Sănătate

O nouă abordare în tratamentul cancerului: Chimioterapia potențată de insulină

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
cancerchimioterapieinsulinătratament

Chimioterapia potențată de insulină este cea mai nouă abordare în tratamentul cancerului. Metoda se aplică încă de acum 7 ani, în Turcia. De atunci și până acum, prin această metodă au fost tratați, cu o rată de succes de 80%, peste 15.000 de pacienți din întreaga lume, bolnavi cu cancer în grad avansat.

Profesorul de Oncologie Medicală Dr. Bülent Berkarda (foto) și medic specialist pe oncologie medicală Mehmet Salih İyikesici au prezentat această metodă în cadrul conferinței „Tratamente inovatoare în cancer“, care a avut loc de curând la Istanbul.

„Chimioterapia potențată de insulină este metoda care transformă vulnerabilitatea celulelor canceroase într-o metodă eficientă de tratament. La începutul fiecărei cure de tratament se scade valoarea glicemiei prin injectare de insulină – fapt care face ca aceste celule canceroase să capteze cu poftă substanțele chimioterapice injectate ulterior“, arată Prof. Dr. Bülent Berkarda, profesor și medic oncolog, fondator al Centrului Oncologic Chemo Thermia, Istanbul.

Avantajul este că medicamentele chimioterapice pot fi utilizate în doze mult mai mici.     În plus, chimioterapia potențată de insulină vizează mai selectiv celulele canceroase și afectează un număr mic de celule normale. Din acest motiv, pacienții nu se plâng de efectele secundare observate la chimioterapia clasică, cum ar fi căderea părului, vărsăturile, oboseala și depresia. În plus, calitatea vieții pacientului este crescută în mod simțitor.

„Chimioterapia potențată de insulină poate fi folosită în tratarea tuturor tipurilor de cancer, însă alături de alte tratamente de susținere adiționale oferă șansa la viață pacienților cu cancer de grad 3 sau 4 care nu pot tolera un tratament clasic de chimioterapie“, completează Prof. Dr Bülent Berkarda.

Tratamentele sunt personalizate, iar pe lângă chimioterapia potențată de insulină, se adaugă și alte terapii, precum hipertermia, oxigenul hiperbaric și dieta ketogenică. Toate acestea îmbunătățesc rezultatele tratamentului.

„Ca și centru medical, ne bucurăm de rata cea mai mare de supraviețuire la cancerul de pancreas, având rezultate excepționale și introducând studii de caz în experiența mondială pe oncologie“, afirmă Prof. Dr Bülent Berkarda. În ultimii ani, Prof. Berkarda a studiat metode complementare de tratare a cancerului împreună cu protocoalele terapeutice standard. Mai exact, Prof. Berkarda investighează rolurile dietei, nutraceuticelor, hipertermiei și chimioterapiei potențate de insulină pentru a echilibra inadecvările chimioterapiei clasice.

Centrul Oncologic Chemo Thermia și-a deschis de curând reprezentanță la București, unde pacienții pot beneficia de opinii medicale gratuite, un translator pe tot parcursul tratamentului și sprijin pentru a beneficia de tratament performant. Detalii despre metoda de tratament, costuri și întrebări găsiți pe www.invingecancerul.com.

Etichete articol:
cancerchimioterapieinsulinătratament
Articolul anterior
Laureații Premiul Nobel în Medicină (VIII)
Articolul următor
Crize biliare de sărbători? Dischinezia poate ascunde intoleranța la gluten

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: