Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Iridologia: Ce spun ochii despre sănătatea noastră?

Autor:

Ochii au fost sursă de fascinație și poezie în toate timpurile, ei sunt oglinda emoțiilor și trăirilor noastre cele mai sincere. Ceea ce se știe mai puțin este că ochii sunt o adevărată hartă a stării de sănătate și a predispozițiilor către diverse afecțiuni, iar că iridologia este chiar o știință cu acte în regulă ce completează foarte bine actul medical clasic.

Vezi toate articolele despre:
imunitateiridologievideo

Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie și iridologie, vine alături de Simona Dragomir la Ziarul de Sănătate pentru a discuta despre cum putem folosi informațiile citite în ochi pentru a ne îmbunătăți starea de sănătate.

  • Ceea ce este important de subliniat în primul rând este că iridologia nu este o formă de magie, nu este un mit, este chiar o știință care se dovedește a fi de mare ajutor. Pentru a beneficia de toate informațiile oferite prin citirea irisului este absolut necesar ca persoana care face citirea să aibă pregătire medicală.
  • Deși atât iridologia, cât și oftalmologia au ca centru de interes ochiul, nu există nicio legătură între cele două. În timp ce oftalmologia se ocupă cu sănătatea aparatului vizual, iridologia folosește informațiile înscrise în irisul nostru pentru a ne ghida în inițiativele de prevenție și tratament.
  • Un diagnostic nu poate fi pus doar în urma unui consult iridologic. Consultul poate indica doar starea generală de sănătate la acel moment, nivelul de stres, starea sistemului imunitar sau a altor sisteme din organism, diverse predispoziții date de coloarea ochilor, de structură, de diversele anomalii cromatice pe care specialistul le observă.
  • Un aspect foarte important este că prin iridologie putem identifica diverse inflamații la nivelul corpului, direcționându-ne astfel către noi direcții de investigație.

Predispoziții în funcție de culoarea ochilor

Ochii căprui (structura hematogenă): Persoanele care au ochii căprui, până la negru, sunt persoane extrem de puternice până la vârsta de 30-35 de ani. Problemele care apar apoi, la o persoană cu o structură slabă, sunt cele de asimilare, probleme asociate ficatului (până la ficatul gras) sau depunerea de plăci de aterom la nivelul vaselor de sânge. În plus, sunt persoane care dezvoltă stări de nervozitate, anxietate și depresie. Plantele adaptogene și curele de detoxifiere la nivel hepatic și digestiv sunt recomandate.

Ochii albaștri (ochi limfactic): Persoanele cu ochii de culoare albastră sunt vizați de o hiperactivitate a sistemului imun. Motiv pentru care sunt mult mai predispuși la a dezvolta alergii respiratorii, rinite, urticarii, boli ale pielii, boli autoimune. De asemenea, bolile reumatice, tulburările circulatorii și osteoporoza sunt câteva aspecte ce trebuie să fie păstrate în atenție.

Ochii verzi: Persoanele cu ochii verzi, cu o structură slăbită, sunt supuși riscului de a dezvolta tulburări digestive, hepatobiliare, pancreatice. Detoxifierile și dietele ușoare sunt puncte pe care trebuie să le păstreze în atenție. Și flora intestinală are de multe ori de suferit în cazul persoanelor cu ochii verzi.

Pentru a vedea întreaga discuție dintre Simona Dragomir și Dr. Ruxandra Constantina vă invităm să urmăriți materialul video din începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
imunitateiridologievideo
Articolul anterior
Secretele lui Carmen Brumă pentru o viață și o dietă sănătoasă
Articolul următor
Dr. Călin Doboș: Lucruri nespuse despre implanturile mamare și alte intervenții estetice
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo