Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum avem grijă de ochii copiilor în sezonul cald? – VIDEO

Autor:

Sezonul cald este deja aici, iar soarele ne încălzește cu razele lui puternice. Totuși, razele soarelui ne poate afecta zonele expuse fără protecție.

Vezi toate articolele despre:
alergiiochioftalmologoftalmologievideo

Invitata Simonei Dragomir din această ediție, dr. Roxana Cozubaș, medic primar oftalmolog, a vorbit despre riscurile la care sunt expuși ochii copiilor în sezonul cald și cum putem avea grijă de ei.

Primăvara este sezonul în care natura revine la viață, dar aduce cu ea și o serie de alergii determinate de schimbările climatice. Acestea pun organismul uman în dificultate, mai ales în cazul copiilor, când organismul nu este pregătit să lupte cu toți acești factori cu potențial alergen.

Factorii alergenici prezenți în atmosferă care ajung în ochi pot determina probleme precum conjunctivita bacteriană, din cauza bacteriilor pe care copiii le au pe suprafața mâinilor pe care le duc instinctiv la ochi. Recomandarea este să curățăm zona ochilor cu șervețele oculare, apă sau ser fiziologic.

Cum recunoaștem conjunctivita alergică?

Cunjunctivita alergică se manifestă, în stadiu incipient, prin lăcrimare, reacție normală a ochiului care încearcă să elimine factorul dăunător și să curețe zona afectată, apoi apare înroșirea, vasele de sânge dilatate semnalează că organismul se află într-un proces de apărare împotriva alergenilor. Toate aceste reacții pot apărea la ambii ochi sau doar la unul. Conjunctivitele pot apărea o singură dată și pot fi produse de anumiți factori la care organismul nostru este sensibil sau pot apărea anual, în aceeași perioadă, fiind declanșate de factorii de mediu.

Ochelarii de soare: moft sau necesitate?

Ochelarii de soare au lentile mai închise la culoare, dar cu anumite grade de închidere care nu au legătură cu protecția pe care o oferă. Deși suntem tentați să credem că cu cât lentila este mai închisă, cu atât suntem mai protejeați, realitatea este că poți fi protejat 100% de radiații UV, iar lentila să aibă o culoare deschisă. Dacă lentila este închisă la culoare, dar nu protejează corect ochiul, pupila se va dilata, iar în spatele ochiului va ajunge o cantitate foarte mare de radiații UV.

Pentru a fi siguri că ochelarii oferă protecție UV, descrierea produsului trebuie să indice o protecție de 99-100% împotriva razelor UV și pentru uz zilnic, trebuie să facă parte din categoria 3. Există și ochelari din categoria 4, dar aceștia sunt recomandați pentru drumețiile pe munte, unde radiațiile sunt mult mai puternice.

Întreaga emisiune este disponibilă la începutul acestui articol. Urmărind-o veți afla și care sunt factorii cu potențial alergenic care determină conjunctivita, ce efecte poate avea apa din piscină asupra ochilor și îi poți proteja, ce soluții există pentru copiii care poartă ochelari și totuși vor să practice înot sau alte sporturi, dar și ce afecțiuni oculare pot fi determinate de razele ultraviolete.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
alergiiochioftalmologoftalmologievideo
Articolul anterior
Suport pentru adolescenți, înainte de examene – Video
Articolul următor
Ce trebuie să știi dacă îți vâjâie urechile? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo