Frumusețe

Ai cearcăne? Îmbunătățește-ți flora intestinală!

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
cearcănefloră intestinalămicrobiomrecomandare

Cu siguranță fiecare dintre noi observă cearcănele, fie în oglindă, fie la persoanele cu care intră în contact, însă cauzele vehiculate sunt dintre cele mai diverse: de la ereditate până la lipsa somnului. Însă mai departe vei vedea o altă abordare și alte cauze frecvente ale apariției cearcănelor.

Când digestia nu funcționează corespunzător

Nu ți-ai fi imaginat, însă una dintre cauzele modificării culorii pielii de sub ochi este o tulburare a florei intestinale, care duce la inflamarea mucosei intestinale și creșterea permeabilității acesteia (așa-numitul sindrom de intestin permeabil). Acest sindrom are simptome precum: malabsorbție de nutrienți, răspuns imun insuficient, probleme gastrointestinale și alergii alimentare, inflamație cronică în organism și boli autoimune.
Practic, cearcănele tale pot indica faptul că sistemul imunitar a devenit hiperactiv și că au loc procese autoimune în corpul tău. Când flora intestinală nu este suficient populată cu „bacterii prietenoase“, membrana peretelui intestinal poate fi compromisă. Această mucoasă intestinală afectată poate permite particulelor de alimente să treacă în fluxul sanguin. Particulele nedigerate care pătrund în sânge sunt văzute ca invadatori „străini“, de tipul unui virus care atacă organismul. Corpul tău începe atunci să producă anticorpi, care să atace substanța străină, existând posibilitatea de a dezvolta simptomele unei alergii. Cearcănele reprezintă doar unul dintre simptomele alergice pe care medicii îl trec, adesea, cu vederea.
De asemenea, cearcănele sunt frecvente la persoanele cu alergii sezoniere și de mediu. Aceste alergii determină congestie, care crește fluxul de sânge în zona nasului. Fluxul sanguin crescut produce dilatarea vaselor de sânge din jurul ochilor, creând o nuanță violet în pielea delicată și subțire de sub ochi. Adesea, persoanele cu alergii au probleme cu somnul și cu suprasolicitarea renală, ambele accentuând cearcănele. În medicina chineză, cearcănele indică o deficiență nutrițională sau o problemă în funcționarea rinichilor. Așadar, atunci când vezi cearcăne trebuie să te gândești la cauzele lor mult mai adânci decât o simplă lipsă a somnului.

    Sursa:

  • allergiesandyourgut.com/2015/07/12/dark-circles-under-your-eyes-improve-your-gut-bacteria/
Etichete articol:
cearcănefloră intestinalămicrobiomrecomandare
Articolul anterior
4 soluții împotriva căderii părului
Articolul următor
Turmericul, ingredientul-minune din măștile antiacneice

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Frumusețe

Te-ar putea interesa și: