Recenzii

De la simptom la diagnostic în practica medicului de familie

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

O mare parte din activitatea medicului de familie este consacrată căutării și interpretării semnelor și simptomelor pe care le acuză bolnavul. Medicina de familie este o specialitate predominant clinică și medicul de familie este – sau ar trebui să fie – un mare clinician, de fapt, singurul mare clinician din sistemele de sănătate moderne.

Vezi toate articolele despre:
cărțimedicină de familie

De la simptom la diagnostic în practica medicului de familie – cartea coordonată de Prof. dr. Dumitru Matei – prezintă cele mai frecvente semne și simptome cu care pacientul se adresează medicului de familie. Sunt descrise astfel, pentru fiecare simptom, algoritmul de diagnostic bazat pe anamneză, examen clinic, posibile diagnostice diferențiale, elementele ce stau la baza unei scheme unice de investigații paraclinice necesare diagnosticului pozitiv.

Cartea reprezintă un instrument extrem de util atât rezidenților, cât și tinerilor medici specialiști, un punct de plecare pentru evaluarea inițială, rapidă, dar predominant clinică, a pacientului din cabinetul medicului de familie. Sunt abordate cele mai frecvente  50 de semne și simptome pentru care pacientul se adresează medicului de familie. Pentru fiecare simptom este prezentat algoritmul de diagnostic atât pentru copil, adult sau vârstnic, fiecare etapă având particularități sale de diagnostic.

Cartea poate fi cumpărată pe site-ul Editurii Amaltea.

Etichete articol:
cărțimedicină de familie
Articolul anterior
Algoritmi de practică pentru medicul de familie Vol. I și II
Articolul următor
Jia Jiang: #RezistlaRefuz – o carte despre depășirea temei de respingere

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Recenzii

Te-ar putea interesa și: