Fara categorie, Nutriție

10 lucruri pe care nu le știai despre varza Kale

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
dietătips & tricksvarza kale

Dietele moderne pun în prim-plan mai mult carnea decât legumele cu frunze verzi, de exemplu. Varza Kale este într-adevăr incredibilă, dar nu multă lume cunoaște proprietățile sale revoluționare pentru sănătate. Deși nu este o legumă foarte des întâlnită în România, varza Kale este foarte consumată și cunoscută în SUA, fiind cultivată în Asia, America și Europa. Kale (Brassica oleracea) este un tip de varză înrudită cu cea de la noi, dar care are culoarea verde închis, ceea ce o face să semene cu salata. Aici vei găsi 10 lucruri interesante despre această legumă-minune.

1. Kale are o mulțime de vitamine și minerale

O porție de varză Kale crudă are doar 33 de calorii, dar conține cantități impresionante de vitamine necesare pentru organism: 684% vitamina K, 134% vitamina C, 206% vitamina A, plus fier, acid folic, omega 3, magneziu, calciu, fibre și 2 grame de proteine. Aceasta e definiția densității nutriționale!

2. Conține calciu din belșug

O singură porție de Kale conține mai mult calciu biodisponibil decât o cutie mică de lapte.

3. 1 octombrie este națională a verzei Kale în SUA

Scopul acestei zile de toamnă este de a sensibiliza populația cu privire la beneficiile pentru sănătate ale verzei Kale și de a îndemna oamenii să o includă în dietele lor de zi cu zi.

4. Kale are o putere secretă

Superputerile verzei Kale se datorează fitonutrienților, care includ antioxidanții ce înlătură inflamația și îmbunătățesc abilitățile de detoxifiere a ficatului.

5. Kale nu este chiar pentru toată lumea

Un mic procent din oameni sunt alergici la legumele crucifere verzi, cum ar fi broccoli, varza Kale și varza de Bruxelles. De asemenea, nivelurile ridicate de vitamina K pot interfera cu medicamentele pentru subțierea sângelui.

6. Varza Kale nu este un moft

Multă lume consideră că varza Kale este un moft sau chiar un lux din cauza avântului pe care l-a luat în ultimul timp. Însă nutrienții și modalitățile de preparare extrem de simple infirmă această idee.

7. Kale este extrem de simplu de cultivat

Poți cultiva varza Kale în orice anotimp și în majoritatea climatelor, aceasta fiind o legumă extrem de adaptabilă. Totuși, trebuie respectate niște condiții minime de temperatură și mediu.

8. Varza Kale are multe rude

Există foarte multe soiuri de varză disponibile, fiecare cu propria aromă și textură. Poți combina soiurile de varză și te poți bucura de beneficiile fiecăruia în parte.

9. Prețul este accesibil

Kale este unul dintre puținele superalimente disponibile pentru populație cu prețuri începând cu 3 lei legătura. Însă beneficiile acestei legume depășesc cu mult valoarea sa în bani.

10. Kale poate fi gătită în multiple feluri

Varza Kale este una dintre legumele pe care le poți include într-un smoothie, o poți folosi ca salată la un cotlet, o poți stoarce într-un suc sau o poți amesteca într-un cocktail, ca să nu mai vorbim de fierbere sau coacere.
Așadar, fie că ai 16 sau 60 de ani, nu e niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a introduce superalimentul Kale în dieta ta.

Etichete articol:
dietătips & tricksvarza kale
Articolul anterior
Coenzima Q10 ajută la scăderea stresului oxidativ
Articolul următor
4 sfaturi de detoxifiere primăvara asta

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Fara categorieNutriție

Te-ar putea interesa și: