Frumusețe

Remedii naturale contra arsurilor solare

Autor:
1 comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
arsuri solarefrumusețelevănțicăremedii arsurivitamina Cvitamina E

Nu ai rezistat tentației de a sta la plajă în primele zile de vacanță și te-ai ales cu arsuri solare? Trebuie să știi că arsura provocată de razele ultraviolete este departe de a fi un lucru banal, ea se încadrează în categoria arsurilor de gradul 1 și necesită îngrijire. Remediile naturale pot fi cea mai bună opțiune în cazul acestor arsuri, pentru că sunt lipsite de efecte secundare și toxicitate. Totuși, dacă simptomele persistă sau se agravează, este bine să consulți medicul.

  1. Ulei esențial de levănțică

    Uleiul esențial de levănțică este remediul ideal contra înțepăturilor de insecte și arsurilor. Antimicrobian și cicatrizant, acest ulei are de asemenea efect expectorant (în infecții respiratorii) și antiinflamator. Aplicați o picătură simplă sau diluată într-o linguriță de ulei de migdale pe zona afectată de arsură. Repetați aplicarea de 2-3 ori pe zi, până la atenuarea disconfortului. Nu se utilizează în timpul sarcinii, alăptării sau la copii sub 3 ani.

  2. Infuzie de gălbenele

    Infuzia de gălbenele are proprietăți antiinflamatoare, calmante, antimicrobiene, cicatrizante și este foarte eficientă în caz de zgârieturi, furuncule, înțepături de insecte și arsuri. Preparați o infuzie dintr-o lingură de flori de gălbenele la 250 ml de apă clocotită. Lăsați la infuzat 10 minute. Aplicați de mai multe ori pe zi pe locul arsurii o compresă rece îmbibată în infuzie de gălbenele. Nu există nicio contraindicație pentru uz extern, compresele pot fi folosite atât în perioada sarcinii, cât și la copii.

  3. Cataplasme cu levănțică

    Recunoscute pentru virtuțile calmante și cicatrizante, florile de levănțică pot fi folosite ca atare pe locul arsurii. Puneți două mâini de flori de levănțică uscate într-un săculeț de pânză, pe care îl țineți 10 minute în apă caldă. Apoi aplicați cataplasma câteva minute pe arsură, de mai multe ori pe zi. Puteți reutiliza același săculeț într-o zi, dar pentru ziua următoare trebuie să schimbați florile. O altă opțiune ar fi să puneți săculețul cu levănțică în apa de baie, dar nu rămâneți mai mult de câteva minute în apa respectivă.

  4. Granule homeopatice

    În caz de inflamație și eritem se recomandă utilizarea remediului Belladona 7 CH. Se țin sub limbă 3 granule de 3 ori pe zi. Tratamentul poate fi administrat pe durata a 10 zile. Nu există contraindicații, dar în caz de sarcină sau alăptare este bine să cereți sfatul medicului sau farmacistului.antebrat

    Știați că?

    Există un punct de acupunctură care poate fi utilizat pentru atenuarea mâncărimilor provocate de înțepături de insecte, dar și a durerii din arsuri solare. Se numește punctul de foc al meridianului 3 încălzitor. Se găsește la mijlocul antebrațului, între cot și articulația pumnului, pe partea externă (deasupra) a antebrațului. Masați zona respectivă timp de 3-4 minute în sens contrar acelor de ceasornic, de două ori pe zi până la calmarea arsurii. Nu există nicio contraindicație pentru stimularea acestui punct.

  5. Ulei esențial de mușcată roz

    Uleiul esențial de mușcată roz are proprietăți cicatrizante, antifungice, îmbunătățește circulația locală și hidratarea pielii, este decongestionant și calmant. Foarte bine tolerat de piele, el poate fi utilizat pentru arsurile solare, dar și alte edeme, hemoroizi, prostatită. Se aplică 2-3 picături diluate într-o linguriță de ulei de migdale. Se recomandă evitarea utilizării în timpul sarcinii și sub vârsta de 3 ani.

  6. Infuzie de mușețel

    Florile de mușețel sunt recunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatoare: pot calma roșeața, arsurile, rănile, înțepăturile. Mușețelul are de asemenea efect sedativ și antispastic. Preparați o infuzie din 1-2 lingurițe de flori de mușețel la o cană cu apă fierbinte. De câteva ori pe zi aplicați comprese îmbibate în această infuzie pe zone arse de soare. În uz extern, nu există nicio contraindicație privind utilizarea acestei infuzii.

  7. Mască pe bază de vitamina E

    O mască puternic hidratantă și antioxidantă se poate obține foarte simplu folosind o banană bine coaptă, o linguriță de argilă și 4 capsule de vitamina E. Banana energizează pielea, argila este purificatoare, iar vitamina E ajută la repararea leziunilor cutanate. Pisează bine banana si amestecă pasta obținută cu argila și pudra din capsulele de vitamina E. Aplică masca pe arsură, iar după 10 minute clătește cu apă călduță.

  8. Suplimente cu vitamina C

    Expunerea prelungită la soare și arsurile repetate cresc riscul apariției cancerului de piele. Pentru prevenirea acestui risc poate fi de mare ajutor vitamina C. Un studiu recent a demonstrat că administrarea vitaminei C imediat după expunerea la soare ajută la regenerarea țesuturilor expuse la soare.

    Surse:

  • diaporamas.doctissimo.fr/sante/remede-naturel-coup-de-soleil/
  • medicinenet.com/10_home_remedies_for_sunburn_treatment/views.htm
Etichete articol:
arsuri solarefrumusețelevănțicăremedii arsurivitamina Cvitamina E
Articolul anterior
Vrei o piele sănătoasă? Te ajută omega 3!
Articolul următor
Oxidul de zinc îți protejează pielea la plajă

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

1 comentariu. Leave new

  • Buna seara,primeam si eu un ziar acasa in trecut.Foarte interesante articolele d vs,poti invata foarte multe despre remedii naturiste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Frumusețe

Te-ar putea interesa și: