Recenzii

Dr. Farm. Izabella Wentz: Farmacologia alimentară a tiroiditei Hashimoto

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 5 minute

Dr. Farm. Izabella Wentz, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în medicină funcțională și sănătatea tiroidei, revine cu un volum dedicat protocoalelor de nutriție și rețetelor terapeutice: „Farmacologia alimentară a tiroiditei Hashimoto“.

Vezi toate articolele despre:
dietăhipotiroidieIzabella Wentztiroidătiroidita Hashimoto

Cu un subtitlu sugestiv, „Protocoale de nutriție și rețete terapeutice care te ajută să preiei controlul asupra sănătății tiroidei tale“, cartea „Farmacologia alimentară a tiroiditei Hashimoto“ se adresează tuturor persoanelor diagnosticate cu tiroidită Hashimoto, care vor să își controleze mai bine boala și să revină la o viață normală.

Cartea „Farmacologia alimentară a tiroiditei Hashimoto“ este al treilea volum din seria de autor dr. farm. Izabella Wentz, apărută la Editura Paralela 45, în anul 2020. Primele două volume – „Tiroidita Hashimoto“ și „Protocol terapeutic pentru tiroidita Hashimoto“ – s-au bucurat de succes la nivel internațional, iar în ultimii ani și în România.

Mâncarea: aliat puternic în controlul tiroiditei Hashimoto

Răspunsul îl oferă chiar autoarea în introducerea la acest volum: „Am făcut asta deoarece știu că toate substanțele pe care le introducem în organismul nostru pot avea un efect profund asupra felului în care ne simțim. (…) Așa cum întrebuințăm produsele farmaceutice ca să ne influențăm mecanismele biologice, la fel putem folosi și mâncarea în chip de medicament! Din punctul meu de vedere, acest concept poartă numele de farmacologie alimentară. Mâncarea îți poate fi un aliat puternic în efortul de vindecare și, așa cum  dorești să ai siguranța că medicamentele pe care le iei sunt potrivite pentru organismul tău, la fel vei vrea să-ți adaptezi dieta în mod adecvat pentru a obține cele mai bune rezultate“.

Potrivit autoarei, deficitele nutriționale, sensibilitățile alimentare, reacția deficitară la stres, capacitatea deficitară de eliminare a toxinelor, sindromul de intestin permeabil și infecțiile pot declanșa tiroidita Hashimoto. „Ce au în comun toate aceste lucruri? Conform propriei mele Teorii  Siguranței, referitor la maladia Hashimoto, toți acești factori sunt dovada că organismul nostru a primit mesaje care îi transmit faptul că lumea în care trăim nu este un loc sigur și, în consecință, el ar trebui să intre într-un mod de funcționare care să conserve energia“, arată dr. farm. Izabella Wentz.

Restricțiile calorice, alimentele inflamatoare ne pun în pericol sănătatea

Dr. farm. Izabella Wentz arată că organismul nostru reacționează la pericol așa cum reacționa și corpul strămoșilor noștri. Atunci când consumăm alimente procesate (lucruri care nu prea conțin substanțe nutritive și pe care strămoșii noștri nu le-ar fi socotit „hrană“), se pare că transmitem corpului nostru un un semnal de pericol. Semnalul de pericol este transmis și atunci când urmăm un regim alimentar cu restricții calorice, când consumăm alimente cu potențial inflamator sau alimente care produc tulburări digestive sau când mâncăm pe fond nervos. Toate acestea îi semnalează corpului că dispune de hrană insuficientă, că suferă de foame și trebuie să intre pe modul supraviețuire.

Trebuie să învățăm să îi spunem corpului nostru că este în siguranță. Cum se poate face acest lucru? „Pe de o parte trebuie să elimini lucrurile care îți fac sistemul imunitar să creadă că e nevoie să conserve resursele din organism, iar pe de alta, să adaugi lucruri care îl fac să creadă că este în siguranță. Una dintre cele mai rapide metode prin care îi spui corpului tău că nu îl pândește nici un pericol și că se poate dezvolta nestingherit este prin hrănirea farmacologică“.

Dr. farm. Izabella Wentz: diagnostic de Hashimoto la 27 de ani

Dr. farm. Izabella Wentz scrie atât din punctul de vedere al unui specialist în domeniul sănătății, cât și din punctul de vedere al pacientului care a trecut prin tot ce înseamnă tiroidita Hashimoto. Autoarea a fost diagnosticată cu tiroidită autoimună Hashimoto la vârsta de 27 de ani. Diagnosticul a venit după mulți ani de simptome frustrante, dureroase, simptome care i-au afectat viața. Stabilirea diagnosticului a determinat-o pe aceasta să înceapă căutările și să descopere intervenții asupra stilului de viață, intervenții care să o ajute să gestioneze tiroidita Hashimoto. Intervenții care „să mă facă până la urmă să mă simt din nou o ființă umană și să contribuie la intrarea în remisiune a bolii mele“, după cum spune autoarea.

„Personal am avut un șoc când am descoperit că accesele mele de hiperaciditate gastrică, însoțite de tuse cronică (care durau de 3 ani) și lupta mea de un deceniu cu sindromul colonului iritabil puteau fi rezolvate în numai trei zile – doar prin eliminarea din dietă a două alimente la care eram sensibilă. (…) În timp am reușit să-mi reduc anticorpii tiroidieni la nivelul de remisiune, să-mi văd părul crescut la loc, să scot la iveală un pântec plat, care se ascunsese sub munții de balonare și dureri gastrice. Probabil că cea mai bună parte a propriei vindecări a fost aceea că am putut în sfârșit să-mi urmez visurile, să le transform în țeluri și apoi în realitate. Confuzia mentală, oboseala cronică și starea de slăbiciune au dispărut, scoțând la iveală persoana puternică și dârză care se ascunsese în interior până atunci“, își povestește Izabella Wentz experieța.

Dieta Palei a Cauzei Profunde pentru Autoimunitate

Dr. farm. Izabella Wentz a abordat dieta și în primele două volume, modificările de dietă fiind esențiale în procesul de vindecare. De data aceasta însă, volumul „Farmacologia alimentară a tiroiditei Hashimoto“ este dedicat în special dietei și recomandărilor dietare.

Ceea ce vei descoperi în această carte este Dieta Paleo a Cauzei Profunde pentru Autoimunitate. Această dietă se bazează pe o dietă Paleo tradițională, modificată astfel încât să le aducă beneficii persoanelor care suferă de tiroidită Hashimoto.

  • 125 de rețete delicioase și hrănitoare de salate, smoothie-uri, supă de oase și tocănițe cu detalii, pe fiecare pagină, despre substanțele nutritive care ajută tiroida.
  • Sfaturi pentru optimizarea alimentației și a stilului de viață.
  • Răspunsuri rapide la întrebări puse frecvent.
  • Planuri de alimentație personalizate.
  • Recomandările dr. farm. Izabella Wentz pentru un plus de savoare.
  • Cum poți să mănânci sănătos fără să stai în bucătărie toată ziua.

Pe lângă sfaturile practice, dr. farm. Izabella Wentz vine cu informații despre nutrienții și suplimentele necesare funcției tiroidiene și utilizarea acestora.

Vindecarea e posibilă! Începe să iei măsuri acum!

Dacă eziți în a încerca o dietă radicală, dr. farm. Izabella Wentz îți împărtășește și câteva povești de succes, povești ale celor care au trecut prin aceleași experiențe cu tiroidita Hashimoto.

„Enormă deosebire!!! Eliminarea completă a cerealelor cu gluten și a lactatelor, împreună cu restrângerea consumului de zahăr, alcool și alimente procesate mi-au schimbat viața. Tiroida și simptomele de boala Crohn nu-mi mai fac viața un calvar“, arată Lane, o pacientă a dr. farm. Izabella Wentz.

Tiroidita Hashimoto este o boală foarte răspândită, care afectează glanda tiroidă și forțează corpul să-și atace propriile celule. O mulțime de persoane, diagnosticate sau nu, suferă zilnic de pe urma simptomelor debilitante, printre care se numără tusea cronică, hiperaciditatea gastrică, sindromul colonului iritabil, alergiile, durerea persistentă, căderea părului, ceața mentală și golurile de memorie. „Farmacologia alimentară a tiroiditei Hashimoto“ combină abordarea revoluționară în combaterea tiroiditei cu rețete savuroase ușor de realizat, care încântă papilele gustative în timp ce hrănesc organismul. Și nu uita sfatul dr. farm. Izabella Wentz: „Hrana este cea care poate să trimită semnale de siguranță corpului, permițându-i și încurajându-l să se vindece“.

Cine este dr. farm. Izabella Wentz?

Dr. farm. Izabella Wentz este cercetătoare în domeniul farmaciei clinice și consultant internațional pentru problematica tiroiditei Hashimoto. Dr. farm. Izabella Wentz este autoarea volumelor „Tiroidita Hashimoto“ și „Protocol terapeutic pentru tiroidita Hashimoto“, apărute în limba română la Editura Paralela 45. Ea însăși diagnosticată cu tiroidită Hashimoto în 2009, dr. farm. Izabella Wentz și-a dedicat viața și cariera studierii cauzelor profunde ale tiroiditei autoimune.

Etichete articol:
dietăhipotiroidieIzabella Wentztiroidătiroidita Hashimoto
Articolul anterior
Robert Morse: Să trăim sănătos fără toxine
Articolul următor
Prof. Dr. Gh. Mencinicopschi: Cerealele glutenice și boala celiacă. Când grâul poate să ne îmbolnăvească

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Recenzii

Te-ar putea interesa și: