Sănătate

Dr. Kristin Comella: Tratamentul cu celule stem: inovație în tratamentul anti-aging

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 7 minute
Vezi toate articolele despre:
anti-agingcelule steminflamațienoutățirecomandaretratament

Am vizionat interviul cu Dr Kristin Comella, cercetător în celule stem la clinica „US Stem Cell“ (Florida, SUA) și președintele „Academiei de Practici Regenerative“, din cadrul documentarului „Miracolul vindecării – adevărul despre celulele stem“. Aș dori să vă redau și vouă câteva idei pe care le-am notat din acest interviu. Am remarcat încă de la început cât de bine arată această doamnă și mi-am zis: „Cât este de tânără, cum de știe așa de multe, și cum a atins așa o poziție atât de repede?“. Am aflat mai târziu, în cadrul interviului, că doamna doctor este trecută bine de 40 de ani, are doi copii adolescenți, dar practică tratamentul cu celule stem ea însăși. Nu pot spune decât că, atât prin exemplul personal, cât și al pacienților pe care i-a avut, rezultatele tratamentului cu celule stem par a fi cu adevărat remarcabile!

Tratamentul cu celule stem, parte din medicina regenerativă

Tratamentul cu celule stem este parte din așa-numita „medicină regenerativă“ și constă în injectarea pacientului cu celule stem. Celulele stem se află în toate țesuturile corpului nostru. Ele au rolul de a menține și repara țesutul unde se găsesc.

Prima dată, prin anii 1930, s-au folosit celule stem luate din măduva spinării, dar recent s-a descoperit că țesutul adipos este o sursă mult mai bună de celule stem. Aceasta deoarece țesutul adipos dispune de mai multe celule stem, în special cele mezenchimale – adică responsabile de repararea diferitelor țesuturi. Cele din măduva spinării creează în special globule albe de sânge. Globulele albe sunt responsabile de inflamația care apare în corpul nostru. Ele joacă un rol important când suferim o tăietură sau un accident, pentru că se adună în zona accidentată, pentru a o repara cât mai repede. Dar globulele albe tind să producă uneori prea multă inflamație în corpul nostru. De aceea, celulele din grăsime sunt de preferat ca sursă de celule stem, deoarece ele practic nu creează globule albe.

Grăsimea se extrage din corpul pacientului printr-o mică incizie. Extragerea durează cam jumătate de oră și se recoltează o cantitate de aproximativ 100 g de grăsime subcutanată (stratul adipos care se află imediat sub piele). După aceea, grăsimea se procesează pentru a rămâne doar cu celulele stem.

Aceste celule există în corpul fiecăruia dintre noi: dacă nu am avea celule stem, am muri cam într-o oră; sunt intrinseci capacității noastre de supraviețuire. Prin injectarea unui număr adițional de celule stem în locurile în care avem nevoie să refacem țesuturile, se stimulează și accelerează  însănătoșirea acestor țesuturi. Injectarea se poate face chiar și în aceeași zi după recoltare. Se poate face fie într-o zonă anume, ca de exemplu o încheietură, fie în fluidul care înconjară creierul, fie intravenos. Este o procedură foarte simplă.

Celulele stem pot fi și înghețate și păstrate pentru viitoare tratamente; nu o să fim niciodată mai tineri decât azi, telomerii din celulele noastre se scurtează o dată cu vârsta (acesta este motivul pentru care oamenii mor). De aceea, celulele recoltate prima dată vor fi folosite și pentru tratamentele ulterioare.

Tratamentul cu celule stem funcționează pentru un număr larg de disfuncții: de la boli neurologice cum ar fi Parkinson, scleroză multiplă, accidente traumatice ale creierului, la probleme ortopedice, osteoartrită, degenerarea discurilor coloanei, până la boli autoimune, diabet sau probleme cu un organ, ca de exemplu plămâni, inimă, rinichi. Pentru probleme ale creierului cauzate de inflamație, acest tratament este foarte benefic, deoarece are efect antiinflamator.

„Am avut pacienți care erau în scaun cu rotile, incapabili să meargă sau chiar și să vorbească, și și-au revenit!“, spune Dr Kristin Comella (foto). „Acest lucru este nemaipomenit, revoluționează medicina pe care o știm. Este tipul de tratament care ar trebui oferit oricui suferă de o condiție neurologică, este aproape criminal ca acest tratament să nu fie oferit.“

Tratamentul cu celule stem ar trebui să devină un tratament standard, și asta cât mai repede. Și totuși, de ce nu este acceptat ca tratament standard? „Este criticat pentru că este un tratament nou. Ori de câte ori apare ceva nou în medicină, există multă reticență în a pune noul tratament în aplicare.“

Există multe controverse despre cum acest procedeu ar trebui reglementat. „În clinica noastră am tratat deja peste 7.000 de pacienți și am constatat că este un tratament foarte sigur și eficace. Nu există nici un motiv pentru care acest tip de tratament să nu fie aplicat.“

 

Tratarea cauzelor, nu doar a simptomelor

Tratamentul cu celule stem este tipul de tratament care ar vindeca cu adevărat o boală de la rădăcină, și nu ar trata numai simptomele. Dar oamenii au început să vadă că există o altă modalitate de a vindeca o boală, și anume la nivel celular, și nu prin mascarea simptomelor cu medicamente. Aici își face locul așa numita „medicină regenerativă“.

”Fac tratament cu celule stem eu însămi“, spune Dr Kristin Comella. „Am început în urmă cu cinci ani și fac administrare intravenoasă cu celule stem o dată la 6-12 luni. Acest tip de tratament ajută la scăderea nivelului de inflamație din corp, ceea ce are ca rezultat prelungirea vieții. Inflamația este responsabilă de scurtarea telomerilor, de aceea scăderea nivelului de inflamație va ajuta nu numai în prelungirea vieții, dar și la îmbunătățirea calității ei. Fac de asemenea injecții și în încheieturi pentru a le menține elastice și pentru a-mi menține cartilajele în condiții optime.“

Dr Kristin Comella continuă: „Anul trecut am făcut o injecție cu celule stem în peretele vaginal. Acesta a fost unul dintre cele mai interesante tratamente pe care le-am facut vreodată. Am doi copii adolescenți, unul de 13 și unul de 15 ani. Acest tratament mi-a reparat practic pereții vaginului“. Tratamentul cu celule stem poate fi astfel o soluție în cazul femeilor care suferă de incontinență.

Același lucru este valabil și pentru bărbați. Odată cu vârsta, avem cu toții o circulație mai încetinită a sângelui. Îmbunătățirea circulației aduce cu sine întinerirea întregului organism. Aceasta înseamnă o piele mai întinerită, deoarece crește producția de colagen, cât și îmbunătățirea funcției organelor sexuale. „Circulație mai bună înseamnă vitalitate mai bună“, spune Dr Comella.

Rezultatele unui astfel de tratament se pot vedea chiar și imediat. Din pricina reducerii inflamației, pacienții văd rezultate în primele săptămâni după tratament și încep să se simtă mai bine. Refacerea țesuturilor durează însă mai mult, de regulă 3-6 luni. Medicina regenerativă este un proces lent care ar putea avea nevoie de repetarea tratamentului, în special pentru cei care suferă de boli progresive, degenerative.

Pacienții care suferă de infecția Lyme au avut rezultate foarte bune, deoarece acest tratament reabilitează celulele întregului corp. De asemenea, a adus rezultate și pentru pacienții care suferă de boala Alzheimer, deoarece celulele stem pot trece de bariera creier-sânge și pot scădea nivelul de inflamație din creier. În acest fel, pacienții nu numai că și-au recăpătat din funcția cognitivă, dar și-au redobândit și memoria de scurtă durată.

Tratamentul este recomandat și celor care suferă de leziuni celebrale cauzate de accidente. „Ar trebui să fie oferit ca tratament standard pentru sportivi!“, continuă  Dr Kristin Comella. „Am avut un rezultat remarcabil în cazul unei femei care nu putea să meargă sau să vorbească și era în scaun cu rotile de mai bine de doi ani după un accident. La trei luni după terapia cu celule stem, a început să meargă și să vorbească! Toți ceilalți doctori nu îi mai dădeau nici o speranță de recuperare. De aceea trebuie să dăm sfoară în țară despre existența acestui tip de terapie, astfel încât să fie cât mai mulți oameni care să beneficieze de ea.“

Dr. Kristin Comella îți tratează toată familia cu celule stem

„În fiecare dimineață când mă trezesc îmi spun că rolul meu în viață este să aduc terapia cu celule stem la câți mai mulți oameni cu putință. Toți membrii familiei mele au beneficiat de această terapie:

  • Tatăl meu a suferit un atac de cord acum cinci ani. Prin injectarea cu celule stem intravenos, am reușit să prevenim problemele ce ar fi survenit din cauza lipsei de sânge în inimă. Ca rezultat, capacitatea inimii lui de a pompa sânge este normală. De asemenea, prin injectare de celule stem în genunchii lui, nu mai are nevoie de implanturi în genunchi.
  • Mama mea a făcut tratament cosmetic cu celule stem, care au crescut producția de colagen. Rezultatul este un face lift care arată foarte natural.
  • Sora mea a avut celule stem injectate în spate, pentru repararea coloanei vertebrale.
  • Soțul meu face tratament cu celule stem intravenos și în genunchi.
  • Fiul meu a făcut tratament pentru acnee și a avut rezultate uimitoare.

Da, cred cu tărie în această terapie și consider că este un tratament foarte natural. Ori de câte ori cineva din familia mea are o problemă de sănătate care necesită medicație, încercăm mai întâi acest tratament și pot spune că a avut mult succes“, afirmă Dr Comella.

Tratamentul cu celule stem ar trebui să devină un tratament standard împotriva îmbătr„ânirii și o modalitate de menținere a sănătății, prin injecții intravenoase o dată la 6-12 luni. Celulele stem pot susține funcționalitatea celulelor beta, ceea ce le face o alegere ideală și pentru cei cu diabet de tip 1 sau 2; pacienții diabetici au redus cantitatea de insulină după acest tratament. Mai mult, pentru diabeticii care suferă de circulația sângelui redusă la extremități, celulele stem au rezultate absolut remarcabile. Într-un studiu făcut pe un număr de pacienți care erau pe lista de amputare, 75% dintre ei au putut să evite amputația după doar o singură injecție cu celule stem. „Consider că nu este în regulă să nu se ofere tratamentul cu celule stem pacienților cărora li se amputează membrele din cauza diabetului“, spune Dr Comella. Dacă s-ar oferi acest tratament, am putea evita și costurile masive asociate cu acest gen de operație.

De ce să nu utilizezi puterea propriului corp de a se vindeca singur, prin injectare cu propriile celule stem? Problema este că un tratament nu este acceptat până când nu există  studii clinice controlate placebo care să îi demonstreze eficacitatea. Din păcate momentan nu sunt bani pentru acest tip de studii.

„Acest tratament nu numai că are riscuri mult mai reduse decât operațiile chirurgicale, dar este de sute de ori mai sigur decât aspirina“, spune Dr. Jonathan Landow, un alt specialist în celule stem (care arată mai bine decât vreun actor de la Hollywood). Aspirina subțiază sângele și poate crea hemoragii într-o arie vitală cum ar fi creierul, cu consecințe catastrofice. Tratamentul cu celule stem făcut în mod corect este foarte sigur. Dacă s-a auzit că acest tratament poate cauza cancer, este din cauza utilizării celulelor stem embrionare. Celulele stem premature nu ar trebui folosite. Ele sunt periculoase deoarece pot cauza cancer.

„De când am început să fac tratament cu celule stem eu însămi, capacitatea mea pulmonară și cardiovasculară a crescut cu aproximativ 25%, fără alte schimbări în modul meu de viață sau în alimentație. Atribui asta celulelor stem. Îți pot prelungi viața atât cantitativ, cât și calitativ“, afirmă Dr Landow.

Se pare deci că există o modalitate simplă, naturală și eficace de a ne întoarce ceasul biologic înapoi. Nu putem decât să sperăm că tratamentul cu celule stem va fi în curând acceptat ca tratament standard pentru refacere și reînsănătoșire. Poate, cu cât mai multe persoane află despre acest tratament, cu atât mai repede va fi acceptat și aplicat și în spitalele noastre!

Surse: www.thehealingmiracle.com

Etichete articol:
anti-agingcelule steminflamațienoutățirecomandaretratament
Articolul anterior
Sfaturi de sănătate și frumusețe din perioada interbelică
Articolul următor
Plante care curăță aerul din locuințe

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: