Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Dr. Ana Maria Apostol: Răceală vs. Alergie?

Autor:

Când spui toamnă, spui valuri de viroze respiratorii și, mai nou, alergii destul de puternice datorate ambroziei. Despre cum deosebim răcelile de alergii, în ciuda simptomelor similare, dar și despre sfaturi de toamnă pentru un sistem respirator sănătos ne vorbește Dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL, invitată a Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate.

Vezi toate articolele despre:
alergiiGripăimmunohelpracealavideovitamina C

Toamna, principalele încercări pentru sistemul respirator sunt virozele sau răcelile – infecții virale care dau inflamație la nivelul mucoaselor respiratorii, producând simptomele atât de cunoscute: nasul care curge, dureri în gât, febră ușoară și chiar uscarea mucoaselor în stadiile avansate ale bolii. De la an la an, din cauza ambroziei – plantă puternic alergenă ce se găsește din ce în ce mai mult în orașe, multe persoane dezvoltă simptome alergice foarte violente.

Cum deosebim alergia și viroza?

Deși simptomele sunt similare, tratamentul pentru cele două afecțiuni este complet diferit. Cum putem ști dacă suferim de alergie sau viroză? Strănutul este de multe ori un indiciu. Dacă în viroze strănutul este sporadic, în alergii tendința este către strănutul acela în rafale, repetat. Tot în cazul alergiei este posibil să apară și simptome puternice la nivelul ochilor și urechilor. Și timpul de acțiune este un factor diferențiator. Alergia poate dura și luni de zile, pe întreaga perioadă în care suntem expuși la alergen. Viroza durează, în cazurile fericite, doar câteva zile. Dacă este dublată de o infecție bacteriană, lucrurile se complică semnificativ, fiind nevoie de un tratament cu antibiotice.

Metode de prevenție în alergii și viroze

Primul pas pe care trebuie să îl facem, atât în cazul alergiilor, cât și al virozelor, este să ne asigurăm că nasul este desfundat și curățat pentru a facilita terminarea ciclului bolii (în cazul virozei) și pentru a scădea intruzivitatea alergenilor și, implicit, efectele de respingere produse la nivelul mucoaselor. Apa de mare este, de multe ori, o soluție de curățare și calmare foarte bună. Este însă foarte important ca apa de mare introdusă la nivelul nasului să nu fie direcționată spre gât, ci să fie expulzată tot pe căile nazale. Ajungerea impurităților în interiorul organismului nu va face decât să prelungească simptomele și să faciliteze complicațiile.

Un sistem imunitar sănătos este cheia atât în cazul alergiilor, cât și al gripelor și răcelilor. Unele dintre cele mai eficiente metode de stimulare a sistemului imunitar sunt: un aport corespunzător de vitamina D3 și un aport constant de vitamina C cu bioflavonoide. Tot la nivel de suplimente alimentare naturale cu rol de combatere a gripei și răcelii, puteți apela la un amestec de extracte standardizate de goldenseal, turmeric, frunze de măslin, astragalus, ceai verde, ghimbir și propolis – sau, cu alte cuvinte, ImmunoHelp de la Zenyth.

Aflați mai multe despre diferențele între viroze și alergii și modalități de tratare la care puteți apela, din materialul video de mai sus, direct de la Dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL.

Etichete articol:
alergiiGripăimmunohelpracealavideovitamina C
Articolul anterior
Corp de invidiat: Fără durere, fără aparate, fără compromisuri?
Articolul următor
Dr. Simona Carniciu: Noutăți în tratarea diabetului
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo