Sănătate, Sănătate integrativă, Video

Crezi că bei suficientă apă? Atunci de ce ești deshidratat? – Video

Autor:

Bine te-am găsit! Sunt Raluca Schachter și azi voi vorbi despre electroliți și deshidratare. În practica mea se întâmplă foarte des să observ deshidratarea celulară și dezechilibrul electroliților la persoanele cu care lucrez. Chiar dacă multe dintre aceste persoane consumă o cantitate corespunzătoare de apă, acest lucru nu este suficient pentru a asigura hidratarea.

Vezi toate articolele despre:
betainădeshidratarehidratareHipoaciditatemagneziu

Știai că mineralele sunt cele care hidratează?

Mineralele sunt acelea care alimentează, hidratează și încarcă electric celulele corpului. Nivelul inadecvat al electroliților și deshidratarea se află în strânsă legătură cu extenuarea glandelor suprarenale, problemele digestive, oboseala cronică, tensiunea ridicată, printre altele.

Electroliții esențiali, precum sodiul, potasiul, calciul, magneziul și fosforul, sunt componentă fundamentală în funcționarea celulei.

Sunt responsabili de hidratare, pH-ul sângelui, sinteza hormonilor, contracția musculară, conducția nervilor, digestie și detoxifiere.

De ce ne asigurăm greu electroliții și mineralele?

Acești electroliți și mineralele, în general, sunt mult mai greu de obținut de către organism decât erau acum 100-150 de ani în urmă. Sărăcirea solului din cauza practicilor industriale și a poluării cu metale grele a dus la eliminarea mineralelor necesare și a cantităților corespunzătoare. De asemenea, multe suplimente cu minerale nu sunt bine absorbite de către organism din cauza lipsei de acid gastric și a problemelor digestive care sunt extrem de comune în societatea modernă.

Cum ne afectează deshidratarea?

Există, de exemplu, o legătură strânsă între hipertensiune, deshidratare și o deficiență de electroliți. În mod ironic însă, medicamentele pentru hipertensiune contribuie și mai mult la deshidratare și pierderea mineralelor din organism. Aceasta poate contribui la insuficiență renală și chiar la boli cardiovasculare.

De multe ori, hipertensiunea este acompaniată de retenția de apă (edeme). În această situație există dezechilibre în nivelul pH-ului, activitatea radicalilor liberi și dinamica dezechilibrată a fluidelor și electrolitilor.

Care este rolul acidul gastric în absorbția electroliților?

Sodiul, clorul și zincul sunt esențiale în producerea acidului gastric. Alți electroliți, cum ar fi calciul și magneziul, sunt dependenți de un nivel adecvat de acid gastric pentru absorbție. Multe suplimente de magneziu nu sunt absorbite din cauza insuficienței de acid gastric. Betaina HCl, cât și Magneziul bisglicinat de la Zenyth pot fi folosite cu succes atunci când se confirmă acest scenariu.

Dezechilibrul de electroliți afectează și activitatea glandelor suprarenale. De exemplu, hipertensiunea, hiperfuncția suprarenalelor și anxietatea apar din cauza unei deficiențe cronice de potasiu intracelular.

Cum rezolvăm deshidratarea și dezechilibrul de electroliți?

Este deja un fapt demonstrat că legumele crescute tradițional și bio au o concentrație mai mare de minerale decât cele crescute convențional. Potasiul se găsește în abundență în multe vegetale și în special în avocado, spanac și kiwi. Sodiul și clorul se găsesc în mod natural în sarea nerafinată, cât și în țelină și zucchini. Magneziul se găsește în multe surse vegetale verzi, cum ar fi spanac, kale, dar și în nuci, semințe. Calciul se găsește în abundență în lactate, mai ales brânzeturi, dar și în semințe de susan, broccoli, spanac. Fosforul este conținut de carnea de vită, ouă, pește și de majoritatea proteinelor animale.

Soluție anti-deshidratare: apă de izvor

În ceea ce privește apa, cea mai sănătoasă este cea de izvor, care este o apă vie, bogată în microorganisme benefice și minerale. Din nefericire, aceasta a devenit o raritate în ziua de azi, o sursă greu de obținut și poate fi deseori contaminată cu patogeni, metale grele și alte reziduri nocive, efectele nedorite ale unei societăți industrializate.

Pune sare în apă pentru o mai bună hidratare!

Soluția pentru cei care nu acces la apă de izvor sau de puț filtrată este adăugarea unui vârf de cuțit de sare nerafinată în apă. Acest lucru asigură un transport mai eficient al mineralelor în corp și o hidratare mai bună.

Suplimentarea mineralelor și electroliților

Cu toate acestea, disfuncțiile profunde întâlnite la o mare majoritate a persoanelor în prezent necesită o abordare mai complexă și o suplimentare directă a mineralelor și electroliților. Dezechilibrele acestora trebuie întâi determinate cu ajutorul analizelor de laborator, cum ar fi analiza firului de păr, pe care o utilizez în practica mea, iar protocolul de suplimentare trebuie să fie individualizat și integrativ.

Sper că aceste informații îți vor fi utile! Sănătate și pe curând!

Etichete articol:
betainădeshidratarehidratareHipoaciditatemagneziu
Articolul anterior
De ce nu poți slăbi? – Video
Articolul următor
Alimentația și starea emoțională – Video
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateSănătate integrativăVideo