Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Interviu Dr. Ștefan Tiron: Analiza minerală tisulară

Autor:

Intoxicațiile cu metale periculoase, de tipul mercurului, plumbului, aluminiului, se pot „citi“ în firul de păr. Da, chiar există o analiză, care în unele situații poate fi mai utilă decât analizele de sânge. Ce este analiza minerală tisulară sau analiza firului de păr? Ce probleme pot fi depistate cu ajutorul acesteia? Aflăm de la Dr. Ștefan Tiron, invitatul Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate.

Vezi toate articolele despre:
aluminiuanaliza firului de păranaliza minerală tisularăintoxicaremercurmetale greleplumbrecomandaresănătatesfattoxinevideo

Simona Dragomir: Bine v-am regăsit, dragii mei! Suntem live la Ziarul de Sănătate. Astăzi discutăm despre analiza minerală tisulară sau analiza firului de păr cu domnul doctor Ștefan Tiron, medic primar ortoped cu master la Paris, supraspecializare la Londra și Milano în posturologie și ozonoterapie. Bine ai revenit, Ștefan!

Dr. Ștefan Tiron: Sărut mâna! Bine v-am regăsit!

Simona Dragomir: Îmi era dor de emisiunile noastre în direct astfel încât să poți răspunde celor care ne urmăresc. Tu ești un invitat extraordinar, ai un farmec aparte în a povesti lucrurile medicale și în a ne face să le înțelegem foarte bine așa că mă bucur că astăzi avem ocazia să fim live aici, la Ziarul de Sănătate. Dragile mele, dragii mei, nu uitați că așteptăm întrebările voastre pe subiectul anunțat, iar cei care vor adresa cele mai bune întrebări, ca de fiecare dată, vor fi răsplătiți. Avem și astăzi premiu să vă oferim, această carte minunată: ”Puterea vitaminei D”, scrisă de doctor Sarfraz Zaidi. Ștefan, este un subiect inedit pentru unii, că poate nu știm că există această analiză minerală tisulară, nu toți dintre noi au citit sau poate au urmărit din emisiunile noastre. Astăzi avem ocazia să le spunem tuturor ce înseamnă această analiză minerală tisulară, care este diferența între ea și analizele clasice pe care le facem cu toții, analiza sângelui?

Dr. Ștefan Tiron: Nimeni nu o să discute niciodată analiza sanguină. A fost, este și va fi o analiză foarte bună. Este o problemă cu această analiză sanguină și anume că se ia dintr-o venă, în principiu, o cantitate de 1 -2 cm cubi de sânge, ceea ce înseamnă că practic, dintr-un oraș, de pe o stradă, iei un eșantion și nu știi niciodată dacă eșantionul este cel bun. Exact cum vă spuneam: dacă colega dumneavoastră din grădiniță care a plecat în Australia acum 30 de ani vă dă un telefon și vă roagă „Trimite-mi și mie o poză cu Bucureștiul”, puteți să faceți așa: la 5 dimineața când la Universitate sunt 20 de mașini sau la 5 după-amiaza când sunt 2000 de mașini. Și atunci nu știi care este adevărul. Bineînțeles că este undeva la mijloc. Orice student de anul 2, 3 la medicină din lume știe un lucru: dacă o analiză sanguină îți iese prost, primul lucru pe care îl faci este să o repeți pentru că nu crezi în rezultatul acela neapărat. Vrei să vezi dacă se repetă. Analiza aceasta care se face din firul de păr îmi aduce foarte multe și foarte bune informații și se face pe 2-3 cm de păr din creștetul capului.

Simona Dragomir: O să explicăm imediat cum se face.

Dr. Ștefan Tiron: Acei 2-3 cm cresc în 3 luni de zile, deci este o informație pe 3 luni de zile și nu pe o zi sau pe o oră. Atunci nu poți să spui ca femeie că ai fost la ciclu sau că ai fost la o nuntă, am venit luni și mi-au ieșit analizele proaste. Pe 3 luni de zile ne dăm seama exact despre ce e vorba. Informațiile pe care le primim sunt foarte, foarte interesante. E vorba de 36 de minerale pentru că firele de păr trec printr-un cuptor la 10.000 de grade, deci nu se pune problema de a pune microbi acolo. Firele de păr pot ajunge într-un plic, se pun într-un cuptor și după se analizează mineralele. Noi ce suntem de fapt? Suntem 75-80% apă (la copii poate fi și 85%, la bătrâni mai puțină apă) și o grămăjoară de minerale, de substanță organică ce și ea se transformă până la urmă în minerale. Acea grămăjoară, dacă este studiată, se obțin niște informații foarte bune și foarte importante despre corpul uman. 3 lucruri mari se pot desprinde de aici: vezi cum stă omul respectiv cu mineralele și de aici se pot deduce o grămadă de probleme și vezi dacă are carență de minerale și de care minerale. Problema se pune așa! Eu când eram mai puștan, țin minte că toată lumea zicea „am carență de magneziu” și toată lumea lua magneziu. Tu s-ar putea să ai mari probleme cu magneziul și eu să nu am deloc. De ce să luăm la fel?

Simona Dragomir: Deci spui, Ștefan, că orice supliment ar trebui luat în urma acestor analize. Analiza minerală tisulară, analiza firului de păr, este cea care spune cu exactitate ce-ți lipsește din organism.

Dr. Ștefan Tiron: Exact! În general, medicii spun dacă transpiri, ar fi magneziu, dar să vă spun ceva: s-au făcut niște studii extraordinar de importante și s-a văzut că în acest moment se cunosc 52 de factori ce intervin în metabolismul magneziului. Așa că dacă iei magneziu, rămân 51 de factori pentru că pe unul l-ai eliminat. Nu e așa de simplu! Nu mai sunt 52, dar sunt 51 de factori care intervin cu care tu trebuie să negociezi. E aproape o discuție politică: vezi cine sunt cei care te susțin, atenție la cei care sunt contra. Vorbesc serios! Sunt minerale care joacă contra magneziului sau minerale neutre. Și atunci trebuie să faci un echilibru între toate și este o adevărată știință să jonglezi cu toate aceste minerale. Vă vorbesc de 36. 6-7 sunt considerate pur toxice, dar unele care erau înainte considerate toxice (siliciul) nu mai sunt considerate toxice. Rămân toxice plumbul, uraniul, hidrargirul (mercurul). Acestea sunt minerale pur toxice.

Simona Dragomir: Povestim imediat, Ștefan! Aș vrea ca pentru cei care ne urmăresc să spui cum se recoltează, cum se face această analiză minerală tisulară sau analiza firului de păr. Cred că și bărbații o pot face, am primit în privat această întrebare. ”Dacă am părul scurt, bărbat fiind, pot să îmi fac această analiză?” Cei care ne privesc se tem, poate, să nu rămână acolo un gol, de unde se ia proba de păr. Nu se întâmplă așa nici la femei, nici la bărbați și o să te las pe tine să ne explici!

Dr. Ștefan Tiron: În primul rând, eu am făcut această analiză la, practic, toți marii sportivi ai țării. Dacă vă arăt literatură mai veche, unul dintre marii campioni olimpici spunea că o parte din aurul olimpic mi se datorează mie pentru că, înainte de olimpiadă, îi luam pe toți, le făceam analiza minerală tisulară și cu 3 luni înainte de olimpiadă încercam să îi încarc. Nu merge cu o singură pastilă sau ca Popeye Marinarul. Nu! Se face o încărcare pe 2-3 luni de zile și asta mi-a mers foarte bine acum și 2, și 3, și 4 cicluri olimpice. Pe vremea aceea, țin mintem, nu știu cât e de legat de analiza aceasta minerală tisulară, dar veneau cu gălețile de medalii de la olimpiade. Dacă vă aduceți aminte, dragi spectatori, veneau cu foarte multe medalii. Au fost și 27. Acum au fost vreo 3 medalii amărâte, deci e o bătaie de joc ce se întâmplă, pentru că nu îi mai interesează pe șefii cei mari ai olimpismului românesc. Poate echipa care a venit, mai nouă, să se mai ocupe de ceva. Dar înainte toți olimpicii români veneau și făceau această analiză să vedem cum sunt ei încărcați. Vreau să vă spun ceva foarte interesant! Am făcut un studiu la un moment dat pe 126 de sportivi de înalt nivel. Cei mai de jos erau Steaua București, fotbaliști, și am avut o surpriză extraordinară să văd că 20% dintre ei erau intoxicați cu metale grele. Se punea problema ce se întâmplă cu sportivul acesta de nu mai merge? Era și o campioană olimpică de înot care era intoxicată și nimeni nu își dădea seama.

Simona Dragomir: De unde poți lua aceste metale grele?

Dr. Ștefan Tiron: Foarte bună întrebarea! Una dintre valențele extraordinare ale acestei analize este această depistare a toxicelor. Mineralele toxice intră în organism, iar organismul uman, spre deosebire de alte organisme, le colectează și rămân. Unde rămân? În țesutul gras și cel mai nobil țesut gras este țesutul nervos, în ficat și așa mai departe. Se tezaurizează. Știți cum se spunea că familia Medici pe vremuri nu otrăvea un om într-o zi. Îi tot dădeau arsenic, se acumula și murea după 2-3 luni de otrăvire lentă. Otrăvirea asta lentă o puteam avea și noi. S-a văzut că această otrăvire lentă o avem de la plumb, de aceea s-au interzis benzinurile cu plumb. A fost un studiu foarte mare la OMS din care s-a văzut că cei mai afectați erau copiii. De ce? Copilul stă jos, adultul stă puțin mai sus, iar jos este întotdeauna cea mai mare concentrație. Dacă vă uitați la un nor de fum o să vedeți că jos este cel mai dens. Așa este și cu mineralele grele! Copilul merge pe lângă tine și inhalează cea mai mare cantitate de toxine. Știți ce se întâmplă? Toată lumea zice așa: nu vezi ce s-a întâmplat cu băiatul lui Madam Piscupescu? A fost un băiat excepțional, a învățat foarte bine și dintr-o dată a devenit retras, certăreț, nu mai învață bine, nu se mai poate concentra. Și decât să îl pedepsești, vezi dacă nu cumva este intoxicat. Acestea sunt simptomele intoxicației cu plumb și mercur. Pe copilul acela îl poți certa, dar dacă nu vezi că este intoxicat și nu îl ajuți să se detoxifice, nu ai făcut nimic! Detoxifierea, foarte interesantă problemă. Cum se face? În primul rând trebuie să afli sursa. V-am spus că am ajuns la această analiză pentru că, fiind în Italia, mi-a povestit un prieten că avea probleme cu fetița lui. Am zis să fac analiza fetițelor mele: amândouă erau intoxicate cu aluminiu și plumb. Am crezut că mi se face rău. De unde, domnule? Italianul mi-a spus să mă uit la toate lucrurile din casă. A venit un profesor din Italia și mi-a găsit un tuci din cositor cu aluminiu și plumb în care eu găteam de mama focului. Mai târziu am fost la o altă emisiune și am primit cadou o friteuză de lux. Prima dată am zis să o spăl să fie curată și am șters-o cu o cârpă albă. Tot ștergeam și tot se înnegrea cârpa, se înnegreau și degetele mele. Acela era aluminiu. Am dus-o în studioul televiziunii respective, a șters și moderatoarea emisiunii, s-a înnegrit și ea pe mâini, a venit și cameramanul, a dat și el cu mâna, s-a înnegrit și el. Acela era aluminiu și era o firmă de lux! Atenție! Pâna la un moment dat, aluminiul a fost medicament. Se dădea Alugel pentru ulcer, dar după s-a văzut că aluminiul intră clar în maladia Alzheimer. Este unul dintre cei care produc maladia Alzheimer. De curând a fost scos și a fost pus, alături de plumb, mercur și altele, ca mineral toxic. Atunci vezi de unde este intoxicația și tai sursa de intoxicare pentru că devine simplu. Când te uiți și găsești în casă, o scoți și nu mai intoxici copilul!

Simona Dragomir: La fel și mâncarea în conserve? Și ea prezintă risc?

Dr. Ștefan Tiron: Atenție mare! Dacă ați observat, acum au început să pună un film protector sub aluminiu, nu mai e mâncarea direct pe aluminiu. N-am să uit că a venit o doamnă de la Comisia Europeană și am găsit-o cu aluminiu. Foarte supărată și șocată era, ca să vină după 2 zile la mine aproape plângând de nervi. Îi trimitea soțul ei din Franța pe vremea aceea niște sucuri naturale într-o cutie. Și când tăia cutia, avea aluminiu de era oglindă. De aceea era intoxicată! Intoxicațiile acestea se pot depista și asta este foarte important. Există două faze ale intoxicării în care se poate interveni și noi intervenim, dar primul lucru este să tai sursa. Investigația aceasta epidemiologică constă în a găsi sursa de intoxicare. Când ai eliminat această sursă, cu ajutorul unor mecanisme de dezintoxicare poți să cureți organismul. Noi am avut un șoc! La persoanele pe care le-am găsit intoxicate, după ce am început tratamentul de dezintoxicare și am făcut următoarea analiză de păr, am găsit toxinele și mai înalte! De ce? Noi le scosesem din rezervoarele în care se depuseseră, ca atunci când faci curățenie și faci praf. Cum se poate să am acum mai multe toxine decât câteva luni? Da! Pentru că noi scoteam toxinele din organism și le eliminam. Le găseam în sânge. Sângele care mergea către rinichi, ficat pentru dezintoxicare. Foarte interesant și am avut rezultate foarte bune și încă o dată vă spun: pe marii sportivi i-am găsit 1 din 5 intoxicați.

Simona Dragomir: Vreau să îi salut, Ștefan, pe cei care ne urmăresc. O salutăm pe Paula, pe Sorin, pe Ana Ciucanu! Angelica, la fel, ne felicită pentru emisiune. Vă salutăm pe toți! Nu uitați că așteptăm și întrebări de la voi legat de analiza firului de păr, analiza minerală tisulară, de intoxicarea aceasta pe care o putem descoperi la medic făcând această analiză de metale grele. Ștefan, te întreabă cineva: „Nu ați spus cum se face analiza firului de păr“. Hai să spunem!

Dr. Ștefan Tiron: Se face foarte simplu! Se taie câteva fire de păr. Se ia o șuviță și se taie de la bază pentru că se analizează 3 cm în principiu. Ori la femei, cum e Simona acum, ai 30 de cm și atunci se ia o șuviță de la bază se taie doar 3 cm și restul se aruncă. Dacă vrei să știi ce s-a întâmplat în ultimii ani de zile, pentru că 30 de cm cresc în 3-4 ani, se face o analiză totală, dar nu prea ne interesează ce s-a întâmplat acum 3 ani, ci ce se întâmplă acum. La sportivi trebuie să iei din mai multe locuri ca să nu le faci într-adevăr o cheliuță, să se vadă urât. Vă spun cinstit că pe sportivi nu prea îi interesează. Le tai părul, se vede puțin, dar nu a venit nimeni să se plângă că i-am făcut acea mică cheliuță. Dacă nu, când se merge la coafor sau frizer, se vorbește cu frizerul să ia un eșantion, cam cât o lingură care se ia din zona creștetului capului și atunci chiar că nu se vede. Frizerul știe să facă în așa fel încât să nu se vadă. Foarte puțini au avut nevoie de frizeri. Dar cei care au spus că nu vor să se vadă urât am luat mai puțin și din 6 -7 locuri.

Simona Dragomir: Și să spunem, Ștefan, se recoltează părul și se trimite la un laborator în Italia.

Dr. Ștefan Tiron: Și se trimite într-un plic normal pentru că nu poate exista infestare. Noi trebuie să știm, de exemplu, dacă persoana respectivă a fost la piscină pentru că am văzut o chestie foarte interesantă. Cei care stau mult în piscină, am avut tot lotul olimpic de natație, au ca rezultat la analiză cupru. Și atunci îi lăsam o zi – două cât nu făceau antrenamente și după îi rugam să se spele. Totdeauna am rugat persoanele respective să se spele cu un șampon neutru, pentru bebeluși. Cu un șampon de copil se spală puțin și după facem prelevarea.

Simona Dragomir: Hai să vedem! Iată sosesc și întrebările! Îți mulțumim că ne urmărești, Angelica, și iată ne și scrii! Revin imediat la mesajul tău! Ștefan, ne scrie Rareș, soțul meu, din Moscova. Te salutăm!

Dr. Ștefan Tiron: Și eu te salut!

Simona Dragomir: Angelica: „Am făcut analiză pentru mercur. Am 1. Pot veni la domnul doctor Ștefan Tiron?” Cu siguranță! Și poate că ar fi bine să spui, Ștefan. Ești de găsit la cabinetul tău.

Dr. Ștefan Tiron: Să spun adresa?

Simona Dragomir: Da, poți să spui!

Dr. Ștefan Tiron: Știrbei Vodă, nr. 94.

Simona Dragomir: Și datele de contact se găsesc pe site. Oricine cauta cabinet dr. Tiron, te găsește.

Dr. Ștefan Tiron: Acum am mai multe orașe din țară, și pe la Brașov, Pitești.

Simona Dragomir: Deci ești de găsit!

Dr. Ștefan Tiron: Să ne dea mesaj. Dacă sunt din orașele respective îi putem trimite direct acolo să nu mai trebuiască să ajungă în București.

Simona Dragomir: Adina Zuav, te salutăm și pe tine! Ești telespectatoarea noastră fidelă și îți mulțumesc! Adina scrie: „E greu să ne ferim de toxine, metale pentru că suntem înconjurați de ele la tot pasul. Pe unele le mai evităm, gen cutii de sucuri sau conserve, dar tot mai rămân din alte surse. Ce este de făcut?” Păi cred că primul pas ar fi să facem această analiză minerală tisulară, analiza firului de păr, să vedem dacă avem sau nu probleme cu metalele grele…

Dr. Ștefan Tiron: Puteți să ne contactați și eu o să încerc să vă trimit surse posibile de intoxicare cu diverse minerale și cred că ar fi bine. Odată ce știi, te poți feri. Pe de altă parte, organismul nostru știe să se lupte mai greu cu aceste minerale pentru ca nu prea avem posibilitatea să le eliminăm și atunci se tezaurizează. În cantități foarte mici, dar se tezaurizează.

Simona Dragomir: Răspundem mesajelor și eu mă bucur că vin foarte multe mesaje. Nu uitați că cele mai interesante întrebări sunt premiate. Veți primi de la colegii mei după terminarea acestei emisiuni cartea ”Puterea vitaminei D”, scrisă de doctor Sarfraz Zaidi. Mă gândeam să îi salut pe băieții noștri care sunt la Moscova, naționala artiștilor fotbaliști! Există acolo un campionat mondial, să le ținem pumnii! Au câștigat primul meci România – Peru, pentru cei care nu știu cu 5-0, iar diseară la 18.30 se joacă următorul meci. Suntem alături de voi! Baftă multă și baftă și soțului meu, Rareș, care ne urmărea. Codruța Gabriela Nedelea îți scrie și cred că este pacientă de ale tale pentru că spune: „Felicitări domnului doctor Ștefan Tiron, nu doar expert în analiza minerală tisulară, ci și omul care după 10 ani de plimbat cu problema pe care o aveam la coloană mi-a redat mersul cu ajutorul testului de posturologie!”. Promiți, Ștefan, că revii și într-o altă emisiune discutăm și pe partea asta de posturologie? Pentru că tu faci lucruri minunate la tine acolo!

Dr. Ștefan Tiron: Invitați-mă și o să vin plăcere!

Simona Dragomir: Îți mulțumesc, Codruța, că ne-ai reamintit acest lucru și iată că l-am provocat pe domnul doctor și va reveni cu siguranță aici, la Ziarul de Sănătate. Hai să vedem, Ștefan! Preluăm ideea Adinei care spune că nu te prea poți feri. Faci această analiză minerală tisulară, dacă descoperi că ai fost intoxicat cu metale grele care este următorul pas? Spuneam că părul se studiază la un laborator în Italia.

Dr. Ștefan Tiron: Imediat se face o anchetă epidemiologică și în 90% din cazuri se găsește sursa de intoxicare. Odată ce tai sursa de intoxicare, în principiu, toate se pot aranja. După aceea se poate face pasul 1 de dezintoxicare prin niște produse naturale pe care le prescriem, iar pasul al doilea se face prin chelare, sunt mai multe faze. Țin minte că am fost foarte mândru când au venit de la Spitalul de Urgență și alte spitale să mă roage să îi ajut cu această analiză, să vedem despre ce este vorba. La un moment dat, mi-a venit o propunere de la o mare exploatare minieră și m-am ferit pentru că miliardarii te macină și te distrug și m-am ferit să fac o analiză de masă a unei forțe mari materiale. O altă mare și importantă calitate a acestei analize este depistarea stresului. Noi avem mijloace de depistare a stresului obiective. Ce înseamnă? Există un set de întrebări care vi se pun. Sunt unele încrucișate ca să se anuleze cu celelalte dacă spui un neadevăr. Dar rămâne subiectiv. Ce îmi spui tu despre stresul tău. Analiza aceasta minerală tisulară prin metalele pe care le arată și cantitatea și rapoartele dintre minerale îmi arată dacă există stres. Țin să vă aduc aminte, sunt sigur că foarte mulți dintre dumneavoastră știți, studiul stresului a fost făcut de Hans Selye care a luat și Premiul Nobel și ce a spus el? Ceva foarte important! Animalul în natură face așa: căprioara vede tigrul și în secunda aceea se descarcă în corpul ei toți hormonii posibili și imposibili ca să scape. Se numește reacția Fight or Fly – Luptă sau Fugi. Ca să scapi de moarte. Și căprioara ce face? În momentul acela a țâșnit, să zicem că a scăpat de tigru și nu aleargă două zile. Căprioara mai aleargă un minut dacă a văzut că tigrul a rămas pe loc și în următorul minut paște. Deci mecanismul de răspuns la un stres mare este ca într-o mașină, dacă știți, există mașinile americane care fac cursele de doar 400 de metri, care au un rezervor mic de benzină. Nu îți trebuie mai mult de 400 m. Nu încarci o mașină inutil! Deci rezervorul pe care îl au animalele și pe care îl avem și noi la stres este un rezervor mic. Numai că animalul a scăpat de tigru, peste 2 zile îl atacă altul și așa mai departe. Hans Selye a desenat un grafic ca un vârf foarte mare după care există o coborâre și se ajunge la o perioadă de liniște. Nu se întâmplă așa cu noi, cu oamenii. Noi intrăm în stres de dimineață cu telefonul care mă enervează, cu faptul că stau la coadă…

Simona Dragomir: Nici aici nu scap de el, dar așa țin legătura cu cei care ne ascultă.

Dr. Ștefan Tiron: Stau la coadă la baie sau mă stresează soțul meu că e la Moscova sau mă claxonează cineva din spate. Avem un stres care nu este stresul maximal, luptă sau fugi, dar este un stres care stă la jumătate și care te consumă toată ziulica. Nu uitați că noi avem un rezervor mic care ține până la un moment dat când începe să cadă apărarea la stres. Primul lucru pe care începem să îl simțim: nu mai reacționez bine, astăzi parcă nu sunt eu. Și socotelile le fac prost și conduc mai prost, pe toate le fac mai rău. Aceasta este prima fază. A doua fază este când încep să apară dureri peste tot. Dragii mei, dacă vedeți că vă apar dureri și aici, și aici, și peste tot, ori vi s-a fracturat degetul cu care arătați ce vă doare, ori aveți acest sindrom de oboseală cronică. A treia fază este cu boli grave printre care și cancerul și moartea. În România a fost un caz acum ceva vreme cu o asistentă medicală care a murit de oboseală. În Japonia se cunoaște foarte bine, ei sunt fanatici cu munca. Este un stres cronic. Până la urmă știți ce înseamnă stres? Orice element care vine din afară și tinde să destabilizeze acest sistem de apărare pe care îl avem. Asta nu înseamnă numai un claxon sau o veste proastă de la ziar, ci și căldură, frig foarte mare, chimicale care vin. Toate acestea tind să destabilizeze un organism care are putere să se stabilizeze, dar atâta vreme cât mai are „benzină în rezervorul respectiv”. Când nu, se produce reacția de decompensare la stres care este foarte importantă. Acum am un studiu pe mii de oameni, dar vă spuneam de un studiu pe sportivi la înalt nivel, campioni olimpici, campioni mondiali și aceștia erau o treime dintre ei în fază de decompensare a stresului, deci cădeau. Cum să mai facă ei performanță când nu mai aveau cu ce? Nu poți să îi mai spui în ziua de astăzi omului să se ducă 3 săptămâni la munte și stai acolo, mănânci bine și te relaxezi. Nu mai poți! Dar există, ca în aviație, dacă ați văzut avioanele care vin și încarcă alte avioane din zbor. Noi putem să încărcăm pacienții din mers și să îi dăm ce are nevoie. Cu analiza minerală tisulară aflăm de ce are nevoie pacientul respectiv.

Simona Dragomir: Fie că sunt anumite carență de minerale, fie că există aceste metale grele cu care suntem intoxicați.

Dr. Ștefan Tiron: Intoxicația este puțin deoparte și stresul de care vă spuneam, dar se și întrepătrund. Dar putem să depistăm cu această analiză. Eu sunt foarte mândru că persoane importante, băncile trimit toți factorii de decizie la mine. Ei spun așa: dacă acest om face o greșeală la un calcul, pierd zeci de mii de euro sau sute de mii sau dacă semnează pe o hârtie care nu e în regulă sunt probleme mari. Ori, analiza costă 100 de euro. Îi fac analiza, mai dau 100 de euro să îl tratez și nu am probleme. Atunci directorii din bănci vin și știu despre ce e vorba și scutesc băncile respective de probleme mult mai mari. Ca să nu mai vorbim de sportivii de înaltă performanță sau de toți oamenii. Și oamenii de rând pot beneficia de analiza aceasta! Cei mai puțin stresați sunt muncitorii manuali, care muncesc mult și obosesc, dar aceea e cea mai bună muncă și sănătoasă. Muncă manuală, te descarci, faci mușchi, seara dormi de rupi pământul.

Simona Dragomir: Faci și exercițiu fizic. Radu Mihai ne salută și ne felicită pentru emisiune. Îți mulțumim și noi că ne ești alături! Te întreabă: „A vorbit domnul doctor de acea detoxificare, dar care sunt metodele prin care se elimină aceste toxine pe lângă faptul că vom elimina sursele care au produs intoxicarea?”.

Dr. Ștefan Tiron: Trei metode și le spun a treia oară: prima: să afli unde este intoxicarea și se poate afla în 90-95% din cazuri. Tai intoxicarea. Doi: există produse care ajută la detoxifierea organismului și pe care le dăm noi pentru așa ceva, iar când este vorba despre o intoxicație foarte mare, foarte puternică se ajută cu niște tratamente de chelare care ajută ficatul la dezintoxicare. Acestea sunt, pe scurt, cele 3 lucruri care intervin în detoxifiere.

Simona Dragomir: Revine și Codruța Gabriela Nedelea care văd că este o pacientă foarte documentată și ne întreabă: ”Dacă aceste acumulări de metale grele în organism sunt distruptori endocrini, prin chelare sau alte intervenții despre care ați amintit, sistemul endocrin odată afectat printr-o afecțiune autoimună, intoxicația fiind trigger-ul, poate stopa evoluția bolii sau este nevoie de mai mult? Întreb pentru că protocoalele alopate, din păcate, nu recunosc astfel de intervenții și suntem și subdozați ca și recomandări de antioxidanți”.

Dr. Ștefan Tiron: Atenție mare!  S-a crezut până acum ceva timp că sistemul endocrin este format din glande. Greșit! Tot corpul nostru, fiecare celulă a corpului nostru, atunci cînd este nevoie, se transformă într-o glandă endocrină. Tot corpul intervine și secretă hormonul de care este nevoie în momentul acela și se percepe de către tot organismul. Devine mult mai complicată situația și e mult mai greu de explicat. Dragii mei, vreau să vă spun ceva și s-ar putea să vă șochez. Pe măsură ce am avansat în medicină și am început să văd lucruri și să le înțeleg îmi dau seama că suntem într-un paleolitic al medicinii. Sunt lucruri pe care credem că le-am înțeles și nu le-am înțeles. Le înțelegem după și le interpretăm după. Vreau să vă spun ceva. Cum este posibil să existe două medicine foarte diferite una față de altă, cel puțin două! Eu vă vorbesc despre medicina alopată pe care o știm cu toții, medicina chineză care funcționează de 5000 de ani și, pe de altă parte, și de homeopatie, acupunctură, foarte importantă! Eu am vrut la un moment dat să învăț acupunctură și trebuia să învăț despre dragonul roșu, despre șarpe și nu se potriveau explicațiile de acolo cu explicațiile din medicina alopată. Numai că și cei din medicina alopată aveau o oarecare dreptate și cei din acupunctură aveau dreptate. Și atunci de ce există două tipuri de explicații pentru aceleași fenomene? De ce există homeopatie, de ce dai cantități extrem de mici dintr-o substanță activă și obții efecte foarte bune, câteodată majore? De ce se întâmplă toate astea? Mi-am dat seama că noi, în medicina alopată, facem pași mici, dar suntem departe de a înțelege acest corp uman care este o minune extraordinară. Este atât de complex încât ne iese nouă din schemă. Nu putem să înțelegem ce face corpul. Dați-mi voie să vă dau un exemplu! Noi, la medicină, țin minte că la anatomie (prima materie care se face la medicină) făceam disecție. Și, ca să vedem arterele, nervii, care sunt îngropate într-un fel de grăsime, luam și scoteam toată grăsimea. Grăsimea aceea s-a demonstrat că este cea care transmite de fapt informațiile în corp. Pentru că nu se transmite doar prin intermediul nervilor, ci și pe lângă nervi prin această substanță reticulată pe care noi o aruncam. Această substanță îmi explică ce se întâmplă cu acupunctura. Cum îți explici că acupunctura acționând în niște puncte ale corpului are niște rezultate fenomenale? În Franța când am ajuns mi s-a spus că acupunctura este foarte bună, ține cont de ea! În România, abia acum a început să se discute puțin. În România, noi am făcut o școală extrem de conservatoare și de refractară la orice fel de intrare, ceea ce a fost foarte rău. Există toate astea și toate îți arată că există diverse teorii și diverse gândiri și toate funcționează. Nu vorbesc de toți șarlatanii care apar! Vă vorbesc de medicina care se dezvoltă. Hai să punem filtre în urechile noastre, filtre, nu baraje, și să lăsăm lucrurile bune să intre și țineți minte: peste 20 de ani, alta va fi fața medicinei decât este astăzi. Se vor înțelege lucruri care astăzi nu sunt de înțeles. Marele Constantin Dulcan, președintele Societății Române de Acupunctură, a venit la mine și i-am făcut un tratament cu ozon. Ozonul se făcea sub piele cu o mică înțepătură. Și îmi spune: ”Dar dumneata faci acupunctură!”. Nu fac pentru că nu știu punctele de acupunctură și nu am acele acelea lungi. Deci se găsesc lucruri care merg în paralel. Țineți mine! Ca să ajungeți la Galați puteți merge și prin Buzău și prin Giurgiu, pe oriunde. Și toate ajung la Galați.  Acesta va fi viitorul medicinei! Toate s-au modificat și toate se modifică! Acesta va fi viitorul care va zgudui profund percepția medicală actuală care merge pe lucruri foarte clare. Am avut de curând o întâlnire cu un mare matematician, un tip genial, care mi-a zis că „un măr și cu un măr nu fac două mere”.

Simona Dragomir: Dar câte?

Dr. Ștefan Tiron: Ăsta e un măr verde și ăsta e un măr roșu mai mare. Foarte interesant! Acum vorbim de lucruri cuantice. Până la urmă, paharul acesta nu există, este energie și este demonstrat. Este energie înmagazinată într-un anumit fel. Haideți să lăsăm deschisă o poartă, cu filtre, dar să vină această medicină, cu voia sau fără voia universitarilor. Eu am avut nu de mult niște discuții cu un mare universitar român, academician, și mi-a spus: ”Ha! Lucrul acesta îl știm de peste 60 de ani!” atunci eu m-am obrăznicit și i-am spus: ”Da, domnule profesor, de ce nu ați făcut-o dacă o știți de peste 60 de ani?”. Îmi spuneți că știți de 60 de ani de lucrul acesta, că nu acolo se întâmplă conexiunea nervoasă, ci este altceva și nu ați făcut nimic. N-a mai știu să îmi spună nimic, s-a jenat. Extraordinar de refractari se fac oameni, din păcate, pe măsură ce îmbătrânim.

Simona Dragomir: Hai să revenim la mesaje! Ana Ciucanu spune: „Felicitări! Foarte interesantă emisiunea!”. Îți mulțumim, Ana! Și tot Ana te întreabă dacă de la tratamentele homeopate pe termen lung, organismul se poate intoxica? Nu cred că se poate intoxica!

Dr. Ștefan Tiron: În primul rând, tratamentele homeopate înseamnă cantități extrem de mici de substanță activă. Ca să intoxici pe cineva trebuie să îi dai cantități serioase. Sora mea este expertă în homeopatie.

Simona Dragomir: Doamna doctor Maria Marva, o salutăm!

Dr. Ștefan Tiron: Nu cred că cu homeopatia unde se dau doze infime poți să intoxici pe cineva. Nu știu, dar nu cred!

Simona Dragomir: Ștefan, suntem pe finalul emisiunii. Dacă ar fi să facem o scurtă recapitulare pentru cei care poate nu ne-au urmărit de la început. În momentul în care apar tot felul de manifestări pe care tu le-ai subliniat foarte bine în emisiune. Că vorbim de copii, de adultul tânăr.

Dr. Ștefan Tiron: Pe copilul care se modifică brusc și devine neatent, agresiv, i se schimbă comportamentul, e obosit, agitat, nu mai învață bine, nu îl pedepsiți! Ci vedeți ca nu cumva să existe o intoxicație cu plumb sau mercur. E foarte important! Pedepsești până la urmă un copil nevinovat, nu va reacționa bine, ci din ce în ce mai rău.

Simona Dragomir: Și nici nu îl ajuți!

Dr. Ștefan Tiron: Dacă vedeți că deși dormiți nu vă odihniți și vă treziți obosiți… Eu am trăit ceva vreme în Franța. La ora prânzului nu există să găsești ceva deschis în Franța sau în Italia. Toată lumea se oprește o oră să mănânce. Nu vă bateți joc de sănătatea voastră, nu lucrați 14 ore pe zi pentru că nu o să vă folosească. În orele acelea în plus nu mai sunteți performanți. Nu vă bateți joc de sănătatea voastră că o să plătiți! Să știți că italienii și francezii fac lucrul acesta de sute de ani. Noi am început să fim capitaliști de vreo 20 de ani și ni s-a ridicat la cap. Vin la mine oameni care sunt cu ochii căzuți, morți de oboseală și îmi spun că ei trebuie să lucreze. Nu trebuie să lucrezi ca prostul! Lucrează mai bine! Eu nu am să uit! Am fost undeva în Elveția, la un mare institut de computere. La 50 de minute li se oprea computerul. Era pus de ei să se oprească. Mergeau afară și aveau bărci și locuri amenajate să se destindă. Foarte interesante și foarte drăguțe și relaxante. Se adunau, mai beau și o bere, mai stăteau de vorbă, se mai destindeau. Și nu munceau mai mult de 8 ore pe zi pentru că nu mai ești performant. Îți bați joc și de tine și de patronul tău și de toată lumea. Munciți cu mare spor și faceți-vă analiza aceasta minerală tisulară care vă poate ajuta să recuperați din mers să nu trebuiască să stați 3 săptămâni la munte să vă resursați, când știu că nu aveți timp și nu puteți. Sâmbăta și duminica mai stați pe acasă, cu familia. Eu am prieteni cărora le fac analiza asta minerală tisulară și toți mă sună sâmbăta sau duminica și îmi spun: ”Băi Ștefane, tu știi că mă simt mult mai bine? Nu o fi cumva de la analiza ta?”. Bineînțeles că e! Ei atunci percep. Nu există sistem de alarmă pentru starea de bine. Există pentru durere, pentru probleme, dar pentru starea de bine nu. Atunci, sâmbătă și duminică se simt bine și mă sună. Bineînțeles că am descoperit ce ai, te-am tratat și te simți mai bine! Este o investiție extraordinar de bună în sănătatea copiilor dumneavoastră și a dumneavoastră!

Simona Dragomir: Mulțumim, Ștefan, pentru sfaturi!

Dr. Ștefan Tiron: Să fiți sănătoși!

Simona Dragomir: Îți mulțumim că ai fost astăzi în direct cu telespectatorii noștri aici, la Ziarul de Sănătate! Nu uita că ai promis că revii! O să discutăm într-o emisiune despre posturologie și într-o alta despre ozonoterapie.

Dr. Ștefan Tiron: Cu plăcere!

Simona Dragomir: Cu drag te așteptăm să revii! Dragile mele, dragii mei, nu uitați de sfatul domnului doctor: să muncim, dar să ne și odihnim.

Dr. Ștefan Tiron: Să muncim cu cap!

Simona Dragomir: Cu cap, cu pauze, astfel încât să ne fie bine!

Dr. Ștefan Tiron: Și eventual cu analiza minerală tisulară!

Simona Dragomir: Și cu analiza minerală tisulară! Vă mulțumim! Rămâneți cu bine! Să ne revedem sănătoși, voioși data viitoare tot aici, live, la Ziarul de Sănătate! Vă așteptăm! Numai bine!

Etichete articol:
aluminiuanaliza firului de păranaliza minerală tisularăintoxicaremercurmetale greleplumbrecomandaresănătatesfattoxinevideo
Articolul anterior
Vrei să fii mai sănătos?
Articolul următor
De ce să mâncați cireșe și vișine în sezonul lor?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo