Știri

Bolnavii de diabet vor beneficia de sisteme de monitorizare a glicemiei decontate de CNAS

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va deconta sistemele de monitorizare și de administrare a insulinei. Veste minunată pentru pacienții dependenți de insulină, care nu vor mai fi nevoiți să suporte zilnic înțepături pentru administrarea ei și pentru monitorizarea glicemiei.

Vezi toate articolele despre:
copiidiabetinsulină

Prin adoptarea de către Guvern a unui proiect de modificare a Programului național de diabet zaharat, mii de persoane suferinde de diabet de tip I, în special tineri și copii, 3.600 la număr, ce au trecut printr-un adevărat calvar, ani la rândul, vor avea parte de pompe de insulină cu senzori, precum şi de materiale consumabile. Aparatul controlează foarte ușor nivelul glicemiei și, conform medicilor, aduce beneficii uriașe suferinzilor. Când valoarea scade sau creşte, senzorul transmite o alertă pe telefonul mobil. Insulina este administrată apoi cu ajutorul unei pompe.

”Vom face mai uşoară lupta cu diabetul zaharat tip I pentru mii de persoane. Este un proiect aşteptat mai ales de părinţii copiilor care, din păcate, sunt nevoiţi să-şi supună micuţii zilnic unor proceduri dureroase pentru verificarea şi controlul glicemiei. Modificăm şi completăm Programul naţional de diabet zaharat derulat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, astfel încât să acordăm ajutor tuturor pacienţilor dependenţi de insulină”, a anunţat premierul Dăncilă.

11,6% din populaţia adultă a României este afectată de diabetul zaharat, adică 1,8 milioane de oameni, conform declarațiilor oferite agenției Mediafax, de către doctorul Cristian Serafinceanu, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Sursa: www.digi24.ro

Etichete articol:
copiidiabetinsulină
Articolul anterior
Secretul vindecării rănilor se poate ascunde într-un leac străvechi
Articolul următor
RO-ALERT – sistemul care ne va avertiza în timp real, cu ajutorul telefonului mobil

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Știri

Te-ar putea interesa și: