Sănătate, Video

Măsuri de imunizare în sezonul rece

Autor:

Autoritățile au declarat epidemie de gripă în România după cea de-a treia săptămână consecutivă epidemică. Însă nu este prea târziu să ne imunizăm. Care sunt măsurile corecte de prevenție? Cum facem diferența între viroză și gripă? Când mergem la medic? Cum ne hrănim, cum ne hidratăm corect, cu ce ne tratăm? Ne răspunde dna dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie.

Vezi toate articolele despre:
dr. Ruxandra ConstantinagoldensealGripăimunitateracealavideovitamina Cvitamina D

Infecțiile respiratorii virale au venit ca o avalanșă. Unele îmbracă forme grave și afectează nu numai adulții, ci și copiii și vârstnicii. Înainte să intrăm în panică și să dăm fuga la camera de gardă unde riscăm să contractăm virusul gripal, este bine să respectăm cu strictețe regulile de igienă, să ne informăm și să urmăm sfaturile specialistului.

Răceală sau gripă?

Răceala este provocată de un rinovirus, are o intensitate mult redusă a simptomelor, se rezolvă în șapte zile, fără sechele sau complicații. Dacă avem poftă de mâncare, nu facem febră mare și suntem activi, putem să stăm acasă și să ne tratăm cu antitermice și antiinflamatorii, de preferat naturale.

Gripa este o afecțiune severă, provocată de virusul gripal, care debutează brusc, cu stare generală alterată, febră mare, frisoane, dureri musculare, dureri de cap, oboseală, greață, vărsături, tuse iritativă, uscată, care sunt fenomene specifice gripei. Dacă există afecțiuni cronice asociate, dacă este vorba de un copil mic, în cazul căruia febra ar putea declanșa convulsii, trebuie să cerem de urgență sfatul medicului.

E prea târziu pentru cura de imunizare?

Ideal, cura de imunizare ar trebui făcută la începutul lunii septembrie, preventiv, însă dna dr. Ruxandra Constantina ne asigură că nu este târziu și că este foarte benefică, cu condiția să fie recomandată de medicul apifitoterapeut, nu făcută la întâmplare. Schemele sunt individualizate, iar dacă nu suntem atenți și administrăm produse care ne sunt contraindicate, riscăm să ne facem mai mult rău, de aceea e important să ne prezentăm la o consultație.

Ce face o cură de imunizare bine gândită și adaptată nevoilor fiecăruia? Crește rezistența nespecifică a organismului, și anume capacitatea de a lupta cu diverse microorganisme. Chiar dacă răcim, evoluția va fi simplă, fără complicații și va dura mult mai puțin. Doamna doctor Constantina ne atrage atenția să nu facem confuzie între imunizarea naturală și vaccinare, care este o imunizare activă contra unei tulpini de virus gripal de sezon. Se pot face ambele, dar la distanță de minim o lună.

Ce mâncăm? Ce bem? Cum ne tratăm?

Trebuie să avem grijă să nu ne lipsească din alimentație vitaminele, mineralele și antioxidanții: fructe, legume proaspete, salate, verdețuri, lactate, lactate fermentate (sana, kefir, iaurt, lapte bătut), proteine de calitate din pui, curcan, ouă de țară, pește, dar și semințe și fructe oleaginoase. Sunt indicate ceaiurile călduțe pentru imunitate, cum ar fi echinacea, cu acțiune antiseptică și antiinflamatoare la nivelul căilor respiratorii, și anume soc, muguri de brad, de plop, de pin, cimbru și cimbrișor, iar pentru adulți, ceaiul alb și verde asiatic.

În plus, dna dr. Ruxandra Constantina ne recomandă o schemă generală de imunizare, care conține aliați de nădejde pentru un organism sănătos și mai rezistent în fața virusurilor:

  • Vitamina C naturală, din fructe de pădure, cu miere și propolis, pentru copii sau Vitamina C Premium, cu bioflavonoide din rodie și resveratrol, antioxidantul favorit al sistemului imunitar, în doză optimă de atac contra răcelilor.
  • Pentru adulți, ImmunoHelp, care conține Goldenseal, turmeric, ghimbir, frunze de măslin, ceai verde, astragalus, dar și propolis, un antibiotic de excepție. Este o formulă complexă, puternică și trebuie administrată preventiv sau în primele zile de la declanșarea infecției respiratorii, 1 capsulă de 3 ori pe zi, cel mult 15 zile pe lună;
  • Tot pentru adulți, Vitamina D3 cu ulei de cocos, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, în doză de 2000 de unități, 1 capsulă pe zi, timp de 3 luni;
  • Ciuperci imunostimulatoare, indicate în această perioadă, și anume Ganoderma Forte, foarte utilă în alergii și bronșite și Agaricus Forte, bogat în vitaminele C, D, minerale și enzime;
  • Uleiul de pește Marinol crește imunitatea generală a organismului, are rol antiinflamator, este bine tolerat de sistemul digestiv pentru că este pre-metabolizat, 1 capsulă pe zi timp de 3 luni;
  • BioGreens, superfood organic cu lăstari, alge și germeni, care susțin imunitatea organismului;
  • Ulei de chimen negru, pentru copii și adulți, uleiuri esențiale de cimbru, tea tree, lavandă, eucalipt, pin, lămâie, care sunt antibiotice excelente, administrate în siropuri pentru copii sau capsule pentru adulți. Cele pentru administrare internă se pot adăuga în lampa de aromoterapie și acasă, dar și la serviciu, deoarece dezinfectează aerul și au un puternic rol antiseptic, antiinflamator și antibiotic.
  • Suc proaspăt stabilizat de echinacea, cu extracte gemoterapice pentru copii, pe o perioadă de 1-3 luni.

Multă sănătate și o imunitate de fier!

Etichete articol:
dr. Ruxandra ConstantinagoldensealGripăimunitateracealavideovitamina Cvitamina D
Articolul anterior
Remodelarea corporală după intervenția bariatrică
Articolul următor
Viroză sau gripă? Cum facem diferența?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateVideo