Recenzii

Dr. Jason Fung: Codul greutății corporale. Secretul unui corp sănătos

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute

Editura Paralela 45 aduce publicului o nouă ediție a cărții care a revoluționat deja modul în care vedem relația dintre alimentație, endocrinologie și genetică: „Codul greutății corporale. Secretul unui corp sănătos“, ediția a treia, scrisă de dr. Jason Fung.

Vezi toate articolele despre:
diabetobezitateslăbire

Cartea ”Codul greutății corporale” începe la fel cum încep multe dintre cărțile pe care le recomandăm: cu o schimbare de perspectivă în ceea ce privește medicina și sănătatea. Astfel, și această lucrare pornește cu o trecere a autorului ei de la o medicină axată pe tratarea simptomelor la una bazată pe identificarea și ameliorarea cauzelor prime. Una dintre concluziile pe care cartea le dezvăluie pe parcursul ei este că tot ceea ce cunoaștem despre pierderea în greutate este greșit. Decodarea tendinței către obezitate stă în secrețiile endocrine, în jocul hormonal. Doar înțelegând efectele insulinei și ale rezistenței la insulină putem ajunge la un echilibru corporal.

Dincolo de acest lucru, dr. Jason Fung pleacă de la sesizarea unui paradox, unui șablon eronat de înțelegere și abordare a obezității: dacă soluția pentru combaterea obezității stă în scăderea numărului de calorii ingerate zilnic, cum se face că, în ciuda amplelor campanii de informare, problema nu este nici pe departe rezolvată, ci, mai mult, este chiar în plină agravare.

Iată doar câteva dintre ideile inovatoare pe care le veți găsi detaliate pe parcursul cărții:

  • Teoria tradițională, conform căreia obezitatea se explică printr-o cantitate prea mare de calorii ingerate față de cantitatea de calorii consumate, nu este altceva decât o ”iluzie a caloriilor” care ne trimite, de cele mai multe ori, chiar în cealaltă extremă.
  • Mâncatul este un act deliberat, însă decizia de a începe să mâncăm sau de a ne opri nu este una deliberată. Este ghidată de un fin reglaj homonal.
  • Altă capcană care apare în încercarea de a obține o greutate normală este să credem că alimentele pot fi reduse la enegia lor calorică și că orice calorie, independent de proveniență, va genera același răspuns metabolic. Fiecare aliment, independent de numărul de calorii, va genera un răspuns metabolic și hormonal diferit.

Cine este dr. Jason Fung?

Dr. Jason Fung este medic nefrolog de origine canadiană. Este expert mondial în probleme ce țin de post intermitent și în diete cu un scăzut aport de carbohidrați, cunoscut în principal pentru munca lui în tratarea pacienților cu diabet de tip 2. Este autorul mai multor cărți recunoscute internațional și fondatorul programului Managementul Intensiv al Dietei.

Etichete articol:
diabetobezitateslăbire
Articolul anterior
Dr. Petra Bracht: Postul intermitent. Cea mai simplă formulă pentru longevitate, suplețe și sănătate
Articolul următor
Dr. Amy Myers: Soluții contra autoimunității. Carte de bucate

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Recenzii

Te-ar putea interesa și: