Sănătate, Video

Tratarea alergiilor în mod natural

Autor:

Când spui vară spui bucurie, spui concedii sau vacanță, spui liniște și relaxare. Pentru cei atopici, cu un teren sensibil, lucrurile stau puțin diferit pentru că este foarte puțin probabil să scape de alergiile respiratorii sezoniere. Despre cum le putem ține sub control pentru a ne bucura de vară ne spune Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie.

Vezi toate articolele despre:
alergiiBioGreensdr. Ruxandra Constantinaimunitateresveratrolvideo

Alergiile pot afecta persoane la orice vârstă, de la copii și adolescenți la adulți. Datorită sistemului lor imunitar în formare, aceștia din urmă sunt mai predispuși, fie că vorbim despre alergiile datorare expunerii la soare, mucegai, pene, păr de animale, praf sau plante. Despre o tratare a alergiilor prin remedii naturale nu poate fi vorba. Tot ceea ce putem face este să folosim natura pentru diminuarea simptomatologiei.

Cum depistăm o alergie?

Nasul care curge, durerile de cap însoțite de stare de amețeală, mâncărimi intense la nivelul nasului sau ochilor, ochi roșii, tuse uscată iritativă sau strănuturile repetate sunt câteva dintre simptomele alergiilor. În cazul copiilor, în lipsa unor verbalizări clare din partea celui mic, ne putem ghida după irascibilitate, nervozitate sau tulburări de somn. Medicul alergolog este singurul care poate pune un diagnostic clar cu privire la cauza alergiei și poate propune un tratament adecvat.

Cum putem controla simptomele alergiilor?

Terapiile naturale pot ajuta la diminuarea intensității crizelor sau chiar la oprirea declanșării lor.

  • Eliminarea surselor declanșatoare este primul pas, în măsura în care acest lucru poate fi realizat.
  • Alimentația este foarte importantă – multe legume, fructe sau verdețuri, sucul de pătrunjel, țelină sau spanac. Aportul de antioxidanți este crucial atunci când încercăm să ținem sub control alergiile sezoniere. Suplimentele cu un puternic rol antioxidant și detoxifiant completează dieta antialergii: resveratrol, alge, germeni și vlăstari verzi.
  • Ceaiuri de urzică, coada șoricelului, cătina, lavanda sau lămâia se pot administra de 2-3 ori pe zi, pentru a ține sub control alergiile.
  • Curcumina este un alt antiinflamator eficient în caz de alergii, diminuând intensitatea simptomelor.

Așa cum vă spuneam, controlul medical de specialitate este extrem de important pentru a indentifica sursa care provoacă simptomele și modalitățile optime de tratare. Remediile naturale oferă un ajutor semnificativ, oferind beneficiul lipsei unor efecte adverse.

Etichete articol:
alergiiBioGreensdr. Ruxandra Constantinaimunitateresveratrolvideo
Articolul anterior
Energizante naturale sănătoase și eficiente pentru sezonul cald
Articolul următor
Prof. Dr. Gh. Mencinicopschi: Ce este stresul oxidativ și ce rol au antioxidanții?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateVideo