Recenzii

Dr. Jason Fung: Codul diabetului. Cum prevenim sau vindecăm diabetul de tip 2

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute

O carte care schimbă modul de abordare a diabetului – astfel a fost definit volumul „Codul diabetului“, autor dr. Jason Fung, la momentul apariției pe piață. Lectura acestei cărți ne ajută să aflăm cum modificările dietetice și postul intermitent pot ajuta la punea pacienților cu diabet zaharat de tip 2 pe drumul către sănătate.

Vezi toate articolele despre:
diabetinsulinăslăbire

„Codul diabetului“ ar trebui să se afle în biblioteca oricărui medic și a oricărui pacient care se luptă cu controlul glicemiei. Acesta este recomandarea dr. Carrie Diulus, director medical la Crystal Clinic Spine Wellness Center cu privire la volumul „Codul diabetului“, scris de cunoscutul dr. Jason Fung. Cu un discurs clar și convingător pentru medici și pacienți deopotrivă, dr. Jason Fung prezintă o perspectivă mult mai realistă asupra acestei boli și explică toți pașii care trebuie făcuți pentru prevenire sau vindecare.

Este diabetul o condamnare pe viață?

În 2016, doctorul Jason Fung a publicat „Codul greutății corporale“, o carte care a schimbat modul în care este privită obezitatea de către medici și pacienți, deopotrivă. O dată cu „Codul diabetului“, renumitul autor se apleacă asupra unei alte probleme omniprezente în lumea de azi: diabetul de tip 2, o afecțiune privită de către medici, dieteticieni și chiar diabetologi ca „boală cronică, progresivă și nevindecabilă“ – o condamnare pe viață, fără posibilitate de scăpare.

Ideea revoluționară pe care dr. Jason Fung o prezintă în paginile volumului „Codul diabetului. Cum prevenim sau vindecăm diabetul de tip 2“ este aceea că diabetul este cauzat de răspunsul la insulină al organismului nostru față de consumul cronic exagerat de carbohidrați și că cel mai natural și bun mod de a scăpa de boală este reducerea consumului de carbohidrați.

Fapt real: Diabetul de tip 2 este complet vindecabil și poate fi prevenit

„Mulți definesc diabetul de tip 2 ca fiind o parte inevitabilă a vieții moderne, dar acest lucru nu este deloc adevărat. Epidemia de diabet de tip 2 a apărut efectiv doar la sfârșitul anilor 1980. Deci nu trebuie să mergem în urmă decât cu o singură generație pentru a găsi o cale de a preveni majoritatea cazurilor de diabet de tip 2 (…). Secretul vindecării diabetului de tip 2 este acum la îndemâna voastră. Tot ce este necesar este să aveți o minte deschisă pentru a accepta o nouă paradigmă și curajul de a pune sub semnul întrebării înțelepciunea convențională“, arată dr. Jason Fung.

„Codul diabetului“: o lectură esențială

Volumul „Codul diabetului. Cum prevenim sau vindecăm diabetul de tip 2“ este o lectură esențială dacă suferiți de diabet sau dacă vreți să preveniți această boală.

Volumul Dr. Jason Fung poate fi privit ca un ghid rapid de înțelegere și abordare funcțională a diabetului de tip 2. Astfel, veți afla cum a devenit diabetul o epidemie, care sunt diferențele între diabetul de tip 1 și cel de tip 2, dar și consecințele diabetului la nivelul întregului organism.

Sunt explicate, de asemenea, hiperinsulinemia și rezistența la insulină, rolul insulinei în stocarea de energie. Un capitol important este dedicat zahărului și înmulțirii cazurilor de diabet de tip 2, fructozei și resistenței la insulină, sindromului metabolic.

De ce tratamentele convenționale nu dau rezultate și ce puteți face pentru a gestiona eficient această problemă?

Dr. Jason Fung ne spune cum să nu tratăm diabetul de tip 2, de ce insulina și nici antidiabeticele orale nu sunt o soluție în diabetul de tip 2, de ce dietele hipocalorice și mișcarea nu sunt eficiente.

Ultimul capitol al cărții este dedicat tratamentului eficient al diabetului de tip 2. În acest context, dr. Jason Fung abordează operația bariatrică, dietele sărace în carbohidrați și postul intermitent.

„Dr. Fung vă învață tot ce trebuie să știți despre felul în care se poate vindeca diabetul de tip 2. Această carte poate schimba lumea“, afirmă Dr. Andreas Eenfeldt, autor al cărții „Low Carb, High Fat Food Revolution“.

Cine este dr. Jason Fung?

Dr. Jason Fung este nefrolog și fondatorul Programului de Management al Regimului Alimentar, orientat pe tratarea diabetului de tip 2 și a obezității. Este autorul bestsellerului internațional „Codul greutății corporale“. Dr. Jason Fung a absolvit Facultatea de Medicină a Universității din Toronto și a urmat un program de specializare în nefrologie la Universitatea din California, Los Angeles, la Spitalul Cedars-Sinai. Din 2001 s-a alăturat echipei medicale de la Scarborough General Hospital, unde lucrează și astăzi. Volumul „Codul diabetului. Cum prevenim sau vindecăm diabetul de tip 2“ a fost publicat la Editura Paralela 45, în anul 2019.

Etichete articol:
diabetinsulinăslăbire
Articolul anterior
Dean del Sesto: Schimbă-ți modul de gândire
Articolul următor
Hans Lieb, Andreas von Pein: Bolnavul sănătos. Tulburările psihosomatice – ce ne transmite organismul

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Recenzii

Te-ar putea interesa și: