Coronavirus, Luana Show, Video

Homeopatia și pandemia în România

Autor:

Homeopatia este o metodă de tratament care stimulează tendința naturală de vindecare a organismului, folosind remedii obținute din substanțe de origine minerală, vegetală și animală preparate prin procese specifice, în laboratoare farmaceutice specializate, și care abordează organismul ca un întreg. Cum abordăm homeopatic provocările aduse de pandemie? Ne spune dr. Sorin Dan Cadar – medic primar ORL, specialist homeopatie.

Vezi toate articolele despre:
coronavirusCOVID-19Gripăhomeopatiepandemieraceala

Homeopatia este o ramură a terapiei medicale ce vine în completarea terapiilor clasice, acolo unde pacientul se poate bucura de efecte pozitive cu un cât mai mic nivel al intruzivității și efectelor adverse. Ne dorim să abordăm, de această dată, homeopatia și modul în care ea acționează în contextul COVID-19.

Pentru această discuție îl avem alături de noi pe invitatul Luanei Ibacka la Ziarul de Sănătate, dr. Sorin Dan Cadar, medic primar ORL, specialist homeopatie.

  • Homeopatia este o cunoaștere care își are bazele încă din vremea lui Hipocrate, o știință care a rămas într-un con de umbră, așa cum au stat lucrurile și cu fitoterapia sau dietetica – păstrarea și obținerea sănătății prin alimentație – în favoarea medicinei alopate.
  • Homeopatia presupune menținerea și obținerea sănătății prin administrarea unor diluții foarte mici din niște substanțe care în doze ponderale ar face rău. Ajută organismul să mobilizeze mecanismele de apărare pentru a face față pericolelor reale.
  • Principiul de bază al homeopatiei este similitudinea. De exemplu, în cazul hiperacidității gastrice. în medicina alopată acest lucru se tratează prin administrarea unor medicamente hipoacide. Însă, pentru a fi sănătos, organismul are nevoie de acid gastric. Prin urmare va secreta din ce în ce mai mult, generând alte patologii sau agravând-o, în final, pe cea existentă. În homeopatie dai un semnal organismului că are prea mult acid în stomac. Iar organismul își va regla singur această secreție.
  • Homeopatia lucrează, colaborează cu organismul, nu este o terapie agresivă. Este ca diferența între educație (homeopatia) și dresaj (alopatia).
  • Medicina homeopată privește omul în întregul lui, este un ansamblu ce nu poate fi redus la părțile lui atunci când ne confruntăm cu o suferință.
  • Homeopatia aduce, în contextul pandemiei, și o schimbare cu privire la unghiul din care privim anumite simptome. Suntem obișnuiți să încercăm să anulăm simptomul cu orice preț – inflamație, durere, febră – chiar dacă simptomul arată de fapt lupta organismului împotriva bolilor. Frica ne face să apelăm la medicamente puternice care nu ne ajută în gestionarea reală a bolii.

Aflați mai multe despre abordarea homeopatică în contextul pandemiei urmărind materialul video de mai sus!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
coronavirusCOVID-19Gripăhomeopatiepandemieraceala
Articolul anterior
Boli care se acutizează iarna: anxietatea și depresia
Articolul următor
Ozonoterapia în sindromul de oboseală post-COVID
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
CoronavirusLuana ShowVideo