Frumusețe

Cele mai bune soluții pentru un păr ca al Cosânzenei

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute

Ținând cont de expunerile la soare, de coafatul des, de apa sărată și cu clor, de tratamentele sau periajul agresiv, este aproape un miracol faptul că mai poate avea cineva păr lung.

Vezi toate articolele despre:
frumusețerecomandaresfattips & tricks

Ținând cont de expunerile la soare, de coafatul des, de apa sărată și cu clor, de tratamentele sau periajul agresiv, este aproape un miracol faptul că mai poate avea cineva păr lung. Cu toate acestea, părul lung rămâne un simbol al frumuseții, tinereții și vitalității. Vestea bună este că îți poți ajuta părul să rămână sănătos prin intermediul câtorva trucuri simple, oferite de către Courtney Dunlop, de la YouBeauty.com.

1. Nu-l spălați în fiecare zi!

Pentru a evita uscarea părului, nu-l spălați în fiecare zi, ci folosiți un șampon uscat dacă rădăcinile devin uleioase. Atunci când îl spălați, nu ezitați să vă masați scalpul deoarece se stimulează fluxul de sânge la rădăcinile firelor de păr, stimulând și creșterea. Părul este mai fragil atunci când este ud, întrucât poate absorbi apă mai mult de 45% din propria greutate. De aceea, evitați folosirea apei foarte fierbinți, care despică firul de păr și cauzează încrețirea acestuia. Utilizați întotdeauna un șampon hidratant și balsam de păr; astfel, părul devine curat, dar rămâne încă moale și ușor de coafat.

2. Uscați-l ușor!

Uscarea părului ar trebui să se realizeze cu un prosop de microfibră superabsorbant. Nu frecați și nu utilizați un prosop obișnuit pentru că părul este încă foarte fragil. Puteți folosi un pieptene cu dinții largi sau o perie specială pentru părul umed pentru a îndrepta ușor părul încurcat, începând de la rădăcină și până la vârf.

3. Utilizați cu precauție instrumentele fierbinți!

Când aveți de gând să utilizați un uscător, un ondulator sau o placă, folosiți mai întâi un spray de protecție termică și apoi utilizați setarea cea mai puțin fierbinte pentru a evita arderea părului. Folosiți produse care conțin ingrediente de recondiționare și consolidare, cum ar fi uleiurile vegetale, keratina sau aminoacizii. Stați departe de accesoriile cu cleme metalice și coafuri extrem de strânse, care vă pot rupe părul.

4. Îngrijiți-l în profunzime!

O dată pe săptămână aplicați o mască de recondiționare a părului după spălare, apoi înfășurați-l într-un prosop timp de 10 minute, pentru a deschide firul de păr și a permite ingredientelor hidratante să pătrundă. Clătiți masca cu apă rece pentru a sigila cuticulele părului.

5. Tundeți vârfurile!

Dacă vârfurile încep să se despice, procesul trebuie stopat pentru a nu se înrăutăți. Părul uscat și fragil ar putea avea nevoie de ajustări la câteva săptămâni, în timp ce părul sănătos doar la un interval de câteva luni.

Etichete articol:
frumusețerecomandaresfattips & tricks
Articolul următor
Cine e de vină pentru încărunțirea părului?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Frumusețe

Te-ar putea interesa și: