Sănătate

Remedii pentru răcelile de vară

Autor:
8 comentarii
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre: hello sanatate

Gheața, înghețatele, aerul condiționat, curentul, schimbările bruște de temperatură, ploile de vară sunt cele mai frecvente cauze ale răcelilor și afecțiunilor respiratorii de vară. La baza acestor probleme se află însă un sistem imunitar slăbit, care face față greu numeroaselor surse de infecție, alergie și inflamație care ne înconjoară în vara – mai ales în timpul vacanței. Țină răcelile la distanță sau dacă te-a prins vreuna, scapă mai repede de ea!

Hidratează-te

Absolut toate țesuturile, organele și procesele din corpul tău au nevoie de apă. Când ți se face sete înseamnă că ai atins deja un nivel mediu de deshidratare. Mai ales vara, din cauza aerului condiționat, a căldurii, transpirației sau a faptului că ”uităm” frecvent să bem apă, putem fi foarte ușor deshidratați. Acum e sezonul pepenelui roșu – profită de asta, iar în general amintește-ți că consumul de apă și lichide naturale (ceaiuri și sucuri) este una din cele mai bune strategii pentru sănătate, energie și frumusețe.

Consumă legume și fructe crude

Alimentele de origine vegetală crude conțin o mulțime de vitamine, antioxidanți, fitonutrienți și alte substanțe de care organismul are mare nevoie pentru funcționarea optimă. Consumă din abundență legume și fructe în sezonul lor de vârf, cât mai naturale și bine spălate. Cel mai bine este să mănânci după principiul curcubeului: din toată gama de culori.

Bine de ştiut!
Usturoiul şi ceapa merg foarte bine cu grătarele de vară! Gustoase și extrem de sănătoase, nu le evita când te bucuri de un grătar în aer liber cu prietenii.

Sporește consumul de vitamina C și D

Vitamina C este unul din cei mai puternici antioxidanți și ”combatanți” împotriva răcelilor dar și a multor altor afecțiuni provocate de agenți patogeni. Vitamina D este de asemenea indispensabilă sănătății, multe studii arătând că în diferite afecțiuni severe se înregistrează niveluri foarte scăzute de vitamina D.

Dormi suficient

Ce e mai bun pentru distracție decât nopțile de vară? Și totuși nu uita de somn și odihnă. Nu doar că ai nevoie de ele pentru a avea un sistem imunitar eficient, dar studiile spun și că persoanele care nu dorm suficient sau au insomnii au un risc sporit de atac de cord și afecțiuni cardiovasculare grave.

Gargară cu apă cu sare

Imediat ce simți că te doare gâtul, fă o gargară cu sare. Dacă poți, curăță și căile nazale cu apă cu sare. Sarea este un foarte bun dezinfectant, iar gargara și lavajul nazal pot elimina și mulți alergeni și particule de praf.

Aer curat, nu aer condiționat!

Vara de multe ori nu se poate fără aer condiționat. Dar e bine, pentru sistemul tău imunitar, să reduci pe cât posibil să stai foarte mult în medii cu aer condiționat. Periculoase nu este numai aerul rece sau curentul, ci și bacteriile care se dezvoltă în aparatul de aer condiționat.

Fă mișcare!

Dacă nu acum vara, atunci când? Alergat, înot, aerobic în aer liber, dans, mers pe munte, tenis… Sunt nenumărate posibilități, toate cu efect benefic asupra sistemului imunitar. În plus, dacă faci mișcare în aer liber beneficiezi și de soare, care îți ajută organismul să producă vitamina D, foarte importantă pentru sănătatea oaselor dar și a sistemului imunitar.

Etichete articol: hello sanatate
Articolul anterior
Efectele negative ale deshidratării
Articolul următor
Cafeaua, deliciul verii

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

8 comentarii. Leave new

  • Stiu leacul cu sarea de cand eram mica!asa imi facea bunica mea si durerea trecea imediat.

  • Cand sistemul imunitar scade atunci se cantoneaza multe microorganisme la nivelul aparatului respirator. Trebuie sa va avem grija cu ce tratam. Este bine sa avem in casa catina in miere, propolis si vitamina C pentru a evita racelile si scadearea imunitatii.

  • Si remediile pentru raceala din iarna??? Eu sigur tratez cu vin fiert sau tuica fiarta!!:) Saccc..saccc!!

  • Pe timpul verii la orice terasa sau restaurant mergi ti se serveste bautura cu gheata, cuburi de gheata. Nu este mai bine sa ai frapira cu gheata si fiecare sa-si puna dupa propriul gust? Nici nu stiu daca e asa sanatoasa gheta …

  • E adevarata vorba ,,cui pe cui se scoate?” Eu daca mananc inghetatata si simt ca ma doare gatul a doua zi, pot sa mai mananc inca una si ma simt bine. este ca atunci cand faci febra musculara de la miscare si daca vei continua sa faci sport iti trece durerea mai repede.

  • Gargara cu apa si sare este buna si in cazul in care gatul este inflamat de la aerul conditionat

  • Racelile de vara sunt cumplite!!!Am fost racita in vara asta pentru prima data in viata mea, eu racesc de obicei iarna, a fost groazanic am crezut ca nu o sa mai imi treca!!!

  • Din articolul dvs am invatat ceva util: sa folosesc sarea la gargara cand ma doare gatul. Nu stiam!! O sa tin cont! Mercic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: