Trăiește sănătos cu Simona, Video

Ce trebuie să știi dacă îți vâjâie urechile? – VIDEO

Autor:

Țiuituri în urechi, pocnituri sau alte zgomote? Cu siguranță te-ai confruntat cu acest simptom numit tinitus măcar o dată. Statisticile arată că aproxiamtiv 15-20% din populația lumii prezintă tinitus.

Vezi toate articolele despre:
decibeligemoterapiemeloterapietinitusțiuiturechezgomot

Despre tinitus, cauzele acestuia, dar și ce este de făcut dacă apare această problemă a vorbit invitata Simonei Dragomir, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie.

Ce este tinitusul?

Tinitusul reprezintă un simptom care se manifestă printr-o serie de sunete continue sau intermitente, de tonalitate înaltă sau joasă, înalte sau pulsatile, de obicei însoțite de hipoacuzie neurosenzorială, vertij, tulburări de echilibru sau senzație de greață. Poate fi bilateral sau unilateral și afectează semnificativ calitatea vieții. În timp pot apărea probleme de concentrare, de memorie, de anxietate, și chiar tulburări depresive.

Ce cauzează tinitusul?

Toată lumea se poate confrunta cu tinitus, indiferent de vârstă. Poate apărea dacă suntem supărați, tensiunea oscilează, resimțim oboseală sau stres. Nivelul maxim al sunetului este de 70 de decibeli, dar cele mai multe sunete pe care le auzim au niveluri mai ridicate. Expunerea la zgomotele din jurul nostru, create de mașini, avioane sau utilizarea căștilor la volum ridicat. Tinitusul poate fi determinat și de hipoglicemie, dar dispare în momentul în care nivelul acesteia revine la normal.

Cum pot fi rezolvate aceste probleme?

Primul pas este vizita la medicul specialist ORL. În perioada în care este investigată cauza acestei probleme, se poate acționa prin administrarea unor sucuri cu efect antioxidant, antiinflamator, precum sucul de orz verde, de morcov și sfeclă roșie, de struguri sau de afine. În paralel pot fi utilizate gemoterapia și meloterapia. Starea de bine poate fi indusă cu ajutorul muzicii și a mișcării în aer liber.

Pe lângă toate aceste soluții, există și suplimente alimentare care pot proteja urechea și pot ajuta la păstrarea auzului. Magnesium Bisglycinate, Melatonin, care ne ajută la inducerea somnului, dar are și efecte pozitive în diminuarea tinitusului. Pentru relaxare și stare de bine poate fi administrat Stress Help, un produs dn extracte de plante adaptogene, Curcumin with Meriva®, cu efect antiinflamator sau extract de ceai verde.

Dacă doriți să aflați mai multe, vă invităm să urmăriți întreaga emisiune, aflată la începutul acestui articol. Puteți afla ce este tinitusul, care sunt cauzele acestuia, ce complicații pot apărea, dar și cum poate fi tratat.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
decibeligemoterapiemeloterapietinitusțiuiturechezgomot
Articolul anterior
Cum avem grijă de ochii copiilor în sezonul cald? – VIDEO
Articolul următor
Alimente și suplimente pentru bună-dispoziție – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo