Recenzii, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cartea „Sindromul GAPS“, autor Dr. Natasha Campbell McBride

Autor:
3 comentarii
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
autismcopiiGAPSsfatSindromul GAPSvideo

„Sindromul GAPS”, cartea care a revoluționat modul de abordare a terapiei copiilor cu autism, vă este prezentată de Simona Dragomir. Această carte, scrisă de renumita nutriționistă britanică dr. Natasha Campbell-McBride, prezintă protocolul GAPS, cu ajutorul căruia copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autismului pot fi recuperați. Cartea reprezintă o sursă de informație care nu trebuie să lipsească părinților și terapeuților aflați alături de copiii cu autism.

Video transcript

Ești părintele unui copil cu autism? Sau poate te ocupi de terapia copiilor cu tulburări din spectrul autismului? Dacă răspunsul este Da, atunci cu siguranță te va interesa subiectul de astăzi. Vreau să îți prezint o carte care a schimbat modul de abordare a autismului: „Sindromul GAPS. Sistemul Digestiv și Problemele Psihologice”. Această carte îți oferă o nouă abordare a problemelor psihologice ce apar în primii ani de viață.

„Sindromul GAPS” nu este o simplă carte despre terapia autismului. Autoarea, dr. Natasha Campbell-McBride, transpune în această carte experiența sa de medic neurolog, dar, foarte important, și de mamă a unui copil cu autism. Încercând să-și scoată fiul din lumea autismului, ea a început să studieze rolul nutriției în tratarea tulburărilor de comportament. Și după ani întregi de documentare, de cercetări, dr. Campbell-McBride a descoperit că problemele psihologice pornesc din intestin și a pus la punct un program nutrițional – dieta GAPS, cu ajutorul căreia a reușit să-și recupereze fiul. Ceea ce mie mi se pare foarte important.

Cartea poate fi considerată o scrisoare deschisă către părinții copiilor cu autism. În această carte, dr. Natasha Campbell-McBride demonstrează că există șansa ca micuții diagnosticați cu autism să devină copii aproape normali.

Pe măsură ce vei parcurge paginile acestei cărți te vei convinge că micuții cu autism s-au născut cu un creier și organe senzoriale normale. Problema este că la acești copii nu se se dezvoltă normal flora intestinală. Ca urmare, sistemul digestiv al acestor copii în loc să fie o sursă de sănătate devine, practic, o sursă de toxicitate. De aceea, dr. Campbell McBride afirmă că autismul pornește din intestin. Pentru vindecarea intestinului, ea a creat programul GAPS. Ce conține practic dieta aceasta GAPS? Alimente naturale, integrale, ușor digerabile, dar bogate în nutrienți. Alimentele fermentate și suplimentele alimentare (probiotice, vitamine) ocupă un loc important în această dietă. Sunt excluse dulciurile, făina albă și zahărul. Practic, vorbim despre o dietă sănătoasă, și mai multe vă invit să citiți în carte.

Cartea „Sindromul GAPS” este o sursă de informație care nu trebuie să lipsească niciunui părinte și niciunui terapeut aflat alături de copii cu autism sau cu nevoie educaționale speciale.

Cartea poate fi comandată online pe site-urile www.hellosanatate.ro și www.zenyth.ro. Zenyth cu Y! Dacă aveți întrebări, ne puteți scrie pe Facebook sau pe formularul de contact din site.

Etichete articol:
autismcopiiGAPSsfatSindromul GAPSvideo
Articolul anterior
De ce răcim mai des în sezonul rece?
Articolul următor
Ulei de magneziu

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
RecenziiTrăiește sănătos cu SimonaVideo

Te-ar putea interesa și: