Trăiește sănătos cu Simona, Video

Întărirea imunității: de la dietă la reducerea stresului – VIDEO

Autor:

Schimbările constante și bruște ale vremii ne pun imunitatea la încercare. Sistemul imunitar este contruit astfel încât să apere organismul de eventualele amenințări din exterior, dar pentru o trecere mai ușoară prin lupta cu inamicii, trebuie ajutat din exterior.

Vezi toate articolele despre:
dietăimunitatestresvitamine

Invitata Simonei din această ediție a emisiunii sale este dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, care ne va vorbi despre metodele de întărire a imunității.

Stâlpii imunității

Sistemul imunitar are 5 stâlpi de susținere (hrana, odihna, mișcarea, gândirea pozitivă și reducerea stresului) de care trebuie să avem grijă pentru a fi sănătoși.

Cea mai bună metodă pentru a ne păstra sănătatea și imunitatea este alimentația, iar în această perioadă beneficiem de numeroase oportunități pentru imunitate, reprezentate de verdețurile primăverii. Acestea pot fi preparate ca salate, supe sau ciorbe. Se recomandă cel puțin o porție de fructe, una de legume fierte și o salată de crudități pe parcursul zilei.

Studiile au arătat că persoanele care consumă frecvent legume, fructe, salate, verdețuri, pește și care nu sunt supuse unui stres foarte accentuat, în general, au o imunitate mult mai bună, măsurabilă prin faptul că nu se confruntă des cu infecțiile virale. Alte alimente benefice pentru imunitate sunt sucul de roșii, de morcovi, de spanac sau de urzici, surse optime de vitamine și antioxidanți.

Recomandările noastre

În momentul tranziției de la iarnă la primăvară, organismul are nevoie de surse de vitamine și minerale pe care le poate obține din legume și fructe care au și efecte antioxidante, dar imunitatea poate fi ajutată și cu suplimente naturale de calitate. Echinacea cu Soc și Mușcată africană, Andrographis sau Super Vitamin D3 pot fi folosite pentru prevenție sau reducerea simptomelor răcelilor. De asemeena, pentru un sistem imunitar puternic se recomandă Quercetin Immune Complex și Vitamina C cu Rodie.

În cazul copiilor poate fi administrat Quercetin mini, fiind un foarte bun antiinflamator, este util atât în tratarea infecțiilor virale, cât și în prevenție, dar și Vitamin D3 500UI, produs a cărui doză este optimă și sigură pentru copii.

Urmărind emisiunea veți afla cum vă puteți întări sistemul imunitar, ce trebuie inclus în alimentație pentru o imunitate de fier, dar și care sunt celelalte aspecte ale vieții cărora trebuie să le acordăm atenție.

Dacă doriți să urmăriți emisiunea o puteți face accesând link-ul diponibil la începutul acestui articol.

Vizonare plăcută!

Etichete articol:
dietăimunitatestresvitamine
Articolul anterior
Igiena orală și prevenția – VIDEO
Articolul următor
Kit pentru bufeuri și alte simptome ale menopauzei – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo