Sănătate

7 alimente de vară, surse de antioxidanţi

Autor:
13 comentarii
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre: hello sanatate

E o încântare să mergi la piață acum! Atâtea alimente îmbietoare și sănătoase! Dar îți faci realmente provizii de sănătate vara? Din bogăția de alimente care ne stau la dispoziție, iată şapte cu un aport major de antioxidanți. Avem nevoie de aceştia pentru întărirea sistemului imunitar, susţinerea proceselor de detoxifiere, sănătatea sistemul cardiovascular, buna funcționare a creierului şi pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.

Fructele de pădure

Cu cât mai naturale și mai intens colorate, cu atât mai bine! Zmeură, afine, mure – nu le ocoli. Culoare lor este dată de antioxidanții puternici, care acționează pentru combaterea reacțiilor oxidative din organism. Fructele naturale conțin mult mai mulți nutrienți decât suplimentele, așa că cel mai bine e să-ți faci plinul de astfel de fructe când sunt în plin sezon.

Pepenele roșu

Pentru că nu îngrașă, ci dimptrivă ajută la pierderea kilogramelor în plus, are vitamine (A și C), potasiu, licopen și L-citrulină, un antioxidant recunoscut ca având efecte benefice în reglarea hipertensiunii arteriale și susținerea circulației sanguine.

Roșiile

Licopenul, celebrul antioxidant anticancerigen și dermatoprotector, se găsește din plin în roșiile coapte. Consumă-le pe cât posibil crude sau foarte puțin prelucrate termic.

Sucul de sfeclă roșie

Ce culoare splendidă și câți nutrienți foarte importanți în fiecare pahar cu suc de sfeclă! Culoarea este dată de betalaină, un fitonutrient cu proprietăți antioxidante și anticancerigene redutabile, dar care este ușor distrusă prin prelucrarea termică, motiv pentru care sfecla crudă este cea mai sănătoasă. În plus, sfecla are efecte benefice asupra ficatului și a circulației și conține fier, necesar pentru transportul oxigenului și în combaterea anemiei.

Cartofii dulci

O varietate de cartofi dulci constituie alimentul preferat al populației din Okinawa, insula japoneză care a uimit lumea științifică datorită numărului mare de centenari. Bogați în beta-caroten și cu mai mulți antioxidanți decât afinele, cartofii dulci conțin și multă vitamina C, indispensabilă sistemului imunitar și funcţionării creierului.

Turmericul

Acest condiment dă gustul specific curry-ului și este recunoscut ca antioxidant, antiseptic și antiinflamator. Ayurveda, medicina tradițională indiană, îl consideră un remediu puternic remediu anticancerigen. Studii moderne au indicat beneficiile curcuminei (substanța activă din turmeric) și în prevenirea și tratamentul cancerului, bolii Alzheimer, dar și pentru îmbunătățirea circulației și alinarea mai multor tipuri de durere.

Vinul roșu

Bineînțeles, cât mai natural posibil. Conține mulți antioxidanți inclusiv resveratrol, o vedetă a cercetărilor împotriva cancerului dar și a afecțiunilor cardiovasculare i a îmbătrânirii.

Etichete articol: hello sanatate
Articolul anterior
Ghidul fructelor de vară
Articolul următor
Alimente contra inflamaţiei intestinale

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

13 comentarii. Leave new

  • Pai poti sa mananci cat mai multi struguri, este sezonul lor. Acum se fac si perele si gutuile, ai multe variante.

  • Am citit foarte multe despre beneficiile fructelor de padure, dar mie nu imi plac, nu pot sa le mananc. Intamplator am dat peste produsul dumneavoastra Vitamina C naturala si din cate am citit despre ea in comparatie cu alte produse asemanatoare este cam singura 100% naturala. Am comandat produsul si abia astept sa soseasca!

  • Veronica Chirila
    18 septembrie 2013 13:26

    In plin sezon de toamna, din ce fructe imi pot lua antioxidanti?

  • Va rog sa-mi spuneti daca sunt sanatosi cartofii mancati zilnic: fie in salate, in mancaruri gatite, fierti sau copti. Cartofi prajiti mananc rar, adica..1 portie la 3-4 luni.

  • Stefan Chirita
    30 august 2013 11:48

    Vinul rosu este sanatos in cantitate mica doar daca este natural. Ce la sticle in comert la pret mic este ,,pastilat”.

  • Am mancat atat de multe fructe din cele enumerate mai sus, incat cred ca sunt pregatita pentru toata iarna, sistemul meu imunitar este in forta.

  • Rosiile pot irita mucoasa stomacului si pot provoca arsuri.

  • Rosiile imi dau arsuri la stomac. Oare am ceva?

  • Vinul rosu este sanatos..si cu atat mai mult daca este din productie proprie. Incepand cu 1 septembrie se culeg viile si se face mustul…iihhhh..ce bunnnn!

  • Merişorul (Vaccinium vitis-idaea) conţine vitamina C, provitamina A (sub formă de betacaroten), vitamine din complexul B (B1, B2, B3), potasiu, calciu, magneziu şi fosfor. Fitonutrienţii conţinuti de aceste fructe sunt recunoscuţi pentru capacitatea lor de a combate infecţiile intestinale şi urinare, iar seminţele lor sunt bogate în acizi graşi omega 3.
    Merişorul este o plantă cu largă utilizare în medicina naturistă datorită proprietăţilor sale: diuretic, detoxifiant, antiinflamator, sudorific şi dezinfectant renal. Taninurile conţinute au proprietăţi astringente şi antiseptice, de aceea remediile din aceasta plantă sunt folosite cu succes în combaterea diareei, a hemoragiilor şi a leucoreei.

  • Dintre toate aceste alimente preferatul meu este pepenele rosul. Mananc de cand apare pana nu se mai gaseste pe piata!

  • Merisoarele la ce sunt bune? Cat pot manca pe zi?

  • Pentru mine pepenele rosu este nr 1 in topul fructelor de sezon. Atat de bine te racoreste si hidrateaza!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: