Recenzii

Avortul recurent, autor Dr. Mihaela Andreescu

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Una dintre cărțile importante pe care le puteți găsi în portofoliul Editurii Amaltea este „Avortul recurent“, o lucrare ce aparține dr. Mihaela Andreescu.

Vezi toate articolele despre:
avortcărțisarcină

Pierderea unei sarcini dorite este un eveniment cu impact negativ asupra vieții ambilor parteneri, iar repetitivitatea acestui eveniment poate determina o anxietate crescută la următoarele sarcini, motiv pentru care cuplurile simt, de regulă, nevoia să înțeleagă motivele pentru care s-a ajuns la această situație, apelând la serviciile unei echipe multidisciplinare de medici, care sa supravegheze atent evoluția sarcinii și care să le dea sentimentul de siguranță în acest sens.

Avortul recurent poate fi considerat o adevărată cutie a Pandorei; de aceea, această patologie presupune o abordare complexă, în cadrul unei echipe multidisciplinare. Până nu sunt evaluate sistematic toate cauzele – amplu detaliate în capitolele cărții, nu poate fi oferită cuplului varianta corectă de tratament care să asigure un parcurs al sarcinii lipsit de evenimente nedorite.

Valoarea cărții constă tocmai în sintetizarea tuturor informațiilor care conduc la o evaluare corectă, o monitorizare atentă și o conduită terapeutică adecvată pentru pacientele (și, implicit, cuplurile) care se confruntă cu o astfel de patologie complexă. Lucrarea este adresată medicilor din toate disciplinele care pot interfera cu apariția avortului recurent:

  • Obstetrică-ginecologie
  • Hematologie
  • Reumatologie
  • Genetică
  • Imunologie
  • Medicină de familie
  • Medicină internă
  • Endocrinologie

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Amaltea.

Etichete articol:
avortcărțisarcină
Articolul anterior
Coord. Ovidiu Bojor: Afecțiunile aparatului respirator. Medicină integrativă și terapii holistice
Articolul următor
Algoritmi de practică pentru medicul de familie Vol. I și II

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Recenzii

Te-ar putea interesa și: