Recomandarea generală este să consumăm fructe și legume în starea lor naturală și cât mai proaspete, pentru a beneficia din plin de complexul de vitamine, minerale și antioxidanți. Studiile comparative efectuate între fructele și legumele proaspete, dar aflate de ceva timp pe rafturile supermarketurilor și cele congelate imediat după recoltare au evidențiat că, prin congelare, unele fructe și legume devin mai concentrate în anumiți nutrienți.
• Broccoli congelat are mai multă vitamina C, luteină și beta-caroten, dar mai puțini sulforafani;
• Morcovii congelați au de trei ori mai multă luteină sși de două ori mai mult betacaroten, precum și mai multă vitamina C și polifenoli;
• Afinele congelate, fasolea verde, spanacul, zmeura, perele au un nivel mai ridicat de vitamina C și polifenoli.
În ceea ce privește condimentele, unele, cum ar fi ceapa și boiaua de ardei, își schimbă aroma atunci când sunt congelate, în timp ce altele au tendința de a dezvolta o aromă mai puternică (piper, cuișoare, usturoi și piper verde). Curry congelat poate dezvolta un gust rău, de mucegai, în timp ce sarea își poate pierde aroma sau chiar favoriza râncezirea grăsimilor din alimentele care o conțin.
Este corect să congelăm fructele și legumele?
Autor:
Vezi toate articolele despre:
Etichete articol:
Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!
Te-ar putea interesa și:
Energizante naturale sănătoase și eficiente pentru sezonul cald
Cu ce putem înlocui cafeaua, bucurându-ne în continuare atât de un gust plăcut și aromat, cât și de energizarea sănătoasă…
7 beneficii ale vitaminei K2 pe care trebuie neapărat să le știi
Cu siguranță știi multe de vitaminele A, B, C, D și E, dar cunoști destul de puține informații despre următoarele…
Postul, o detoxifiere a minții, a trupului și a inimii
Zilele în care ne luăm adio de la lactate sau de la carne ori de la alte alimente, pe care…
De ce nu expiră mierea?
Pe lângă proprietățile nutritive de necontestat, mierea este un aliment care poate rezista timp îndelungat fără a se altera. Dovadă…
Ce ascund arsurile gastrice? – VIDEO
Invitata Luanei din această ediție, doamna dr. Loredana Dumitriu, medic specialist gastroenterologie, vorbește despre arsuri gastrice, reflux gastroesofagian și ce…