Advertorial2

Spirulina și chlorella: Superalimentele din adâncul apelor

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 5 minute
Vezi toate articolele despre:
chlorellaediție printimunitateNr. 4 ediție printsiluetăSpirulinaștiați căSuperfoods

Spirulina și chlorella sunt unele dintre cele mai prețioase surse de hrană de pe Terra. Aceste alge verzi-albastre conțin o combinație specială de nutrienți ce ajută la: detoxifierea organismului, eliminarea metalelor grele, creșterea nivelului de energie, controlul greutății corporale, protejarea sistemului cardiovascular, întărirea imunității.

Campioane la proteine și clorofilă

Cea mai cunoscută este spirulina, care de altfel este utilizată și de Organizația Mondială a Sănătății în programele pentru copii malnutriți din țările subdezvoltate. Un singur gram de spirulină, adăugat într-o porție de supă, este suficient pentru a asigura aportul nutritiv al unei mese echilibrate. Chlorella însă este cu un pas înaintea spirulinei din punct de vedere al concentrației de proteine, vitamine, minerale și fitonutrienți. Este de departe mai bogată în nutrienți decât plantele verzi obișnuite precum broccoli, kale, spanac, varză. Chlorella este de asemenea campioană la concentrația de clorofilă, ceea ce explică nuanța de verde viu a acestei plante subacvatice.

De ce să consumăm alge verzi?

Știm cu toții că trebuie să mâncăm legume, mai ales verdețuri, și fructe în stare naturală pentru a fi sănătoși. Dar câți dintre noi ajung să respecte regula celor 5 porții de fructe și legume pe zi? Smoothies-urile pot fi o variantă plăcută pentru a atinge această cotă, însă necesită timp de preparare, ceea ce mulți oameni nu au în zilele noastre. Soluția salvatoare poate veni de la superalimentele verzi oferite de ape: spirulina și chlorella. Aceste două alge înrudite sunt unele dintre cele mai studiate suplimente la ora actuală, afirmă dr. Josh Axe, nutriționist american și fondatorul unuia dintre cele mai populare site-uri de sănătate din lume – www.DrAxe.com.

Spirulina și chlorella, pe placul inimii

Bolile cardiovasculare și diabetul sunt bolile responsabile de cele mai numeroase victime la nivel mondial. Alimentația dezechilibrată, stresul, ritmul alert de viață, somnul de proastă calitate sunt factori care îi conduc pe mulți dintre semenii noștri la unul sau chiar la ambele diagnostice. În acest context, algele joacă un rol promițător, datorită capacității lor extraordinare de la proteja sănătatea inimii în mod natural.
Spirulina conține ficocianină, o substanță care îi conferă culoarea verde-albastră și care poate ține sub control tensiunea arterială. Un alt beneficiu major al spirulinei în prevenția bolilor cardiovasculare îl reprezintă acțiunea ei împotriva depunerii plăcilor de aterom în interiorul vaselor de sânge, boală numită ateroscleroză. Mai exact, spirulina reduce nivelul colesterolului „rău” din sânge (HDL-colesterol), iar în același timp mărește nivelul colesterolului „bun” (LDL-colesterol).

Știați că?
Un consum de 4 grame de spirulină pe zi, pe durata a șase săptămâni, diminuează în mod semnificativ atât colesterolul responsabil de ateroscleroză, cât și tensiunea arterială, arată un studiu citat de dr. Axe.

Și chlorella ajută la diminuarea colesterolului și a nivelului de glucoză din sânge. Într-un studiu publicat în Journal of Medicinal Food, cercetătorii au aflat că 8 mg de chlorella pe zi (divizate în două doze) sunt suficiente pentru a îmbunătăți rezultatul analizelor de colesterol și glicemie. Potrivit autorilor studiului, chlorella activează o serie de gene la nivel celular, care echilibrează sensibilitatea la insulină a organismului.

Spirulina și chlorella au proprietăți anticancerigene

Cum ar putea ajuta un smoothie la prevenirea cancerului? Dacă spirulina este unul dintre ingrediente, în mod cert, băutura respectivă are toate proprietăți anticancerigene. Potrivit doctorului Axe, spirulina stimulează producția de anticorpi – celulele fabricate de sistemul imunitar pentru a lupta cu infecțiile și cancerul. Studiile mai arată că, pe lângă acțiunea sa anticolesterol, spirulina poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase datorită conținutului foarte mare de antioxidanți.
Oamenii de știință cred că în organismul oricărei persoane se dezvoltă la un moment dat celule canceroase. Din fericire, sistemul imunitar sănătos este capabil să atace și să distrugă acele celule înainte ca ele să ajungă la dezvoltarea bolii canceroase.

Studii recente arată că un ajutor de nădejde al sistemului imunitar este chlorella. Luată preventiv, chlorella întărește sistemul imunitar, astfel încât răspunsul organismul să fie prompt. Apoi, chlorella are extraordinara capacitate de a curăța corpul de metale grele, implicate în apariția cancerului. Mai mult decât atât, la pacienți diagnosticați cu cancer, chlorella susține acțiunea celulelor T care luptă împotriva celulelor canceroase. Ca adjuvant în terapia cancerului, chlorella diminuează efectele secundare ale chimioterapiei și radioterapiei.

Spirulina și chlorella, în ajutorul siluetei

Dieta bogată în nutrienți și proteine de calitate, așa cum sunt cele din spirulină și chlorella, constituie un aliat de nădejde în procesul de slăbire. Proteinele sunt folosite la dezvoltarea și menținerea tuturor sănătății celulelor corpului. Practic, nu există viață fără proteine. De aceea, aportul zilnic de proteine este absolut necesar pentru buna funcționare a organismului. Carența în proteine poate conduce la oboseală, slăbiciune musculară, scăderea puterii de concentrare, dificultăți în menținerea și reducerea greutății corporale. De ce ajută proteinele la slăbit? Deoarece corpul consumă mai multă energie pentru metabolizarea proteinelor, ceea ce înseamnă un consum sporit de calorii. Tot datorită conținutului bogat de proteine, aceste alge asigură o senzație de sațietate pentru mai mult timp, prevenind tentația de a ronțăi între mese.

Chlorella curăță organismul de toxine și metale grele

Atunci când organismul scade în greutate, se eliberează toxine care sunt reabsorbite. Iată de ce detoxifierea este esențială atunci când începem un program de slăbire. Toxinele și reziduurile metabolice trebuie eliminate cât mai repede posibil din corp. Or, chlorella are proprietatea de a atrage toxinele și metalele grele și apoi de a le îndepărta.
Nu numai persoanele care doresc să slăbească pot să consume chlorella, ci este indicată și purtătorilor de plombe dentare din aliaje metalice, celor care au urmat un tratament cu suplimente de fier.

 

 

Spirulina elimină candida

Candida este o ciupercă aflată în mod obișnuit în corpul nostru, însă atunci când apar dezechilibre la nivelul florei intestinale, ea se înmulțește necontrolat și provoacă unele dintre cele mai neplăcute probleme de sănătate. Candida poate elibera toxine în circulația sangvină și perturbă pH-ul organismului. Astfel, candida devine o boală cronică implicată în sindromul intestinului iritabil, alergii, boli de piele, afte, tulburări hormonale sau chiar boli autoimune (lupus, boala Hashimoto). Persoanele predispuse la infecții cronice cu Candida sunt nevoite să ducă un război de lungă durată cu acest inamic. Din fericire, există tactici și soluții naturiste care pot anihila această ciupercă. Spirulina este una dintre cele mai eficiente arme împotriva Candida. Statutul de superaliment îi conferă spirulinei proprietatea de a restabili echilibrul florei intestinale, ceea ce oprește proliferea necontrolată a bacteriilor patogene și fungilor, inclusiv Candida, din tractul digestiv.

RECOMANDARE
Spirulina și chlorella pot fi administrate în combinație cu smoothie-uri de legume și fructe, supe sau salate. Singurele precauții se adresează persoanelor alergice la iod, pacienților aflați sub tratament cu anticoagulante, femeilor însărcinate și copiilor, în cazul cărora este necesar sfatul medicului înainte de a consuma aceste alge.

Surse:

  • health.usnews.com/health-news/blogs/eat-run/articles/2016-03-08/5-reasons-to-add-spirulina-to-your-diet
  • draxe.com/7-proven-chlorella-benefits-side-effects/
Etichete articol:
chlorellaediție printimunitateNr. 4 ediție printsiluetăSpirulinaștiați căSuperfoods
Articolul anterior
ColonHelp Probiotic Forte reface flora intestinală în mod natural
Articolul următor
Vrei o piele sănătoasă? Te ajută omega 3!

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Advertorial2

Te-ar putea interesa și: