Recenzii

Mikhail Tombak: Cum să trăim 150 de ani

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute

Preocuparea pentru longevitate, pentru amânarea îmbătrânirii, pentru o viață fără suferințe a fost prezentă din cele mai vechi timpuri. Multe strategii propuse de diferiți autori au fost, de cele mai multe ori, cu slabe șanse de reușită pentru că erau bazate pe imediat. În cartea „Cum să trăim 150 de ani“, Mikhail Tombak a creat un sistem holistic, realist de menținere a sănătății optime, nu un remediu minune care îți schimbă viața peste noapte.

Vezi toate articolele despre:
detoxifieredietăîmbătrânire

Totul începe, de fapt, cu întrebarea: „Putem trăi 150 de ani?“. Potrivit principiilor medicinei chineze din trecut (confirmate științific în zilele noastre), organismul uman este un sistem energetic complex, cu celule și organe strâns conectate prin energia circulantă.

„Corpul nostru se îmbolnăvește atunci când echilibrul dintre celulele sănătoase și cele bolnave se schimbă în favoarea celor din urmă. Oprirea procesului de îmbătrânire înseamnă schimbarea acestui echilibru nefavorabil. Teoretic, dacă reușim să creăm circumstanțe favorabile acestui proces, celulele noastre sunt capabile să se repare într-o perioadă de 7 ani“,  ne spune Mikhail Tombak în cartea lui.

Sfaturi practice pentru sănătate

Cartea abordează toate ariile sănătății, cu riscurile și oportunitățile lor de vindecare. Citind lucrarea lui Mikhail Tombak, vei avea acces la sfaturi practice despre ce poți face pentru a pierde kilogramele în plus, cum poate fi întârziat procesul de îmbătrânire, care sunt exercițiile de respirație pe care le putem face cu ușurință pentru a folosi forța reparatoare a acestui proces natural.

De asemenea, cartea – publicată de Editura Paralela 45 – servește și ca ghid alimentar adresat îmbinării sănătoase a alimentelor și metodelor de detoxifiere pentru ficat, rinichi, sânge, oase și articulații. O atenție deosebită este acordată coloanei vertebrale și modului în care disfuncțiile apărute la nivelul ei își pun amprenta și pe sănătatea organelor și sistemelor interne.

Astfel, aflăm, printre multe altele, că alinierea greșită a vertebrelor în zona cervicală se face responsabilă de apariția alergiilor, pierderea auzului, probleme de vedere și chiar dereglări ale glandei tiroide. Astmul, sistemul digestiv, bolile de rinichi și afecțiunile pielii se leagă de zona toracală a coloanei vertebrale, în timp ce zona lombară se leagă de hemoroizi, dereglări ale vezicii urinare, dureri menstruale, impotență și afecțiuni la nivelul picioarelor.

Cine este Mikhail Tombak?

Mikhail Tombak este absolvent de biologie și chimie. A condus o perioadă îndelungată Centrul pentru Științe Medicale din Moscova și este autorul multor bestselleruri internaționale, care au ca scop restabilirea sănătății organismului uman prin metode naturale.

Etichete articol:
detoxifieredietăîmbătrânire
Articolul anterior
Hans Lieb, Andreas von Pein: Bolnavul sănătos. Tulburările psihosomatice – ce ne transmite organismul
Articolul următor
Robert Morse: Să trăim sănătos fără toxine

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Recenzii

Te-ar putea interesa și: