Advertorial2

Crampele musculare pot fi calmate cu magneziu

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
cârceicrampe muscularemagneziuremedii cârceisfatștiați că

Crampele musculare pot fi un adevărat coșmar, mai ales atunci când te trezesc în toiul nopții. Denumite popular cârcei, crampele apar atunci când unul sau mai mulți mușchi se contractă involuntar, provocând o durere subită și intensă, ce durează până la câteva minute. Deși pot afecta orice segment muscular, crampele sunt localizate cel mai frecvent la nivelul gambelor și tălpilor.

Orice persoană poate suferi la un moment dat de crampe musculare, dar trebuie știut că acestea apar de obicei dintr-un anumit motiv. Pe de o parte, sunt cârcei care intervin în timpul alergării, înotului sau oricărui alt exercițiu fizic, fie din cauza condiției fizice deficitare, fie din cauza suprasolicitării musculare. Uneori, o simplă mișcare greșită ce forțează mușchiul generează o crampă sau o întindere musculară. Pe de altă parte, unele persoane sunt predispuse la apariția cârceilor în mod frecvent, chiar dacă nu practică niciun sport sau nu efectuează nicio mișcare. Crampele apar stând pe scaun sau pur și simplu în stare de relaxare completă în timpul somnului. În astfel de cazuri trebuie avute în vedere cauze interne, la care vom face referire în continuare.

Cauze frecvente ale crampelor musculare

    Cu toate că nu se poate preciza întotdeauna cauza exactă a cârceilor, există o listă întreagă de factori și condiții medicale asociate cu apariția crampelor musculare:

  • Expunerea la temperaturi extreme, fie căldură excesivă, fie frig, mai ales apă rece;
  • Carența de minerale, în special magneziu, calciu și potasiu;
  • Circulația sangvină deficitară la nivelul membrelor inferioare;
  • Ultimul trimestru de sarcină, în care mama prezintă riscul de a fi privată de vitamine și minerale din cauza nevoilor crescute ale fătului;
  • Boli precum insuficiența venoasă cronică, bolile de inimă, diabetul, afecțiunile rinichilor, disfuncțiile tiroidiene, scleroza multiplă, unele afecțiuni ale coloanei vertebrale;
  • Administrarea unor medicamente din următoarele categorii: diuretice, statine, corticosteroizi, antipsihotice, antidepresive.

Știați că?

Crampele musculare sunt mai frecvente în condiții de căldură excesivă, deoarece prin transpirație se pierd din fluidele corporale și sărurile minerale necesare mușchilor: magneziu, potasiu și sodiu. În acest caz, crampele musculare variază în intensitate de la un simplu spasm la o durere sfâșietoare și imposibilitatea de a mișca zona respectivă. Mușchiul afectat de cârcel este contractat, întărit, zvâcnește și apare vizibil contorsionat sub piele.

Ce poți face când ai un cârcel?

    De regulă, cârcelul dispare de la sine fără a produce urmări grave, dar cei mai mulți dintre noi căutăm să scăpăm cât mai repede de durere și rigiditate. Iată câteva modalități pe care le poți încerca:

  • Oprește activitatea care a generat apariția crampelor.
  • Întinde ușor și masează mușchiul contorsionat, menținându-l în poziție relaxată până la dispariția crampei.
  • Pune o compresă caldă pe mușchiul tensionat.
  • După calmarea durerii poți folosi pe locul respectiv o compresă cu oțet sau infuzie de mentă.

Cum poți preveni crampele musculare?

Prima recomandare pentru pacienții mei care acuză crampe musculare este magneziul”, spune Sarah Thompson, terapeut american, cu competență în acupunctură. Pe lângă suplimentarea cu magneziu este importantă includerea în dietă a alimentelor bogate în acest mineral. Surse bune de magneziu sunt nucile, semințele, ciocolata neagră, legumele cu frunze verzi, bananele, avocado. De asemenea, este esențială hidratarea corespunzătoare: cel puțin 1,5 litri de apă pe zi.

Știați că?

Lipsa de magneziu este una dintre cele mai frecvente carențe alimentare întâlnite actualmente în rândul populației. Deficitul de magneziu se asociază, pe lângă crampe musculare, cu amețeli, greață, vărsături, anxietate, tahicardie. Majoritatea alimentelor procesate sunt sărăcite de magneziu din cauza metodelor moderne de producție, în care culturile sunt fertilizate cu îngrășăminte chimice. În plus, 80% din conținutul de magneziu al alimentelor procesate din comerț se pierde în urma rafinării zahărului, cerealelor și sării. Și prepararea termică duce la pierderea magneziului: peste 60% se pierde prin fierbere, 38% prin înghețare.

Magneziul, relaxantul muscular de care ai nevoie!

Marine Magnesium de la Zenyth este un supliment alimentar 100% natural pentru susținerea metabolismului și sistemului muscular. Magneziul contribuie la funcționarea normală a sistemului muscular, la menținerea sănătății sistemului osos, la reducerea oboselii și extenuării, la echilibrul electrolitic, la metabolismul energetic normal, la sinteza normală a proteinelor, la funcționarea normală a sistemului nervos și la menținerea sănătății psihice.

Toate reacțiile enzimatice din organism, în special enzimele responsabile cu producția de energie, au nevoie de magneziu. Magneziul sprijină transportul electroliților (potasiu, calciu), precum şi al unor nutrienți, prin membranele celulare, contribuind de asemenea la menținerea sănătății inimii şi la reglarea nivelului de zahăr în sânge.

Produsul conține magneziu marin, obținut prin calcinarea apei de mare din zona de coastă a Irlandei. Este o sursă naturală de hidroxid de magneziu. O capsulă de Marine Magnesium conține 1000 mg magneziu marin, corespunzător a 330 mg magneziu ionic.

Mod de administrare:

  • 1 capsulă pe zi, administrată în timpul mesei.
  • Pentru combaterea carențelor de magneziu: câte 1 capsulă de 2-3 ori pe zi, administrată în timpul meselor sau la recomandarea medicului.
  • A se administra de preferat la interval de 2 ore după medicația alopată.

Magneziul marin se poate asocia cu D-Ribose, N-Acetyl L-Carnitine şi Coenzyme Q10, cu care acționează sinergic.
Mai multe informații despre Marine Magnesium puteți afla de pe site-ul www.zenyth.ro.

    Surse:

  • healthline.com/health/pain-relief/how-to-stop-leg-muscle-cramps#4
  • webmd.com/sleep-disorders/tc/nighttime-leg-cramps-topic-overview
  • webmd.com/pain-management/muscle-spasms-cramps-charley-horse
  • earthclinic.com/cures/muscle_cramps.html
Etichete articol:
cârceicrampe muscularemagneziuremedii cârceisfatștiați că
Articolul anterior
Vrei o piele sănătoasă? Te ajută omega 3!
Articolul următor
De ce avem nevoie de MSM?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Advertorial2

Te-ar putea interesa și: