Frumusețe

E timpul să ne „albim“ la față!

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
îngrijirea pieliisfaturitips & tricks

Melanina, pigmentul care conferă culoarea pielii, ne protejează împotriva razelor solare. Uneori, din cauza expunerii excesive la soare, a anumitor boli endocrine, a excesului de fier în organism, a dezechilibrelor hormonale, a inflamatiilor repetate a pielii (ca urmare a infecțiilor sau traumatismelor mecanice) sau din cauza factorilor genetici sau a procesului de îmbătrânire, melanina este produsă în cantități excesive în anumite zone. Acest lucru duce la hiperpigmentare, adică la apariția unor pete întunecate şi inestetice pe pielea feței, a gâtului, a mâinilor, a brațelor sau chiar pe corp.
Sezonul rece este cel mai indicat pentru procedurile de peeling sau de decolorare a pielii, aşa încât vă oferim 5 metode simple şi accesibile de decolorare a petelor inestetice şi deranjante.

Mierea de albine elimină toxinele din piele

Mierea de albine, neprocesată (neîncălzită), are proprietăți antibacteriene remarcabile. Conținutul ridicat de acid gluconic, aminoacizi şi antioxidanți favorizează îndepărtarea radicalilor liberi şi a toxinelor din piele, hrăneşte, albeşte şi conferă luminozitate pielii. Aplicați zilnic miere de albine pe petele maronii de pe piele şi lăsați-o să acționeze timp de 15 minute. Veți observa cum pielea devine mai catifelată, iar petele închise la culoare devin din e în ce mai puțin vizibile.

Lămâia conferă un aspect luminos pielii

Lămâia, prin aportul de acid citric, este un agent de curățare natural, care decolorează şi conferă un aspect luminos pielii. Se aplică pe zonele pigmentate, de două ori pe zi,  un amestec format dintr-o linguriță de suc de lămâie şi 2 picături de ulei de nucă de cocoş. Se masează uşor şi se lasă să acționeze 15 minute, după care, se spală pielea cu apă călduță.

Fructul de Amla pentru vitaminizare

Fructul de Amla, agrişul indian, este o sursă foarte bogată de vitamine, mai ales vitamina C, de minerale şi polifenoli. Se amestecă o linguriță de pudră de amla cu puțină apă, iar pasta formată se aplică cu o frecare uşoară, de două ori pe zi, peste petele maronii.

Aloe Vera pentru menținerea tonusului pielii

Aloe Vera are remarcabile proprietăți curative şi de vindecare. Sucul de aloe, bogat în vitamine, minerale, enzime, compuşi polifenolici şi acid salicilic, ajută la menținerea tonusului şi a sănătății  pielii şi prin pH-ul de 5 conferă un efect protector. Gelul de aloe se aplică prin masaj uşor pe petele închise la culoare şi se lasă să acționeze timp de 15 minute după care se îndepărtează prin spălare cu apă călduță.

Brânza de vacă pentru decolorarea petelor hiperpigmentate

Brânza de vacă conține acid lactic, proteine şi probiotice, cu efect de luminozitate şi decolorare a petelor hiperpigmentate. Aplicați zilnic pe piele pasta obținută prin amestecarea brânzei de vaci cu puțină făină de năut. Masați uşor pielea şi după 15 minute îndepărtați pasta prin clătire cu apă călduță.

Etichete articol:
îngrijirea pieliisfaturitips & tricks
Articolul anterior
Cine e de vină pentru încărunțirea părului?
Articolul următor
4 soluții împotriva căderii părului

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Frumusețe

Te-ar putea interesa și: