Rețete

Alternative pentru lapte în zilele de post

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
dietăediție printNr. 2 ediție printPostul Pașteluisfat

Laptele de migdale

Puneți o cană de migdale într-un vas, acoperiți-le cu apă (1-2 degete de apă peste nivelul migdalelor), acoperiți vasul şi lăsați-le cel puțin o noapte la înmuiat. Cu cât stau mai mult în apă (maximum 2 zile), cu atât laptele va fi mai cremos. Scurgeți migdalele înmuiate, clătiți-le bine cu multă apă (într-o strecurătoare). Astfel se va îndepărta acidul fitic care poate interfera în absorbția nutrienților. Introduceți în blender migdalele şi două căni de apă şi mixați la viteză mare, timp de circa 2 minute. Se strecoară prin sită, iar masa de migdale se pune într-un săculeț de tifon şi se presează bine. Rezultă circa 2 căni de lapte care se poate păstra în frigider, în recipient închis, maximum 2 zile.

Lapte de cocos

Se încălzesc 2 căni de apă (fără a ajunge la fierbere) și se adaugă peste o cană de fulgi de cocos. Se lasă amestecul să se răcorească și se introduce în vasul blenderului. Se mixează la viteza maximă, timp de 2-3 minute. Se strecoară prin sită, iar masa de cocos se pune într-un săculeț de tifon și se presează bine.
Rezultă circa 2 căni de lapte care se poate păstra în frigider, în recipient închis, maximum 3 zile.

Sfat

Consistența laptelui de migdale sau cocos se reglează în funcție de cantitatea de apă folosită la mixare. Se poate consuma ca atare sau îndulcit după gust, cu miere sau îndulcitor natural (stevie). Masa de migdale și cocos rămasă de la separarea laptelui conține multă proteină şi fibre insolubile. Se poate consuma amestecată cu fulgi de ovăz, în piureuri sau în produse de patiserie sau se poate conserva prin uscare (în deshidrator sau pe hârtie în tavă de la cuptor, la foc foarte mic, cu uşa cuptorului uşor întredeschisă, timp de 2-3 ore) sau prin congelare.

Etichete articol:
dietăediție printNr. 2 ediție printPostul Pașteluisfat
Articolul anterior
Băutura antiinflamatoare Golden Milk
Articolul următor
Cum poți să-ți faci „pesticide” naturale la tine acasă

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Rețete

Te-ar putea interesa și: