Slăbire

De ce ești mai slab vinerea?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre: slăbire

Cei mai mulți oameni au tendința de a cântări mai puțin vinerea, în timp ce maximul de greutate dintr-o săptămână îl ating duminica și lunea, potrivit unui studiu recent. Aceasta nu înseamnă neapărat că vă străduiți să creșteți în greutate pe perioada weekendului, cercetătorii considerând aceste mici fluctuații drept un semn de control al greutății normale.
Cercetătorii au urmărit măsurătorile de greutate autoraportate de către 178 de persoane timp de 80 de zile. Cei mai mulți dintre subiecți au fost supraponderali, cu un indice mediu de masă corporală de 27,3. Rezultatele au arătat că mulți dintre subiecți au început să câștige în greutate sâmbăta și să scadă în greutate marțea. Acest model a fost deosebit de puternic pentru persoanele care și-au menținut greutatea sau au pierdut în greutate în timpul perioadei de 80 de zile. La oamenii care au câștigat în greutate în această perioadă a fost mai dificil să se observe fluctuații semnificative în timpul săptămânii.

Aportul caloric crește în weekend

Cercetătorii cred că aceste schimbări în masa corporală pot fi atribuite relaxării ciclice a obiceiurilor alimentare peste weekend. Studiile prealabile au arătat că aportul caloric tinde să crească și nivelul de activitate fizică tinde să scadă pe parcursul weekendului. Autorii studiului sugerează că permiterea unei oarecare libertăți dietetice peste weekend și de sărbători poate scădea „plictiseala dietetică“ pentru a compensa și păstra un control mai bun al dietei în alte momente.
De asemenea, cercetătorii au declarat că o creștere în greutate peste weekend nu indică un control slab al masei corporale, ci mai degrabă fluctuațiile în greutate din timpul săptămânii pot avea un rol pozitiv în managementul greutății pe termen lung. În consecință, creșterile în greutate de peste weekend pot fi tratate ca variație a masei corporale normale, în loc de semne ale unei creșteri în greutate, conform autorilor studiului.

Etichete articol: slăbire
Articolul următor
10 modalități ușoare de a slăbi natural după sărbători

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Slăbire

Te-ar putea interesa și: