Recenzii

„Codul greutății corporale“ – secretul unui corp sănătos

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
diabetinsulinăobezitateslăbire

Obezitatea este o afecțiune cronică ce afectează tot mai multe persoane din țări dezvoltate sau aflate în curs de dezvoltare. Echilibrul greutății corporale este din ce în ce mai greu de menținut cu atâtea tentații și specialități culinare accesibile aproape tuturor. Cele mai recente studii arată că mai mult de 10% din populația lumii suferă de obezitate, iar cifrele sunt, din păcate, în creștere.

„Obezitatea e definită în termenii indicelui de masă corporală, care se calculează prin împărțirea greutății în kilograme la pătratul înălțimii în metri. Un indice mai mare de 30 definește obezitatea. Mai bine de 30 de ani, medicii au recomandat un regim alimentar cu aport scăzut de grăsimi și calorii ca principal tratament al obezității. Totuși, epidemia de obezitate se extinde într-un ritm mai rapid. Din 1985 până în 2011, cazurile de obezitate din Canada s-au triplat, de la 6 la 18 procente. Acest fenomen nu e unic în America de Nord, ci este caracteristic mai multor națiuni din întreaga lume”, afirmă doctorul Jason Fung, în introducerea cărții sale „Codul greutății corporale“, apărută în limba română la Editura Paralela 45.

Autorul acestei cărți, doctorul Jason Fung, este specializat în tratarea afecțiunilor la rinichi și poate calificările sale nu justifică, aparent, scrierea unei cărți intitulate „Codul greutății corporale“. Contrar așteptărilor tuturor, tratând pacienți cu boli de rinichi în stadii terminale, doctorul Fung a învățat că diabetul de tip 2 este cea mai frecventă cauză a blocajului renal și că dializa renală tratează doar simptomele unei boli instalate în organism cu mulți ani înainte. Mai mult, susține că diabetul de tip 2 este o boală a rezistenței la insulină prin secreția excesivă de insulină, spre deosebire de diabetul de tip 1 ce este cauzat de insuficiența insulinei și, culmea, ambele se tratează fără sens, la fel – prin administrare de insulină. De aici a plecat totul.

„Codul greutății corporale“ scoate la lumină faptul că obezitatea este, în procent de 70%, moștenire de familie. Însă ce se întâmplă cu restul de 30%? Citind cartea veți descoperi că „principala cauză a obezității este un dezechilibru hormonal complex, în centrul căruia stă nivelul crescut de insulină în sânge“ și că „celelalte 30 de procente sunt factori aflați sub control“. Așadar, raportându-ne la acel procent de 30%, este posibil ca, în ciuda moștenirii genetice, să ne menținem sănătoși și cu o greutate corporală normală.

Lucrarea doctorul Fung își propune să facă lumină prin argumentarea solidă a afirmațiilor făcute cu dovezi biologice și explică fiecare concluzie astfel încât să fie ușor de înțeles de către orice cititor. Iată ce informații prețioase mai poți descoperi în „Codul greutății corporale“:

 • Ce influență are numărul de carbohidrați din regimul alimentar al persoanelor ce suferă de obezitate și ce influență au grăsimile în aceeași situație?
 • Este obezitatea o moștenire de familie?
 • Este reducerea numărului de calorii o metodă de a slăbi?
 • Este sportul cheia scăderii în greutate?
 • Mâncatul în exces duce la obezitate?
 • Este nivelul de insulină cauza obezității?
 • Este nivelul de cortizol răspunzător pentru creșterea în greutate?
 • Este dieta Atkins (săracă în carbohidrați) o rezolvare a obezității?
 • Este benefic să mâncăm mai puțin și mai des sau mai mult și mai rar?
 • Ar trebui să fie gustările parte din alimentația noastră zilnică?
 • Este mâncarea mai ieftină cauza obezității?
 • Ce strategii convenționale există pentru a combate obezitatea infantilă?
 • Ce este greșit în regimul nostru alimentar?
 • Ce să mâncăm și când să mâncăm pentru a fi sănătoși?

Prin această carte, doctorul Fung își manifestă dorința de a ne deschide ochii cu privire la metodele de tratament aplicate în medicina tradițională, care, conform afirmațiilor sale, ar urmări tratarea simptomelor fără a urmări cauzele ce au dus la instalarea bolii. Este o carte plină de revelații și concluzii revoltătoare pentru lumea medicală scrise de un tânăr maestru, determinat să spună adevărul și să ne ajute să avem un corp sănătos.

Etichete articol:
diabetinsulinăobezitateslăbire
Articolul anterior
„Soluții contra autoimunității”, cartea care schimbă modul de abordare a bolilor autoimune
Articolul următor
Dacă vrei să găsești fericirea

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Recenzii

Te-ar putea interesa și: