Recenzii

Algoritmi de practică pentru medicul de familie Vol. I și II

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Editura Amaltea vine în sprijinul practicii medicilor de familie cu 2 volume publicate sub titlul „Algoritmi de practică pentru medicul de familie“.

Vezi toate articolele despre:
cărțimedic de familie

Această lucrare funcționează ca un ghid de diagnostic și terapie în urgențele pediatrice și este o realizare colectivă, reprezentând, înainte de toate, un ghid practic. El se adresează medicilor de familie și asistentelor medicale care lucrează în cabinete, dar va fi foarte util și medicilor din sistemul de primire urgențe. Ghidul își propune să abordeze principalele urgențe pediatrice întâlnite la nivelul cabinetelor, oferind sintetic date utile unui diagnostic rapid, și punctează modalitățile de tratament de urgență cu mijloacele aflate la dispoziția medicului de familie, deci cu mijloacele aflate în trusele de urgență din cabinet.

Cartea este scrisă în întregime de medici de familie cu practică pediatrică îndelungată, care au știut să ierarhizeze foarte bine elementele esențiale pentru un diagnostic rapid, dar, mai ales, au insistat pe semnele generale de gravitate. Diagnosticul pozitiv și diferențial este rațional și practic. Probele paraclinice sunt cele esențiale pentru un diagnostic rapid. Schemele terapeutice sunt prezentate sub forma unor algoritmi, insistându-se pe ierarhizarea acestora în funcție de multe alte experiențe practice consultate de către autori.

Lucrarea reprezintă, pentru practicienii de medicină de familie, o carte deosebit de utilă, care va fi perfecționată în edițiile următoare.

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Amaltea.

Etichete articol:
cărțimedic de familie
Articolul anterior
Avortul recurent, autor Dr. Mihaela Andreescu
Articolul următor
De la simptom la diagnostic în practica medicului de familie

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Recenzii

Te-ar putea interesa și: