Sănătate

Quercetina: remediu natural, posibil tratament împotriva coronavirusului

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Coronavirusul ține primele pagini ale ziarelor de mai bine de 2 luni. Deși acest tip de virus are o rată mai mică a mortalității în comparație cu tipurile de gripă A și B, cele cu care ne-am obișnuit deja, necunoscutul ne sperie. Nu știm cum se tratează, evoluția este rapidă, nu cunoaștem suficient de multe despre el pentru a-l putea controla. Veștile încurajatoare cu privire la tratamentul împotriva coronavirusului vin din partea unei echipe de cercetători din Montreal.

Vezi toate articolele despre:
coronavirusGripăimunitatequercetinăracealarecomandare

Există motive întemeiate pentru a crede că specialiștii de la Institutul de Cercetare Clinică de la Montreal (IRCM) au găsit o posibilă soluție pentru tratarea infecțiilor cu coronavirus. Conform dr. Michel Chrétien (foto), cel  care conduce această echipă de cercetare, este vorba despre quercetină, un flavonoid natural, ce se presupune că ar avea rezultate atât în prevenția, cât și în tratarea acestei infecții virale ce ridică probleme la nivel mondial.

Dr. Chrétien spune că această substanță – quercetina – este deja folosită pentru a trata și preveni Ebola, precum și virusul Zika. În 2014, în urma unui experiment realizat la laboratorul național de microbiologie din Winnipeg, acest produs natural a ajutat la controlul evoluției cazurilor de Ebola.

În acest context, studiile clinice pot începe curând în China. Tabletele cu doze mari de quercetină, create de o companie farmaceutică elvețiană, au fost deja dezvoltate și aprobate de FDA, agenția de reglementare americană. Testele clinice vor fi realizate pe 1000 de persoane bolnave din Wuhan, orașul în care a izbucnit această pandemie.

Quercetina este disponibilă și în România – produsul Quercetin de la Zenyth, producător român de suplimente naturale.

Quercetina este un flavonoid, care se găsește în mod natural în fructe și legume crude (ardei, ceapă, sparanghel, roșii, broccoli, cireșe, mere, struguri). Folosită ca supliment alimentar, quercetina are rol antioxidant, antiinflamator și antihistaminic. În plus, contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, reduce fragilitatea capilarelor, protejează vasele de sânge, favorizează scăderea colesterolului. Quercetina are și proprietăți anti-aging, contribuind la menținerea sănătății pielii, creierului și inimii.

Sursa:

https://ici.radio-canada.ca/nouvelle/1538011/quercetine-coronavirus-michel-chretien-ircm-montreal-patrice-roy

Etichete articol:
coronavirusGripăimunitatequercetinăracealarecomandare
Articolul anterior
Gripa se extinde. Iată topul antiviralelor naturale!
Articolul următor
Recomandări de prevenție în gripă, viroze și alte infecții respiratorii

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: