Advertorial2

Îngrijirea articulațiilor – ArtroHelp Forte, cel mai inovator produs de articulații de la Zenyth

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 9 minute
Vezi toate articolele despre:
ediție printNr. 1 ediție print

Interviu cu Paul Ailincăi, directorul companiei Zenyth Pharmaceuticals

Degenerarea cartilajelor şi durerile de articulații sunt, în toată lumea, cea mai răspândită cauză de durere, pentru ameliorarea căreia medicii prescriu suplimente şi medicamente. Se pare că din cele mai vechi timpuri, oamenii au suferit de dureri de articulații, osteoartritele fiind diagnosticate atât în cazul oamenilor preistorici, mumiilor egiptene, cât și pe scheletele unor dinozauri care au trăit acum milioane de ani, după cum se pot vedea acestea în muzee.

Prezentăm în continuare un interviu cu Paul Ailincăi, directorul Zenyth Pharmaceuticals, cel care ne va explica povestea din spatele produselor ArtroHelp, considerate unele dintre cele mai inovatoare produse ale momentului, în domeniul îngrijirii articulațiilor.

Spuneți-ne, domnule Paul Ailincăi, cum v-ați hotărât să dezvoltați un asemenea produs, pe o piață cu sute de produse pentru articulații?

Când am luat hotărârea de a lucra la conceptul unui nou produs pentru articulații, ne-am dorit să creăm un produs 100% natural, cu ingrediente de calitate premium şi cu o eficientă cât mai bună! Ştim ce înseamnă să ai o afecțiune şi să îți doreşti ceva care să te ajute cu adevărat, să nu îți iroseşti timpul şi banii pe himere! Din păcate, foarte multe produse de pe piață sunt construite mai mult în scop comercial, urmăresc în principal o maximizare a profitului şi mai puțin eficiență. Foarte puține companii sunt cele care stau în fața produselor lor când este vorba de eficiență şi calitate, însă când este vorba de sănătatea semenilor, este bine să avem un respect profund față de suferința umană şi, în loc să oferim ingrediente ieftine, de calitate îndoielnică, să încercăm să oferim tot ce este mai bun pentru problema respectivă, fără a mai altera produsele naturale cu excipienți, coloranți şi alte substanțe chimice care nu au niciun rol pentru sănătate.

Din discuțiile avute cu dvs., am înțeles că acest produs, ArtroHelp Forte, ar reprezenta o viziune cu totul nouă, neabordată până acum pe piața produselor pentru articulații. Ne puteți detalia?

Bineînțeles! Deşi pe piață există sute de suplimente pentru articulații, consumatorul avizat trebuie să ştie că toate acestea se reduc în final la 3 categorii mari: 1. suplimente de glucozamină şi condroitină; 2. suplimente de colagen; 3. extracte vegetale cu rol antiinflamator. Medicina integrativă este considerată cea mai avansată medicină a momentului, care îmbină cele mai bune soluții atât din medicina convențională, cât şi din medicina alternativă, alegând practic cea mai bună opțiune în interesul pacientului. Această filozofie holistică, integrativă, ne învață că pentru a învinge o boală sau a ajuta cât mai consistent pentru ameliorarea ei este bine să vii din cât mai multe direcții posibile, pentru a avea cât mai multe şanse în a rezolva problema respectivă. Astfel că produsul ArtroHelp vine nu doar cu 1-2 categorii de nutrienți din cele prezentate de mai sus, ci cu nu mai puțin de 6 categorii distincte de ingrediente ce acționează sinergic, ceea ce face un asemenea produs să fie, probabil, unic, nu doar la nivel național, ci chiar şi internațional.

Înțelegem că este o abordare într-adevăr deosebită. Cum justificați necesitatea adoptării unei formule atât de complexe, comparativ cu celelalte soluții existente pe piață?

Atunci când luăm un produs cu colagen sau unul doar cu glucozamină sau un antiinflamator, noi rezolvăm doar un singur aspect dintre cele foarte multe care afectează articulațiile. Din studiile noastre a rezultat însă că ar fi bine să luăm simultan produse din toate cele 3 categorii de suplimente existente pe piață, dar chiar şi aşa, tot nu am acoperi toate necesitățile metabolice şi nutriționale implicate în bolile articulare.

Formula ArtroHelp Forte este una dintre cele mai complexe de pe piață, în care, de exemplu, pentru suportul de regenerare a cartilajului articulațiilor am introdus nu unul, ci chiar patru ingrediente distincte, cu acțiune complementară şi sinergică, respectiv colagen de tip 1, colagen de tip 2, glucozamină şi condroitină. Cantitățile folosite sunt în doze optime pentru a avea eficiență; de exemplu avem 5.000 mg de colagen de tip 1 şi 2 de administrat zilnic, plus 1400 mg de glucozamină şi condroitină, toate acestea fiind doar ingredientele pentru stimularea regenerării articulare.

Avem în plus o puternică componentă antiinflamatoare, nu mai puțin de 1.500 mg de extracte vegetale, de tipul Boswellia şi Harpagophytum. Însă noi am mers mult mai departe! Cine are o durere de spate şi a mers la un masaj terapeutic a constatat că terapeutul se focusează mai mult pe detensionarea muşchilor spatelui, a căror contractură trage efectiv de articulația inflamată, provoacă şi întreține durerea. Deci maseurii se adresează tratamentului de relaxare a musculaturii tensionate şi, în felul acesta, indirect şi articulațiilor. De aceea, noi am suplimentat produsul cu o cantitate impresionantă de magneziu marin natural, care are ca scop relaxarea şi detensionarea musculară. În afară de aceasta, puțini ştiu că inflamația în organism duce la producerea de radicali liberi, care provoacă daune însemnate, afectând celule şi țesuturi învecinate, întreținând şi ei la rândul lor starea de inflamație. Pentru a opri cercul vicios al inflamației şi radicalilor liberi, am folosit antioxidanți naturali puternici, pentru care am găsit o multitudine de confirmări prin studii clinice asupra efectelor lor pozitive privind durerile de articulații. Şi nu în ultimul rând, am ținut cont de faptul că nu toți oamenii au enzimele digestive necesare pentru a procesa corespunzător proteinele cu molecule mari, cum sunt colagenul, glucozamina, condroitina. Astfel, pentru îmbunătățirea absorbției am adăugat un complex enzimatic, care maximizează absorbția acestor ingrediente în organism. Noi am făcut experiențe cu enzime proteolitice specifice, din papaya şi ananas, iar din cercetarea noastră a reieşit o îmbunătățire a biodisponibilității ingredientelor prezente în produs, maximizând astfel rezultatele pentru toate categoriile de pacienți, inclusiv pentru aceia cu un sistem digestiv mai slab, care nu absorb corespunzător nutrienții. De exemplu, este suficient să laşi pudra din produsul nostru 5-10 minute dizolvată în pahar, ca să vezi că îşi schimbă mirosul într-unul destul de puțin plăcut, dar care atestă că enzimele chiar au o acțiune imediată şi puternică asupra ingredientelor din produs.

Deşi este un produs atât de complex, puteți spune că ați epuizat orice altă resursă naturală care ar fi putut ajuta în îngrijirea articulațiilor?

Desigur că nu! Natura ne oferă tot timpul soluții deosebit de complexe, pe care oamenii înțelepți ştiu să le folosească. Am fi dorit foarte mult să mai adăugăm un complex de acizi graşi de tip omega 3, cu un foarte bun rol antiinflamator, însă aceştia fiind sub formă uleioasă nu i-am putut adăuga în plicurile noastre ce conțin ingredientele sub formă de pulbere, pentru că i-ar fi schimbat total textura. Însă recomandăm cu foarte mare căldură şi încredere administrarea produsului ArtroHelp Forte împreună cu produsul ColonHelp, acesta din urmă furnizând o cantitate foarte mare de omega 3 vegetal, cât aproape 5 capsule de ulei de pește zilnic. În plus, ultimele studii ştiințifice au arătat o legătură extrem de strânsă între sindromul de intestin cu permeabilitate mărită („leaky gut syndrome“, în engleză), flora intestinală deteriorată şi problemele de articulații. Practic, foarte multă lume, din cauza alimentației chimizate, poluării alimentare, efectului unor medicamente şi a multor altor factori nenaturali, ajunge să aibă probleme de absorbție intestinală, care predispun în timp la afecțiuni autoimune. De exemplu, anumite proteine incomplet digerate reuşesc să treacă prin peretele intestinal cu permeabilitate mărită în acea formă care nu este recunoscută de către sistemul imunitar, acesta din urmă atacând proteinele respective şi formând anumite complexe imunitare. Supraactivarea şi dereglarea echilibrului sistemului imunitar, din cauza permeabilității intestinale mărite sau din cauza unor intoleranțe alimentare, duc în timp la instalarea inflamației cronice silențioase în organism la un nivel sistemic, fiind un factor agravant într-o multitudine de afecțiuni, de genul diabetului, bolilor cardiovasculare, neurodermitelor, psoriazisului, dar nu în ultimul rând, şi de genul afecțiunilor articulare cronice, în special poliartritele.

ArtroHelp_Forte

Practic, exceptând afectarea articulațiilor prin traumatisme fizice, accidentări, mişcări greşite etc., pentru majoritatea afectărilor cronice ale articulațiilor, nu vom putea obține un progres semnificativ decât rezolvând simultan şi toate problemele digestive, de la simpla balonare, constipație, reflux gastric sau alte simptome care, deşi par că nu au legătură directă cu bolile articulare, ele ne arată o suferință intestinală care poate deregla întregul organism, producând o inflamație cronică sistemică. Iată de ce, în cazul afecțiunilor sistemice şi cronice, noi recomandăm nu doar produsul ArtroHelp Forte, pentru acțiunea directă asupra durerilor şi a simptomelor articulare directe, dar şi produse complementare, cum sunt ColonHelp, anumite probiotice şi suplimente digestive, pentru tratamentul de fond al acestor afecțiuni.

Legătura aceasta între intestin şi afectările articulare nu am auzit-o prea des. Este într-adevăr o problemă confirmată şi recunoscută?

ColonHepl

Specialiştii în medicină sistemică, holistică sau integrativă, cum preferați să îi spuneți, analizează tot timpul legătura dintre diversele sisteme din organism. Dacă dorim să simplificăm, fiecare organ funcționează ca o rotiță într-un amplu sistem, însă atunci când se produce o dereglare, foarte rar să fie afectată o singură rotiță, ci un întreg ansamblu de rotițe, practic o întreagă cale metabolică, cum este cea a inflamației cronice sistemice descrise mai sus. La nivel internațional sunt recunoscute pe deplin rolul inflamației şi cauzele ei de activare la nivel intestinal. Oricine poate conştientiza că dacă ai un sistem digestiv slab şi nu poți absorbi toți nutrienții de care ai nevoie, vei suferi şi de malnutriție cronică, privând organismul de nutrienți valoroşi ce ar fi fost folosiți în recuperarea şi regenerarea diferitelor țesuturi şi organe.

În momentul de față, știința a avansat foarte mult şi există anumite diete personalizate, cu alimente determinate ca fiind sigure şi noninflamatorii, care pot ajuta chiar mai mult decât un tratament medicamentos simp-tomatic. Uitați-vă, de exemplu, chiar şi la suplimentele actuale de pe piață: colagenul este bun pentru articulații, dar în acelaşi timp este foarte bun şi pentru membranele intestinale, n-acetil glucozamina este mult mai documentată pentru efectele ei de reparare intestinală decât pentru articulații. Iar colagenul nedenaturat, un tip special de colagen care se administrează pentru bolile de articulații în cantități infime, de câte 20-40 mg pe zi, nu are rol de a se absorbi în organism, ci doar de a educa sistemul imunitar de la nivel intestinal ca să nu mai atace moleculele de colagen din ligamente, adică acea autoerodare a articulațiilor de către sistemul imunitar al propriului organism. Toate aceste fenomene de ordin autoimunitar nu se pot explica altfel decât prin mecanismul intestinal, iar la nivel universitar şi academic, deși există controverse, aceste lucruri sunt amplu studiate şi recunoscute.

Ştim că majoritatea oamenilor se bazează foarte mult pe medicamentele antiinflamatoare de sinteză. Ce ne puteți spune despre acestea?

Consider că aceste antiinflamatoare chimice, nesteroidiene sunt foarte utile dacă sunt folosite sub supravegherea medicului, pentru un timp cât mai scurt şi cu doză eficientă, la cantitatea cea mai mică. Este foarte important ca o persoană cu o articulație dureroasă să nu stea imobilă, deoarece acea articulație se va deshidrata şi degrada foarte rapid, chiar şi într-o săptămână de repaus. Beneficiul acestor medicamente este că acționează foarte rapid, în mod special asupra durerii, redând imediat mobilitatea şi flexibilitatea. Din păcate, pe cât de rapid apare efectul, tot atât de rapid şi încetează în momentul întreruperii medicației respective, ele fiind pur simptomatice, fără a avea un rol nutritiv, constructiv sau regenerator asupra cartilajelor şi ligamentelor articulare şi fără a interveni asupra cauzelor care produc afecțiunile respective.

Un efect secundar interesant constatat prin studii clinice ar fi că prin mecanismul lor de blocare a inflamației se blochează în acelaşi timp şi posibilitatea autoregenerării articulației la nivel celular. Practic, pacienții ținuți un timp îndelungat sub acest tip de medicație au avut dureri mai puține, dar degradarea articulației a fost mult accelerată. Şi să nu uităm şi de riscul foarte mare de hemoragii digestive, pe care le pot cauza în cazul administrării pe termen lung, cu toate implicațiile nedorite. Iată de ce acestea trebuie folosite cu cap, în anumite situații de urgență, pentru deblocarea articulațiilor, însă ca tratament pe termen lung, trebuie să apelăm la soluțiile naturale, nutritive, care susțin autovindecarea şi regenerarea la nivel celular.

Pentru persoanele care au o criză de acutizare sau dureri foarte mari, care nu răspund la produsul de bază ArtroHelp Forte, noi am conceput şi o variantă de supliment antiinflamator natural, sub forma produsului ArtroHelp Calm, pe care îl recomandăm a fi folosit tot pe termen scurt, pentru cei care optează pentru o variantă naturală în locul clasicelor medicamente antiinflamatoare.

Cât de rapid apare efectul consumului produsului ArtroHelp Forte şi cum ar trebui administrat?

Efectul ingredientelor naturale, cum sunt cele din produsul nostru, apare un pic mai târziu, cam după 10 zile, însă remanența efectului după încetarea consumului este una mult mai mare decât în cazul consumului de analgezice. Aceasta deoarece scopul şi ținta terapeutică sunt de a încerca să reducă inflamația, radicalii liberi, să stimuleze producția endogenă de colagen şi, totodată, să asigure toți aminoacizii necesari reconstrucției articulației. Deci durerea, atunci când se ameliorează şi dispare, dispare în urma unui efect fiziologic, de reparare la nivel celular a articulației, nu prin amorțirea sistemului nervos sau printr-un efect pur simptomatic, ca în cazul antialgicelor clasice. Așadar, trebuie să avem răbdare cu produsele naturale, să le consumăm pe un termen cât mai lung, noi recomandăm ca prima cură să se facă de 6 luni sau chiar mai mult, pentru a reuşi să compensăm o pierdere de cartilaj produsă în ani şi ani de zile. Doza uzuală este de 2 plicuri pe zi, unul dimineața şi unul seara, iar după 2-3 luni se poate trece la o doză de întreținere de 1 plic pe zi. Sunt persoane care pot avea nevoie şi de 3-4 plicuri pe zi, în special în crizele de acutizare (mişcări greşite, traumatisme, sensibilitate meteo), însă necesarul individual şi-l stabileşte fiecare persoană, în funcție de gravitatea bolii şi răspunsul individual la tratamentul propus.

Ce recomandați cititorilor noştri, cum să îşi aleagă, în general, un remediu, un supliment cât mai bun?

În opinia mea, un supliment bun ar trebui să fie proiectat şi cercetat o perioadă cât mai lungă de timp. Nu vă uitați doar la un preț mic, deoarece acesta reflectă de multe ori şi „calitatea“ produsului. De exemplu, ArtroHelp Forte, datorită complexității şi cantității mari de ingrediente, are costuri de producție de aproximativ 6 ori mai mari decât un produs obişnuit, dar prețul său este doar cu 50% mai mare decât un produs obişnuit, chiar şi monoingredient, ceea ce îi conferă un raport calitate/preț net superior multor produse. În afară de aceasta, este bine ca produsele să fie din ingrediente naturale, de cea mai bună calitate.

De asemenea, de dorit sunt produsele fără substanțe chimice (excipienți) adăugați, care pot afecta în timp sănătatea consumatorilor. Multe produse pretind că sunt „naturale“, dar când te uiți la ingrediente, găseşti câteva ingrediente naturale şi o grămadă de substanțe chimice, cărora nu le înțelegem necesitatea şi rostul. Şi nu în ultimul rând, este bine să vă documentați şi să vă asigurați că toate ingredientele menționate sunt în doze terapeutic suficiente, pentru că poți lista o sumedenie de ingrediente, în cantități infime, „arome“, în scop comercial, nu terapeutic. De exemplu, 2 plicuri de ArtroHelp Forte conțin nu mai puțin de 10 grame (!) de ingrediente 100% active, ce pot fi administrate zilnic. În cazul unor dureri mai grave, această cantitate poate fi dublată, fără riscul unor efecte toxice aferente, ca în cazul unor substanțe chimice.

 

Etichete articol:
ediție printNr. 1 ediție print
Articolul următor
ArtroHelp Forte – un produs 6 în 1!

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Advertorial2

Te-ar putea interesa și: