Nutriție

Top 5 beneficii ale ciocolatei negre

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
dietăsfattips & tricks

Aproape toată lumea iubește ciocolata. Aceasta este, de obicei, asociată cu ispitele alimentare dulci și a devenit sinonim cu starea de fericire. S-a demonstrat că ciocolata ridică nivelul de serotonină (hormonul fericirii) din creier. Totuși, trebuie făcută o diferență între ciocolata prelucrată, cu lapte și ciocolata neagră, care are puțin sau deloc lapte adăugat și semnificativ mai puțin zahăr. Cea mai bună ciocolată neagră ar trebui să aibă procente de cacao variind între 70% și 99%. Iată, în continuare, 5 dintre cele mai importante beneficii pe care le aduce ciocolata neagră.

1. Asigură niveluri ridicate de antioxidanți și minerale

Știați că ciocolata neagră are unul dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți dintre toate produsele alimentare din lume? Da, cu siguranță este un superaliment. Antioxidanții ajută la protejarea organismului de radicalii liberi, care pot cauza cancer. Ciocolata neagră este, de asemenea, încărcată cu minerale, precum: fier, magneziu, cupru, mangan, fibre, fosfor, zinc și seleniu.

2. Te eliberează de stres

După cum s-a menționat mai sus, ciocolata neagră ajută la creșterea nivelului de serotonină, care acționează ca un antidepresiv și poate reduce nivelul de stres. Un studiu efectuat de oamenii de știință din Elveția a stabilit că anumiți compuși chimici din ciocolata neagră joacă un rol-cheie în îmbunătățirea nivelului de stres al persoanelor care sunt predispuse la un nivel ridicat de stres. Dacă utilizezi ciocolata neagră pentru a reduce stresul din viața ta, asigură-te că are un nivel de cel puțin 85% cacao.

3. Îți scade colesterolul

Cacaoa din ciocolata neagră a fost demonstrată ca benefică pentru reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) din sânge, care poate bloca pereții venelor și arterelor, contribuind la îmbunătățirea funcțiilor arteriale. Există, de asemenea, dovezi care sugerează că ciocolata neagră poate crește nivelul colesterolului bun, contribuind la reducerea semnificativă a riscului de stop cardiac și boli de inimă.

4. Îți îmbunătățește funcțiile creierului

Un studiu efectuat la Universitatea din Nottingham a stabilit că un consum moderat de ciocolată neagră poate stimula fluxul de sânge al creierului timp de trei ore. La rândul său, acest lucru îmbunătățește memoria și vigilența pe perioade scurte de timp. Cacaoa poate fi de folos în îmbunătățirea concentrării, a timpului de răspuns și a memoriei.

5. Este un tratament delicios și sănătos

Ciocolata neagră (75%-99% cacao) este un aliment pentru care nu trebuie să te simți vinovat, atunci când îl mănânci. Acesta este bun pentru tine și are numeroase beneficii uimitoare pentru sănătate, ceea ce înseamnă că atunci când consumi ciocolată neagră, faci o favoare corpului tău. Doar ai grijă să nu exagerezi și amintește-ți mereu că nivelul de zahăr scade pe măsură ce nivelul de cacao crește.

Etichete articol:
dietăsfattips & tricks
Articolul anterior
Sarea roz de Himalaya – cea mai pură sare din lume
Articolul următor
Creierul poate fi educat să aleagă alimente sănătoase

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție

Te-ar putea interesa și: