Sănătate

Merișoarele sunt noile antibiotice?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut
Vezi toate articolele despre:
antibioticeinfectii urinare

În timp ce lumea caută cele mai inedite și puternice combinații de antibiotice, cercetătorii au prezentat la International Conference on Polyphenols and Health din 2015 dovezi că merișoarele ar putea fi folosite pentru a combate infecțiile recurente ale tractului urinar și nu numai.
„Studiem de mult timp beneficiile oferite de merișoare pentru tractul urinar, dar această cercetare arată cât de ample pot fi aceste beneficii“, a declarat dr. Kalpana Gupta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Boston Healthcare System și profesor la Boston University School of Medicine.
Dr. Gupta a menționat că din cauza creșterii rezistenței la antibiotice, tratamentele orale pentru infecțiile tractului urinar au devenit destul de limitate. Tratamentul cu merișoare ajută la reducerea incidenței infecțiilor tractului urinar, reducând astfel utilizarea de antibiotice și, în consecință, rezistența la antibiotice. De asemenea, merișoarele protejează împotriva stresului oxidativ, iar dr. Peter Howe, profesor la Universitatea din Newcastle din Australia, a arătat cum polifenolii din merișoare sunt asociați cu îmbunătățirea fluxului sangvin, sprijinind buna funcționare a sistemului cardiovascular și a creierului. Pe baza științei în curs de dezvoltare, merișoarele pot fi un atu nutrițional esențial pentru abordările holistice ale vindecării.

    Surse:

  • lifeextension.com/protocols/kidney-urinary/urinary-tract-infection/page-01
  • lifeextension.com/WhatsHot/2015/11/November-Whats-Hot-Articles/Page-01#Cranberries-new-antibiotic
Etichete articol:
antibioticeinfectii urinare
Articolul anterior
Tu ce știi despre cancerul de col uterin?
Articolul următor
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când consumi turmeric?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: