Recenzii

Dr. Petra Bracht: Postul intermitent. Cea mai simplă formulă pentru longevitate, suplețe și sănătate

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Lansând în România cartea „Postul intermitent – Cea mai simplă formulă pentru longevitate, suplețe și sănătate“, Editura Paralela 45, ne pune la dispoziție un program de inițiere special, alături de o colecție de rețete și exerciții de întreținere, un adevărat ghid al celui care își dorește o schimbare sănătoasă, dar nu știe cum o poate obține.

Vezi toate articolele despre:
dietăpost intermitentslăbire

Deși pare o propunere alimentară neobișnuită, postul este la fel de vechi ca omenirea însăși, ne spune autoarea cărții „Postul intermitent – Cea mai simplă formulă pentru longevitate, suplețe și sănătate“, dr. Petra Bracht. Puternic ancorat în genele noastre, postul are o importanță semnificativă asupra sănătății și longevității.

Aproape toate bolile reacționează, răspund la post și la o alimentație echilibrată, ceea ce alegem să introducem în dieta noastră putând avea efecte vindecătoare sau complet distructive. Postul intermitent este practic o alternativă mult mai ușor de susținut a postului de lungă durată. Este o variantă în care nu doar îți echilibrezi greutatea și începi să trăiești altfel senzorial relația cu alimentația, ci și o modalitate în care dai corpului tău posibilitatea de a se recupera, de a diminua riscul dezvoltării anumitor afecțiuni și de a grăbi vindecarea, ameliorarea celor deja existente. În viziunea autoarei, cartea dezbate beneficiile postului intermitent asociat cu o dietă vegetariană și exerciții fizice adaptate fiecărei persoane în parte.

Deschiderea către astfel de perspective despre sănătate, prevenție și vindecare nu pot fi posibile decât în măsura conștientizării limitelor pe care le are medicina convențională. Ceea ce nu poate fi negat este că nu putem privi sănătatea prin prisma tratamentelor medicamentoase și a operațiilor invazive. Singura variantă corectă este cea în care ne îndepărtăm atenția de la simptome pentru a ne concentra asupra cauzelor de bază ale problemelor. Este bine să acceptăm că medicina clasică este neputincioasă în fața bolilor moderne ce țin de stilul de viață.

Cartea semnată de dr. Petra Bracht – recunoscut medic nutriționist și specialist în detoxifiere – ne vorbește practic despre importanța de a activa și încuraja forțele de vindecare endogene sau „medicul nostru interior”.

Etichete articol:
dietăpost intermitentslăbire
Articolul anterior
Cum reducem hipertensiunea arterială fără medicamente
Articolul următor
Dr. Jason Fung: Codul greutății corporale. Secretul unui corp sănătos

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Recenzii

Te-ar putea interesa și: