Medicină funcțională

Luna Martie – Luna îngrijirii colonului!

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
cancer coloncolonhelpluna ingrijirii colonuluirecomandare

Cancerul de colon este al doilea tip de cancer ca frecvență, după cel de plâmâni la bărbați și cel de sân la femei. În până la 90% din cazuri, cancerul de colon poate fi prevenit prin stil de viață și dietă. 25% dintre adulți suferă de colon iritabil pe fondul alimentației dezechilibrate și al stresului. Între 20% și 50% dintre adulți prezintă de-a lungul colonului diverticuli (mici proeminențe asemănătoare unor saci). Peste 45 de ani, o persoană din 5 are unul sau mai mulți polipi intestinali, care pot vorbi despre riscul de cancer de colon. Statisticile Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la sănătatea colonului sunt îngrijorătoare!!!

Să vorbim deschis despre colon!

La nivel internațional, luna martie este declarată luna de luptă împotriva cancerului de colon. Evenimentul urmărește crearea de awareness asupra colonului și afecțiunilor colonului, asupra îngrijirii și detoxifierii colonului.
Ziarul de Sănătate și ColonHelp lansează Campania de informare „Luna Martie – Luna îngrijirii colonului“. Pentru că este mai bine să prevenim decât să tratăm, campania urmărește informarea și educarea publicului larg cu privire la necesitatea adoptării unui stil de viață sănătos pentru prevenirea problemelor colonului.

Sănătatea începe din colon!

Dintre toate organele vitale ale corpului, cel mai afectat de alimentația nesănătoasă este colonul! Până la 80% dintre problemele de sănătate pot fi ameliorate sau rezolvate prin detoxifierea colonului: constipație, balonări, reflux gastric, parazitoze, colon iritabil, colite intestinale, colesterol mărit, probleme cu glicemia, afecțiuni hepatice, hemoroizi, imunitate scăzută, kilograme în plus, alergii, astm, acnee, psoriazis, dureri articulare, dureri premenstruale, tulburări ale menopauzei, migrene, cearcăne, miros urât al corpului.
Tu ce faci pentru colonul tău? Ia măsuri chiar de azi!

Ziua Colonului în SUA

În martie 2006, americanca Anita Mitchell, voluntar diagnosticat cu cancer de colon, a inițiat „Dress in Blue Day“, cu scopul de a informa publicul cu privire la importanța screening-ului în cancerul de colon. Trei ani mai târziu, în 2009, Colon Cancer Alliance a obținut recunoașterea națională a acestui eveniment. În SUA, această zi se sărbătorește în fiecare an, în prima vineri din luna martie și are ca scop informarea publicului asupra riscului de cancer de colon (a doua formă de cancer ca frecvență în SUA) și a faptului că această formă de cancer poate fi prevenită în 90% dintre cazuri prin stil de viață.
Te așteptăm toată luna martie alături de noi pe site-ul www.hellosanatate.ro și pe Facebook Ziarul de Sănătate! Ajută-ne să scriem împreună despre îngrijirea colonului în „Luna îngrijirii colonului“! Scrie-ne povestea ta de sănătate! Haide să învățăm împreună să fim mai sănătoși!

Etichete articol:
cancer coloncolonhelpluna ingrijirii colonuluirecomandare
Articolul anterior
Leaky gut syndrome
Articolul următor
Prof. John Ionescu: Abordarea holistică a bolilor autoimune

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Medicină funcțională

Te-ar putea interesa și: