Sfatul Specialistului

Răceli, insomnii, dureri articulare… Noi, față în față cu vremea de toamnă

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute

Fluctuațiile de temperatură caracteristice acestei toamne au pus la grea încercare pe toată lumea. Unele persoane au răcit, altele se plâng de dureri articulare, altele de insomnii. Putem face față capriciilor toamnei cu câteva remedii naturale.

Vezi toate articolele despre:
dureri articulareimunitateracealarecomandarevitamina C

Săptămâna trecută am trecut de la aproximativ 29-30 grade la aproximativ 15-17 grade, de la soare strălucitor la ceață și burniță, iar organismul nostru a răspuns prompt: stres suplimentar, de aici o stare generală de oboseală, tristețe, nervozitate, tulburări de somn, articulațiile au început să doară, migrenele s-au accentuat… Și lista poate continua! Să nu uităm că parcă a revenit în forță pofta nestavilită de dulce!

Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență api-fitoterapie

Pacienții m-au întrebat dacă este o stare normală sau ce au simțit ei în aceste zile poate fi semnalul unor afecțiuni mai mult sau mai puțin grave?!
Adevărul este Da, în ambele cazuri. Pentru un om sănătos, fără boli cronice, simptomele care au apărut pot fi doar o reacție de adaptare a corpului nostru fizic, psihic, emoțional la noile condiții atmosferice și la scăderea marcată a luminii solare – la ora 18 e deja întuneric! Aceste simptome pot dura 7-10 zile, după care dispar treptat.

În cazul persoanelor cu diferite dezechilibre sau afecțiuni (reumatism, nevroze, insomnie, anemie, tulburări endocrine etc.), aceste simptome sunt mult mai puternice și se pot agrava, dacă nu luăm imediat măsurile necesare!

Ce vă recomand?

În primul rând, dacă starea de astenie persistă, un set de analize de sânge e necesar: hemoleucograma, sideremie, calciu și magneziu seric, dozarea vitaminei D (respectiv 25-OH vitamina D), HsCRP (proteina C reactivă înalt sensibiliă), transaminaze.

Mâncați multe legume, fructe, verdețuri, condimente cu efect energizant (mentă, busuioc, rozmarin, ghimbir, șofran), pește și fructe de mare, alge. Hidratați-vă cu apă, limonadă cu ghimbir sau mentă, ceai verde, ceai negru, ceai alb, ceai oolong, ceai rozmarin, ceai de ginseng, ceai de soc, ceai de ghimbir.

Consumați produsele stupului: miere, polen, lăptișor de matcă, sursă valoroasă de vitamine, minerale, enzime, aminoacizi, energizante și tonifiante.

O plantă cu proprietăți adaptogene, care ne ajută organismul să facă față cu bine noilor provocări generate de variațiile atmosferice, să se echilibreze și să-și recapete forța vitală, este mai mult decât utilă – Rhodiola rosea. Există studii care arată efectele pozitive asupra stării generale a organismului, cu îmbunătățirea imunității, a capacităților cognitive, diminuarea hormonilor de stres și îmbunătățirea stării afective. Din experiența clinică, vă asigur că rezultatele sunt rapide și evidente. Pentru diminuarea stării de anxietate, nervozitate, depresie se pot asocia extracte de sunătoare și lavandă.

Orzul verde este un antioxidant și detoxifiant de excepție, înlătură oboseala, este tonic și energizant al sistemului nervos. Vă recomand pulbere de orz verde, presarată în salate sau dizolvată în apă, în cure de 3-4 săptămâni.

Nu uitați de Vitamina C naturală, din alimentație plus suplimente 100% naturale – pulbere (din fructe de pădure) sau capsule (în combinație cu bioflavonoide, citrice, resveratrol, rodie), care în plus este aliatul tău pentru o imunitate de nota 10 plus.

Pentru adulții care fac față cu greu scăderii temperaturilor, vă recomand extract din muguri de coacăz negru (dimineața), în asociere cu muguri de rozmarin, sau mlădițe de sequoia sau muguri de stejar (ziua) și muguri de tei argintiu (seara), dar doar la recomandarea unui medic apifitoterapeut.

Pentru durerile articulare, luați antiinflamatoare și antialgice clasice doar pe perioade limitate de timp (atenție la efectele adverse multiple)! Continuați cu antiinflamatoare naturale – gheara-diavolului, Boswellia, curcumina Meriva® sau cu piperină, în combinație cu vitamina C, magneziu, condroitină și glucozamină, enzime, colagen hidrolizat, acid hialuronic. Suplimentele cu omega 3 sunt benefice, de preferat cele pre-metabolizate cu lipază, pentru o biodisponibilitate optimă și fără efecte  de iritare gastrică.

Acestea au avantajul unor efecte durabile în timp, fără reacții nedorite; se pot administra 3-6 luni.

Și pentru a ține răcelile la distanță, o mini-cură de imunizare rapidă (de doar 15 zile) cu ImmunoHelp. Copiilor le recomand extractele gemoterapice care stimulează imunitatea și favorizează o dezvoltare armonioasă: extract de coacăz negru, brad, măceș, cătină, în asociere cu vitamina C naturală și ulei de pește sau ulei din ficat de cod.

Dacă la toate aceste recomandări adăugați câteva ședințe de reflexoterapie și masaj terapeutic, aromoterapie (câteva picături de ulei esențial de lavandă, lămâie, portocală, bergamotă, trandafir, rozmarin, mentă în lampa de aromoterapie, în uleiul de masaj sau în apa din cadă), vă asigur că durerile articulare, contracturile musculare, nervozitatea, blocajele energetice, toate sunt îndepărtate!

Nu uitați! Nu există „vreme urâtă“. Există doar oameni lipsiţi de „soare“ în interior. O toamnă cu multă sănătate și bunădispoziție să avem!

Etichete articol:
dureri articulareimunitateracealarecomandarevitamina C
Articolul anterior
Remedii contra sindromului premenstrual
Articolul următor
Ce încearcă să îți spună durerea de cap?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sfatul Specialistului

Te-ar putea interesa și:

Nu am găsit niciun rezultat.