Sănătate

Postul Paștelui – detoxifiere spirituală, dar și a corpului

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre: hello sanatate

Toate cele patru mari posturi din calendarul creștin ortodox (postul Crăciunului, al Paștelui, al Adormirii Maicii Domnului și al Sfinților Petru și Pavel) sunt plasate am putea spune cu mare înțelepciune în timpul anului, oferind ocazie și motivație de a face detoxifieri fizice și spirituale periodice. Postul Paștelui este, din punct de vedere alimentar, trecerea treptată, pentru câteva săptămâni, la o dietă fără carne, ovo-lacto-vegetariană, apoi la una strict vegetariană și uneori chiar fără ulei și vin. Toate tradițiile spirituale ale lumii, care recomandă în anumite perioade postul, în diferite forme, îl leagă indisociabil de anumite practici de curățare mentală și spirituală.

Postul Paștelui este plasat în perioada de trecere spre primăvară, când organismul iese din iarnă. Este perioada în care imunitatea slăbită permite mai ușor declanșarea diferitor răceli, viroze respiratorii și alergii. Obosim mai repede, avem mai puțină energie, somnul nu ne odihnește suficient… În acest context, Postul Paștelui poate speria multe persoane din cauză că le-ar devitaliza. Însă acest Post, mai drastic din punct de vedere alimentar decât celelalte, este o ocazie foarte potrivită de curățare și regenerare simultană a corpului și a spiritului.

Nu doar privare alimentară, ci detoxifiere (și hrănire)

Postul Paștelui înseamnă practic o dietă vegetariană. Faptul că margarina, dulciurile din comerț, produsele de patiserie, mezelurile vegetale nu sunt alternative sănătoase nu mai este un secret. Legume, fructe, semințe și nuci crude, verdețuri și multă apă, sucuri naturale și ceaiuri – iată ingredientele unui Post care curăță organismul de reziduuri și regenerează multe funcții și procese din organism, afectate în timpul iernii de:

  • Alimentația grea, bogată în grăsimi și zahăr
  • Aportul redus de legume, fructe și lichide
  • Diminuarea activității fizice
  • Diminuarea activităților în aer liber și a expunerii la soare
  • Modificările de metabolism inerente sezonului rece

Postul ajută organismul să funcționeze mai bine

La scurt timp de la începerea Postului, organismul și receptorii de gust din gură și tractul digestiv se obișnuiesc cu dieta pe bază de legume și fructe, crude sau preparate. Este și o modalitate foarte bună de a ne dezobișnui de dependența față de alimentele procesate, care conțin mulți potențiatori de gust și arome chimice. Monoglutamatul de sodiu este doar unul din multele ingrediente chimice, cu efecte toxice pronunțate în timp și care se regăsește în numeroase produse din carne, în sosuri, condimente și dulciuri.

Bine de ştiut!
S-au făcut cercetări asupra a două tipuri de persoane care în mod voluntar au ţinut post negru, deci fără aport alimentar, pe de o parte persoane care țineau post din motive religioase și de curățare a organismului, pe de altă parte persoane care făceau greva foamei. Același tip de regim alimentar, doar cu apă, însă motivații diferite: în primul caz, alegerea conștientă, asumată și voluntară de a posti, dând și o conotație spirituală, de rugăciune sau de meditație, în al doilea caz privarea de alimentație din motive de protest, ”împotriva” unei anumite situații.

S-a constatat că la persoanele care au avut o motivație pozitivă, însoțită de practici spirituale și motivate fiind de dorința de curățare fizică și spirituală, organismul a făcut față mult mai bine perioadei fără alimentație.

Pentru ca postul să ajute într-adevăr organismul să elimine mai eficient toxinele, reziduurile metabolice, agenții patogeni acumulați pe parcursul iernii și în urma alimentației nesănătoase, respectiv a sedentarismului, este bine să alegem cu grijă ce, cât și când mâncăm. Nu slăbitul este scopul Postului, dar Postul ținut în mod sănătos poate fi o bună ocazie și de a pierde câteva kilograme nesănătoase și a câștiga sănătate.

ColonHelp este un produs 100% natural și 100% vegetal și ca atare este un ajutor foarte bun și pentru perioada Postului Paștelui deoarece:

  • Stimulează și completează acțiunea de detoxifiere a alimentației specifice Postului Paștelui.
  • Susține reglarea colesterolului, a glicemiei, a tranzitului intestinal, precum și întărirea sistemului imunitar, ameliorarea alergiilor și a tulburărilor digestive – toate fiind efecte binevenite în timpul Postului, când organismul poate avea unele dificultăți de adaptare (mai ales la persoanele obișnuite cu o dietă grasă, foarte picantă și cu mulți aditivi chimici).
  • Creează o senzație de sațietate, datorită fibrelor, astfel încât cantitatea de hrană pe care o consumăm poate fi mai mică pe parcursul zilei, fără a ne lupta cu foamea.
  • Învață organismul să se (re)obișnuiască cu un consum normal, benefic de lichide, anume 2 litri de apă, ceai sau sucuri naturale în fiecare zi.

În timpul Postului, poţi consuma ColonHelp cu suc de fructe sau legume, cu ceai sau compot!

ColonHelp susține detoxifierea intestinală și hepatică

Colonul și ficatul conlucrează permanent pentru eliminarea reziduurilor din alimentație, fumat, medicamente și poluare. În medicina tradițională chineză, primăvara este asociată meridianelor energetice ale ficatului și vezicii biliare, care trebuie regenerate în această perioadă pentru a funcționa optim pe tot parcursul anului.

Etichete articol: hello sanatate
Articolul anterior
Vitamine cu rol în detoxifiere
Articolul următor
Oboseala cronică

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: