanatate
Articolul anterior
Dieta Budwig
Articolul următor
Tratamente de la mama-natură

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

8 comentarii. Leave new

  • In cazul dvs este indicat sa va adresati unui medic. Furunculul reprezinta o infectie de natura stafilococica a foliculului pilo-sebaceu (implica, deci si firul de par si glandele sebacee asociate lui) si trebuie tratat specific prin antibioterapie. Hipotiroidia nu poate fi deci cauza principala, ci netratata poate fi doar un factor de scadere a imunitatii putand favoriza astfel instalarea germenelui in organism.

  • Daca am hipotiroida are legatura cu furunculul nu stiu ce sa mai fc imi iese unul dupa altul

  • Andreea Colobichio
    3 iulie 2013 12:41

    Eu am mers la un cabinet de reflexoterapie si mi-a spus ca am probleme cu tranzitul intestina. M-a nimerit, asa este!! Dupa mai multe sedinte am adus in dicutie fibrele ColonHelp si m-a surprins ca nu a avut nimic de comentat domnisoara terapeut, ba din contra mi-a recomandat sa consum alimentele ce imi fac bine!!

  • Parvu Gesica
    15 ianuarie 2013 12:14

    Oricum..eu stiu din popor ca e bine sa consumi iaurt, 1/zi. e bun pentru refacerea florei, pentru a lua cantitatea de calciu de care avem nevoie, este probiotic si daca tot il consumam putem sa administram si 1 cupa ColonHelp pentru sportul de fibre necesare si pentru detoxifiere.

  • ColonHelp nu interactioneaza cu medicamentele. Pentru mai multa siguranta, luati ColonHelp la diferenta de 2-3 ore de medicamente!

  • se pot lua paralel cu colonhelp si antibiotice (in caz de o raceala)?

  • Este posibil ca pielea lipsita de elasticitate, cearcanele, acneea sa se datoreze unei toxicitati intestinale ridicate. In acest sens va poate ajuta o cura de detoxifiere cu produsul ColonHelp. O cura completa de detoxifiere dureaza 3 luni. Mai multe amanunte despre administrarea produsului ColonHelp gasiti aici: http://www.colonhelp.ro/produsul-colon-help/mod-de-administrare.

  • cum pot afla daca am probleme cu colonul? pt ca am pungi sub ochi, pielea lipsita de elasticitate, acnee. am observat ca atunci cand nu mai tin regim ma umplu de cosuri permanent. Cum trebuie sa tin cura de detoxifiere?//Va multumesc frumos.
    bun articolul:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: