Sănătate, Sănătate integrativă, Video

De ce nu poți slăbi? – Video

Autor:

Bine te-am găsit! Sunt Raluca Schachter și azi voi vorbi despre incapacitatea de a slăbi! S-au scris deja mii de articole și cărți care abordează această problemă a slăbitului, care sunt de multe ori eronate, incomplete sau neclare. Acestea discută abordarea alimentației după măsuri universale, pretinzând că fiecare dintre ele este singura dietă ideală pentru toate ființele umane.

Vezi toate articolele despre:
dietăNutrițieslăbiretiroidă

Cât de bune sunt dietele-șoc?

Sau alte trenduri propun consumul unui nutrient „minune“ sau urmarea unei diete-șoc foarte restricționate și chiar periculoase, consumul în exces de sucuri sau exercițiul fizic extenuant. Toate aceste abordări nu iau în considerare individualitatea unui organism și a biochimiei, nu respectă cerințele unice de ordin genetic și nutrițional ale acelui organism și nu te învață practic nimic despre corpul tău și ce are de fapt nevoie ca să își păstreze sănătatea.

Grăsimile, proteinele, carbohidrații nu îngrașă! Dar ce te îngrașă?

Nutrienții se comportă diferit în metabolisme diferite. Astfel, nici grăsimile, nici proteinele și nici carbohidrații nu te îngrașă. Și de fapt, nici chiar caloriile. Dar ce te îngrașă este inabilitatea de a metaboliza sau a converti în energie carbohidrații, proteinele, grăsimile și caloriile.

Consumă alimentele potrivite tipului tău metabolic în proporțiile potrivite și vei oferi organismului ceea ce are nevoie pentru a pune în funcțiune „motoarele“ metabolismului tău unic și vei avea șanse mari să îți păstrezi atât o greutate normală, cât și o bună sănătate.

Planuri nutriționale personalizate

Metodologia pe care o practic se bazează pe descoperirile individualității metabolice, demonstrând că nu există doi oameni identici, și de aceea fiecare dintre noi are nevoie de alimente diferite, în proporții diferite ale macro- și micronutrientilor. Acest sistem revoluționar poate determina cu acuratețe  planuri nutriționale extrem de personalizate la nivel fiziologic și biochimic.

De asemenea, obezitatea este un simptom negativ ca oricare altul și rezolvarea reală, pe termen lung, trebuie să ia în considerare cauzele care au dus la acest dezechilibru.

Factori care favorizează greutatea în exces

Credința generală că singura cauză a greutății excesive este o dietă necorespunzătoare este de cele mai multe ori greșită. Pe lângă dietă, pot exista și alți factori, cum ar fi: stresori energetici, trauma emoțională, stresul mental, disfuncții structurale, dezechilibre hormonale, infecții ascunse, stres electromagnetic, toxicitate etc. 

Rezistența la insulină și rezistența la leptină

Multe persoane sunt și rezistente la insulină; cu cât nivelul de insulină este mai mare, cu atât va fi mai greu să pierzi în greutate. Rezistența la leptină este, de asemenea, un factor. Leptina este un hormon important care stimulează metabolismul, reduce apetitul și transmite semnale organismului să ardă grăsimile. Când ai cantități prea mari ale unui hormon circulând în sistem, organismul va deveni rezistent la mesajul acestuia. În cazul leptinei, creierul va începe să ignore semnalul că te-ai săturat. Vei continua să mănânci și vei lua în greutate.

Hormonii tiroidienii pot face slăbitul dificil

Un dezechilibru în hormonii tiroidieni, în mod special hipotiroidismul sau disfuncții în conversia hormonilor tiroidieni pot face ca slăbitul să fie dificil sau chiar imposibil. Prin utilizarea unei metode integrative și funcționale vei obține informațiile corecte despre funcția tiroidei.

Cortizolul este hormonul secretat de glandele suprarenale și un nivel ridicat va determina creșterea insulinei, contribuind la rezistența la insulină.

Rolul cortizolului în slăbire

Cortizolul poate mobiliza trigliceridele și le poate reloca în celulele grăsimii viscerale (în jurul mijlocului). Persoanele cu un exces de grăsime depusă în jurul mijlocului și pe burtă au așadar un dezechilibru al acestui hormon steroidian.

Așadar, corpul are propriul ritm pentru a rezolva aceste disfuncții și totul este un proces. Dar în momentul în care îți cunoști cu adevărat cauzele disfuncțiilor cu care te confrunți și ai soluții naturale și eficiente să le rezolvi corespunzător, jumătate din această problemă a slăbitului este ca și rezolvată. Restul depinde de tine!

Sper că aceste informații ți-au fost de folos! Sănătate și pe curând!

Etichete articol:
dietăNutrițieslăbiretiroidă
Articolul anterior
Sistemul imunitar și vitamina C – Video
Articolul următor
Crezi că bei suficientă apă? Atunci de ce ești deshidratat? – Video
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateSănătate integrativăVideo