Recomandarea generală este să consumăm fructe și legume în starea lor naturală și cât mai proaspete, pentru a beneficia din plin de complexul de vitamine, minerale și antioxidanți. Studiile comparative efectuate între fructele și legumele proaspete, dar aflate de ceva timp pe rafturile supermarketurilor și cele congelate imediat după recoltare au evidențiat că, prin congelare, unele fructe și legume devin mai concentrate în anumiți nutrienți.
• Broccoli congelat are mai multă vitamina C, luteină și beta-caroten, dar mai puțini sulforafani;
• Morcovii congelați au de trei ori mai multă luteină sși de două ori mai mult betacaroten, precum și mai multă vitamina C și polifenoli;
• Afinele congelate, fasolea verde, spanacul, zmeura, perele au un nivel mai ridicat de vitamina C și polifenoli.
În ceea ce privește condimentele, unele, cum ar fi ceapa și boiaua de ardei, își schimbă aroma atunci când sunt congelate, în timp ce altele au tendința de a dezvolta o aromă mai puternică (piper, cuișoare, usturoi și piper verde). Curry congelat poate dezvolta un gust rău, de mucegai, în timp ce sarea își poate pierde aroma sau chiar favoriza râncezirea grăsimilor din alimentele care o conțin.
Este corect să congelăm fructele și legumele?
Autor:
Etichete articol:
Te-ar putea interesa și:
Cum scădem colesterolul cu ajutorul dietei?
Simona Dragomir: Bun găsit, dragii mei! Suntem live pe Ziarul de Sănătate! Așa cum am promis, astăzi vorbim despre problema…
Echilibrare hormonală la premenopauză – VIDEO
Perioadă ce ține de la 4 până la 10 ani, premenopauza este o etapă absolut normală în viața unei femei.…
Ce nu știai despre ceapă? – VIDEO
Cumpărați ceapă verde, roșie sau galbenă și mâncați-o în salate, la grătar sau călită… Mâncați-o mereu! Ceapa nu își pierde…
Usturoiul și hipertensiunea arterială
Usturoiul a devenit atât de popular în ultima vreme deoarece mulți cercetători au confirmat eficacitatea sa de a acționa ca…
Oul, un aliment reabilitat. Câte ouă putem mânca zilnic?
Mult timp acuzat pe nedrept de creșterea colesterolului, oul este în zilele noastre complet reabilitat de către nutriționiști. Cum ouăle…