Sănătate

Fazele lunii și sănătatea

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
astrologiesănătate

Indiferent dacă sunteți sau nu adeptul horoscoapelor, cu siguranță ați simțit de multe ori influența lunii asupra corpului sau psihicului dumneavoastră. Astrologii interpretează stările emoționale, eșecurile, oboseala, insomniile, dragostea, dar și pierderea banilor, a persoanei iubite sau a locului de muncă în funcție de poziționarea astrelor. Cercetătorii însă sunt preocupați de stabilirea corelațiilor dintre câmpul gravitațional dintre pământ și lună și efectele acestuia asupra organismului uman.

Mai puține atacuri de cord, pe lună plină

Cercetătorii de la Spitalul Central din Augsburg, Germania, au studiat 16.000 de pacienți cardiaci și au constatat că există o scădere semnificativă a atacurilor de cord în cele trei zile de la o lună nouă. Atracția gravitațională în timpul lunii pline și lunilor noi ar putea avea un efect benefic asupra circulației și pulsului cardiac.

Luna plină are legătură cu insomniile

Cercetătorii elvețieni au studiat durata și calitatea somnului la 31 de subiecți, pe perioada unui ciclu lunar, și au constatat că în timpul lunii pline aceștia au adormit mai greu, au dormit mai puțin cu 30 minute, iar perioada de somn profund a fost cu 30% mai redusă decât în celelalte nopți.

Luna în descreștere, favorabilă intervențiilor chirurgicale

Potrivit unui studiu realizat la Spitalul Rhode Island, pacienții care au avut intervenții chirurgicale în timpul lunii pline în descreștere au fost mai puțin susceptibili la complicații și au avut șanse de supraviețuire crescute. În plus, durata medie de spitalizare după intervențiile chirurgicale efectuate în această perioadă s-a diminuat cu 4 zile față de perioadele de recuperare după operații efectuate în alte momente ale ciclului lunar.

Ciclul menstrual începe în zilele cu lună plină

Într-un studiu publicat în Acta et Obstetricia Gynecologica scandinavica, cercetătorii au comparat ciclul menstrual pentru 826 de femei sănătoase și au ajuns la concluzia că în majoritatea cazurilor, ciclul menstrual (a cărui durată normală este apropiată de durata ciclul complet al astrului de circa 29 zile) începe în zilele cu lună plină.

Animalele devin mai agresive pe lună plină

În ceea ce privește comportamentul animalelor și al plantelor în perioadele de lună plină, mai mulți cercetători au semnalat intensificarea metabolismului atât al plantelor, cât și al animalelor, precum și creșterea agresivității și activității sexuale a animalelor.
Deși nu s-a stabilit nici o relație directă între emoții și lună, dat fiind influența acesteia asupra inimii și circulației sangvine, asupra ciclurilor de somn, ciclurilor menstruale și asupra modului în care corpul se regenerează, există probabilitatea unui efect direct asupra psihicului uman.

Etichete articol:
astrologiesănătate
Articolul anterior
Alimentele acide și sănătatea oaselor
Articolul următor
Știați că? Meteosensibilitatea…

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: