Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Tulburări psiho-emoționale și articulare accentuate de vreme

Autor:

Alături de părțile bune pe care le aduce fiecare anotimp, orice extremă și schimbare vine la pachet cu stări de disconfort, mai ales pentru persoanele meteosensibile. Despre cum folosim remediile naturale pentru a gestiona sensibilitatea la schimbările mediului vorbim cu Simona Dragomir și dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie.

Vezi toate articolele despre:
anxietateasteniedureri articularemeteosensibilitatetulburări emoționale

Principala lecție pe care ne-o oferă maturitatea este că nu există situații ideale. Dincolo de ușoara dezamăgire pe care o implică acest adevăr, ceea ce ne aduce este libertatea de a ne trăi viața fără presiunea perfecțiunii. La fel stau lucrurile și cu succesiunea anotimpurilor. Despre meteosensibilitate, despre cum ne afectează vremea la nivel psiho-emoțional și despre cum articulațiile ne dau „vremea exactă“ veți putea afla mai multe urmărind emisiunea prezentată la începutul acestui articol. Ceea ce urmează să citiți sunt doar câteva idei.

  • Deși este de multe ori privită ca un mit, ca o plăsmuire a autosugestiei, meteosensibilitatea este un fenomen cât se poate de real. Desemnează activarea sau agravarea simptomelor unor boli sau sensibilități deja existente pe baza modificărilor din mediu, fie că vorbim de schimbarea presiunii atmosferice sau chiar diferențele de temperatură.
  • Având în vedere că puterea noastră de a schimba amenințările ce vin din partea mediului este practic inexistentă, ceea ce putem totuși controla sunt factorii ce țin de deciziile alimentare, mișcare și kinetoterapie, alegerea schemei potrivite de suplimente alimentare. Deși tendința, în cazul unei suferințe, este să mergem către produsele care pot să aline durerea și disconfortul cât mai repede, este bine să nu uităm să privim lucrurile pe termen lung. Folosirea suplimentelor alimentare pentru controlul simptomelor ne oferă rezultate 100% naturale, fără a provoca iritații gastrice, dezechilibre metabolice sau de microbiom.
  • Pentru diminuarea inflamațiilor articulare ce apar pe fondul meteosensibilității, suplimentele pe bază de colagen și acid hialuronic sunt o soluție atât în prevenție, cât și în ameliorarea simptomelor dureroase. De exemplu ArtroHelp Pain are la bază o formulă naturală pentru redarea mobilității și confortului articulațiilor. Extractele standardizate de Boswellia, Harpagophytum, salcie, Rhodiola sprijină răspunsul natural al organismului în stări inflamatorii, inhibând declanșarea acesteia. Formula ArtroHelp Pain este îmbunătățită cu acid hialuronic, un excelent lubrifiant al articulațiilor.
  • Persoanele care prezintă sensibilități digestive la unele din ingredientele menționate mai sus pot utiliza un alt supliment Zenyth care îmbină colagenul cu acidul hialuronic.
  • Alte două suplimente cu efecte dovedite științific în lupta cu inflamația sistemică sunt vitamina D3 și acizii grași omega-3.
  • Dincolo de suferințele fizice, persoanele meteosensibile se confruntă și cu modificări ale dispoziției. Situația generată de pandemie nu cântărește nici ea în favoarea stării de bine a pacientului. Dincolo de efectele benefice asupra psihicului ale alimentației sănătoase și ale mișcării în aer liber, un ajutor important vine din partea socializării, odihnei active și, nu în ultimul rând, a plantelor adaptogene. Rhodiola este un bun tonic al sistemului nervos, generează o stare de bună dispoziție fără a crea agitație. Rhodiola poate fi găsită în portofoliul Zenyth în două forme:
  • Rhodiola Rosavins are proprietăți antioxidante și adaptogene, contribuie la stimularea sistemului nervos, la managementul stresului, la protecția inimii și a sistemului vascular, susține performanța cognitivă și mentală.
  • Rhodiola Salidrosides are proprietăți antioxidante și adaptogene, este un protector vascular și neuroprotector, contribuie la stimularea sistemului nervos, la managementul stresului, la protecția inimii și a sistemului vascular, susține performanța cognitivă și mentală.
  • Un alt produs nou cu rol adaptogen este AdaptoHelp Complex. AdaptoHelp Complex este o formulă inovatoare, care reunește cele mai bune plante adaptogene (Bacopa monnieri, Ginsengul siberian, Ashwagandha, Valeriana, Rhodiola) cu vitamine și minerale (vitamina B6, seleniu), care ajută la reducerea oboselii și extenuării. Rezultatul este un produs tonic general, recomandat deopotrivă adulților, vârstnicilor, dar și copiilor.
  • Chiar dacă somnul este important în orice anotimp, este cu atât mai cuvenit să îl aducem în discuție și de această dată. Pentru perturbările de somn, suplimentele pe bază de melatonină aduc nu doar diminuarea timpului necesar adormirii, ci și obținerea unui somn mai odihnitor. Folosită în gramaje de peste 10 mg, melatonina este un foarte bun reglator al sistemului imunitar și un puternic antioxidant.
Etichete articol:
anxietateasteniedureri articularemeteosensibilitatetulburări emoționale
Articolul anterior
Soluții naturale pentru infecții urinare
Articolul următor
Cancerul de sân: de la simptome la radioterapie
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo