Recenzii

Robert Morse: Să trăim sănătos fără toxine

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute

Cartea „Să trăim sănătos fără toxine“, scrisă în baza propriei experiențe a autolului ei – Robert Morse, propune un program pentru sănătate și vitalitate, un ghid pentru folosirea puterii vindecătoare a naturii și înlăturarea cauzelor bolii prin detoxifiere. Ideea de bază este că alimentația este extrem de importantă. În funcție de alegerile noastre, ea poate să ne îmbolnăvească sau să ne vitalizeze.

Vezi toate articolele despre:
detoxifieredietătoxine

Această lucrare oferă o înțelegere naturală și firească a organismului uman, a fiecărui sistem și organ în parte. Găsirea logicii din spatele funcționării corpului nostru ne ajută în luarea deciziilor potrivite pentru sănătate. În plus, Robert Morse realizează în cartea lui o trecere în revistă a tuturor claselor de opțiuni alimentare pe care le avem disponibile în viața de zi cu zi, de la carbohidrați și proteine, la microelemente. Se merge pe diferențierea dintre termenii „tratament“ și „detoxifiere”. Dacă tratamentul se bazează exclusiv pe înlăturarea simptomului, detoxifierea este cea care merge către cauzele problemelor, către vindecare.

Alimentația: cheia succesului în detoxifiere

Conform lui Morse, regimul alimentar este cheia cea mai importantă în atingerea succesului. Ceea ce mâncăm, bem, ceea ce folosim pentru îngrijirea pielii, ceea ce inspirăm sunt moduri în care interacționăm cu lumea din exteriorul nostru. Cu cât hrana este mai naturală și mai pură, cu atât beneficiile pentru sănătate sunt mai mari. Pentru o astfel de schimbare de perspectivă asupra alimentației este bine să apelăm la ajutorul unui specialist în detoxifiere prin metode naturale, mai ales în contextul în care ne confruntăm cu anumite boli cronice de tipul cancerului și diabetului.

Ca metodă de investigare, ni se recomandă să apelăm cu încredere la ajutorul unui iridolog, cel care poate să citească starea organismului prin analiza irisului. Aceasta este, până în momentul de față, cel mai important tip de analiză a țesuturilor moi realizată în mod natural. Astfel se obține o hartă a punctelor problematice din interiorul organismului, ce pot fi abordate în mod specific, ulterior. Prin iridologie se pot afla informații despre diferite afecțiuni sau predispoziții, dar și despre eventuale blocaje limfatice sau acumulări de substanțe chimice.

Reglarea microbiomului și curele de detoxifiere

O atenție deosebită este acordată menținerii în permanentă mișcare a sistemului limfatic. Acesta este sistemul care se asigură că fiecare celulă se hrănește cu ceea ce are nevoie, iar apoi, substanțele excretoare se drenează. Alimentația bogată în fructe și legume, reglarea microbiomului și curele de detoxifiere la nivelul rinichilor sunt foarte importante. De asemenea, pielea este una dintre cele mai importante suprafețe de eliminare a toxinelor, prin transpirație. Este important să o menținem curată și să facilităm o astfel de detoxifiere la nivel cutanat.

Deparazitarea organismului prin remedii naturale

Curele de detoxifiere necesită pregătiri prealabile. Deparazitarea organismului prin remedii naturale ne ajută să eliminăm viermii intestinali, să reducem cultura de microorganisame, printre care și Candida, care influențează poftele alimentare. Curățarea ficatului și amplificarea funcției pancreasului cu ajutorul remediilor din plante este necesară înainte de cura de detoxifiere. Cartea oferă sugestii și în acest sens.

Curele de detoxifiere nu sunt incompatibile cu medicația clasică, dată de medic. Este însă posibil să fie nevoie de ajustări ale dozelor în funcție de modificările apărute. De exemplu, dacă prin reglarea alimentației se obține o scădere a tensiunii arteriale în cazul unei persoane hipertensive, atunci dozele tratamentului curent vor putea fi micșorate sub supraveghere medicală.

Detoxifierea și criza de vindecare

Cartea oferă și informații despre ceea ce se numește „criza de vindecare”, o suită de simptome ce fac parte din procesul de detoxifiere și regenerare. O atenție semnificativă este, desigur, îndreptată către importanța unei atitudini pozitive în menținerea și obținerea stării de sănătate. În plus, este bine să nu uităm că starea de sănătate nu se reinstalează peste noapte. Este nevoie de mult efort și disciplină.

Cu alte cuvinte, cartea, publicată de Editura Paralela 45 și ajunsă la ediția a VII-a, este un ghid fundamental ce te ajută să descoperi cum poate fi înlăturat orice dezechilibru din organism cu ajutorul alimentației și al plantelor medicinale. Lucrarea conține în plus formulele celor mai eficiente remedii din plante și rețete pentru preparare din alimente crude.

Cine este Robert Morse?

Robert Morse este fondatorul Școlii Internaționale pentru Detoxifiere. Studiile și rețetele lui au ajutat milioane de oameni să înfrângă cancerul, diabetul și alte afecțiuni grave.

Etichete articol:
detoxifieredietătoxine
Articolul anterior
Mikhail Tombak: Cum să trăim 150 de ani
Articolul următor
Dr. Farm. Izabella Wentz: Farmacologia alimentară a tiroiditei Hashimoto

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Recenzii

Te-ar putea interesa și: